V Šamoríne pribudla nová remeselná pekáreň BA(J)KERY, kde si môžete vychutnať skvelé kváskové produkty. Stojí za ňou šéfpekár Ján Turinič, skúsený gastronóm Čítať viac
Najkrajšie sviatky jari sú tu a pred nami po dvoch rokoch čas, ktorý môžeme konečne prežiť s blízkymi, či priateľmi a i v širšom rodinnom Čítať viac
Ičo Krajčovič prináša do Trnavy kúsok talianskej gastronómie a jej jedinečnej atmosféry. Skúsenosti získaval v zahraničí, aby ich mohol zúročiť vo Čítať viac
Kuchyni v AC Hotel by Marriott Bratislava velí šéfkuchár Tomáš Opletal. Práve on si pre nás pripravil španielske chuťovky tapas doplnené aj jednou slovenskou variáciou – lahodnou vajíčČítať viac
Peter Rupčík je vyučený kuchár, ktorý od školy neopustil svet kuchýň. Tie sú jeho jeho životom, prácou a hobby zároveň. V najnovšom projekte ANRUUP predstaví netradičČítať viac
Michael Šafárik je šéfkuchár, ktorý sa po rokoch mimoriadne úspešnej kariéry v zahraničí vracia späť na Slovensko, aby prebral velenie v novej reštaurácii CABO v na Čítať viac
Priamo pod Karpatmi, v novozrekonštruovanom Kaštieli Pálffy vo Svätom Juri, sa na tanieri snúbi história s espritom moderného fine diningu. Kuchyni Hostinca Palatín, Čítať viac
Priamo pod Karpatmi, v novozrekonštruovanom Kaštieli Pálffy vo Svätom Juri, sa na tanieri snúbi história s espritom moderného fine diningu. Kuchyni Hostinca Palatín, ale Čítať viac
Vianoce sa blížia, cítite ich vôňu? Oslovili sme známych šéfkuchárov z top slovenských hotelov, aby nám predstavili svoje vianočné recepty. A tak si teraz Čítať viac
V pozadí lockdownu, svetovej pandémie i ťažko skúšaného gastra sú niektoré veci istotou. Ako napríklad aj to, že aj tento rok prídu Vianoce. Oslovili sme znáČítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.