V predchádzajúcich článkoch sme si ozrejmili etiketu pri pití kávy, čaju o piatej či pri stolovaní. Vedeli ste však, že existuje aj etiketa pre online priestor? Lucia Čítať viac
Lucia Sandrin
23. decembra 2024
Vianoce v nás evokujú veľa spomienok, v tých lepších prípadoch sú to tie príjemné. Vianočné spomienky sú často spájané s malými drobnosťami Čítať viac
Michaela Krivdová
12. októbra 2024
V unikátnom prostredí hotela Thermia Palace v Piešťanoch sa v sobotu 28. septembra servírovala večera presahujúca hranice klasického stolovania. Fine dining večera spájajúca umenie Čítať viac
Katarína Kántorová
23. septembra 2024
Začalo sa to v 1. triede za úhľadne prestretým stolom na malej výstave stolovania, pokračovalo článkom o britskej kráľovskej rodine, ktorá sa stala jej srdcovkou, a Čítať viac
Lucia Sandrin
4. septembra 2024
Určite sa vám to už stalo. Ak nie, tak ste mali šťastie pri výbere reštaurácie alebo hotela. Fakt, že sa na vás personál reštauráČítať viac
Simona
24. mája 2024
Čaj o piatej. Zvyk, ktorý sa nám tak nejako podvedome spája s noblesou čias minulých, eleganciou dám a vychutnávania si prítomného okamihu. V rozmanitých Čítať viac
Lucia Sandrin
31. marca 2024
V súčasnom svete, kde každý deň sledujeme množstvo obrázkov na sociálnych sieťach, sa môže zdať, že elegancia je len ďalším prázdnym „hashtagom“ spojenýČítať viac
Lucia Sandrin
8. februára 2024
Ak sa chystáte na ples alebo na inú slávnostnú spoločenskú udalosť, pojem „black tie dress code“ by vám nemal byť cudzí. V tomto článku vám Lucia Čítať viac
Lucia Sandrin
30. decembra 2023
Máme tu opäť to čarovné obdobie plné mnohofarebných trblietavých svetiel a neutíchajúcich vianočných piesní. Čas, kedy pripravujeme všetko potrebné na Vianoce aj niekoľko Čítať viac
Lucia Sandrin
3. decembra 2023
Vieme my Slováci správne držať vidličku a nôž? Bohužiaľ, nevieme. Keď som na Slovensku a idem do reštaurácie, mnohí hostia držia vidličku tak, Čítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.