Exkluzívne recepty z ECK Restaurant

 Exkluzívne recepty z ECK Restaurant

ECK Restaurant po svojom otvorení rozvírila pokojné hladiny Slovenska a hneď po prvých dňoch ukázala, kde je jej miesto. Svoju časť klientely si vzala šokom, tvrdou prácou a absolútnym dôrazom na detail. Jej otvoreniu predchádzali dlhé mesiace príprav pod vedením špičkového šéfkuchára Daniela Tilingera.

ECK Restaurant je pre Daniela Tilingera splnením jeho životného sna. Vytvoriť slovenský exkluzívny koncept, ktorý bude na najvyššej úrovni ponúkať hosťom zážitky šéfkuchára zo skúsenosťami z michelinovských reštauráciií.

Ste zvedaví, ako chutí ECK Restaurant? Daniel Tilinger redakcii Kavickari.sk ako Veľkonočný darček ponúkol dva exkluzívne recepty, priamo z jeho Menu.

Ak ste zvedaví ako chutí ECK Restaurant najlepšia cesta je si objednať rezerváciu za zážitkovú degustačnú večeru. A ak neviete čakať, pretože zoznam na rezervácie je niekoľko mesiacov dopredu vybookovaný, skúste si chute a vône dopriať aspoň vo svojej kuchyni.

Ak ste zvedaví ako chutí ECK Restaurant najlepšia cesta je si objednať rezerváciu za zážitkovú degustačnú večeru. A ak neviete čakať, pretože zoznam na rezervácie je niekoľko mesiacov dopredu vybookovaný, skúste si chute a vône dopriať aspoň vo svojej kuchyni.

Grilovaná hliva s tarhoňou

Suroviny: Hliva 1500g, Rozmarín 40g, Víno biele 400 ml, Balsamico bianco 200 g, Cesnak 3ks, Voda 1300 ml, Smotana 33% 900 ml, Mlieko 100 ml

Postup: Hlivu nakrájame na tenké prúžky a zbavíme tvrdých častí a odložíme nabok. Z orezov a zvyšnej hlivy pripravíme omáčku. Na rozohriatu panvicu pridáme olej. Nakrájanú hlivu sprudka orestujeme, pridáme cesnak, nakrájaný rozmarín. Zalejeme bielym vínom a octom.

V jednoduchosti je krása. Nie je prekvapivé, že Daniel Tilinger vsadil na lokálne a kvalitné suroviny.

Víno a ocot odparíme, následne pridáme vodu a varíme 30 min. Následne pridáme smotanu a mlieko, ktoré zredukujeme počas doby cca 30- 40 min. Omáčku rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko. Medzitým si uvaríme tarhoňu.

Napenená omáčka je nielen efektná, ale ponúka nové rozmery chutí. Hliva v ECK Restaurant dokáže ohúriť aj verného mäsožravca.

Nakrájanú hlivu ugrilujeme. Uvarenú tarhoňu zmiešame s nakrájanou pažítkou a zmiešame s orestovanou hlivou. Tarhoňu servírujeme s orestovanou hlivou a napenenou omáčkou. Nakoľko jedlo je zážitok, skúsime sa aj vyhrať so servírovaním.

ECK Restaurant ponúka umenie nielen na tanieri. Svojou polohou, zariadením a aj prítomnými umeleckými dielami poskytuje hosťom komplexný zážitok.

Kalerábové rezance z ECK restaurant

Suroviny:

Kaleráb 100g, Zelerová šťava 100 ml, Jablková šťava 100ml, Pohánka 50g, Udené maslo 5g, Maslo 20g, Šalotka 1ks, Petržlen 30g, Medvedí cesnak 20ml, Soľ, Jablčný ocot, Olej na vyprážanie 300ml, Repkový olej 50 ml, Tabasco zelené štipka

Postup:

Kaleráb si očistíme a následne na mandolíne nakrájame na rezance. Zeler odštavíme a spolu s jablkovou šťavou dáme do hrnca, kde ho varením zredukujeme na 50 ml. Do šťavy, ktorá vznikne redukovaním zašľaháme studené udené i neudené maslo. Dochutíme soľou, octom a cesnakovým olejom.

S tradičnou pseudoobilninou sa dajú robiť zázraky na počkanie. Skúste ju vypukať ako popcorn, budete prekvapení. V ECK Restaurant patrí pohánka medzi obľúbené suroviny a spájajú ju s maslom i kalerábom.

V rozpálenom oleji vypražíme pohánku, kým sa nám nevypuká ako popcorn. Kaleráb nakrájame na drobné kocky. Šalotku a petržlen najemno. Do repkového oleja pridáme 30ml jablčného octu a štipku cukru a tabasca. Kaleráb, šalotku, petržlenovú vňať a dressing spojíme dokopy a odložíme nabok.

ECK Restaurant recepty
Kalerábové rezance osolíme, pokvapkáme olejom a zrýchla orestujeme na rozohriatej panvici. Rezance natočené na vidličku prelejeme omáčkou zo zelerovej šťavy a udeného masla. To dodá pokrmu jeho jedinečnú arómu. Na rezance pridáme dve lyžičky kalerábových kociek s dressingom a vypukanou pohánkou. Ozdobíme drobnými lístkami šalátu.

 

Recept pripravil šéfkuchár ECK Restaurant Daniel Tilinger.

 

Text: Recepty editovala Simona Budinská

Foto: Rudolf Sladkovský

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama troch detí, dvoch kníh a niekoľkých bedekrov. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kávičkári.sk. S nadšením sa venuje najmä víziám, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články