Európske kolo súťaže Bocuse d’Or už zajtra. Slovenský šéfkuchár Marek Minarič je pripravený.
Hlavným mestom gastronómie, kde sa zíde celá európska kulinárska špička, je tento rok nórsky Trondheim, ktorý bude hostiť víťazov národných kôl Čítať viac
Koľkokrát ste si po obede v reštaurácii povedali, že tento recept musíte mať? My ich pre vás máme – recepty od najlepších šéfkuchárov. Šéfkuchárov, ktorí nás nielen pustili do kuchyne, ale dovolili nám nazrieť pod pokrievku. Okrem hlavných chodov, dezertov, polievok, tu nechýbajú ani recepty na miešané nápoje. Nebudeme vám klamať, niektoré sú náročnejšie, iné zvládnete hravo pripraviť i bez väčších skúseností. Všetky recepty však majú niečo spoločné: vyšperkovanú chuť.
Hlavným mestom gastronómie, kde sa zíde celá európska kulinárska špička, je tento rok nórsky Trondheim, ktorý bude hostiť víťazov národných kôl Čítať viac
Spolu so sviatkom Troch kráľov prichádza pre mnohých z nás aj koniec vianočného obdobia. Kým však naplno skočíme do kolotoča povinností alebo Čítať viac
Miroslav Zamiška, šéfkuchár v hoteli Grand Hotel Kempinski High Tatras, je jedným z najuznávanejších kuchárov na Slovensku. Jeho kulinárske umenie a vášeň pre gastronóČítať viac
Počas celého roka sa starajú o naše pôžitky a pozitívne zážitky z ich pripraveného jedla. Náročná práca šéfkuchára si vyžaduje Čítať viac
Vianočný kapor je jednou z tradičných pochúťok, ktoré sa podávajú na slovenských vianočných stoloch. Táto ryba je obľúbená pre svoje jemné a Čítať viac
Predvianočné obdobie je plné magickej atmosféry všade naokolo. I na tanieri. Ak si chcete prípravy na tie najkrajšie sviatky roka spríjemniť chuťovým zážitkom, Čítať viac
Zo študenta herectva až na šéfkuchára top reštaurácie. Head Chef À la carte reštaurácie Hostinec Palatín v Kaštieli Pálffy, Patrik Andrejčák, prvýkrát Čítať viac
V rušnom srdci Bratislavy na Michalskej ulici nájdete Enjoy Bistro, vysnívaný podnik majiteľky Andrey Paluškovej. Bistro vás priláka nielen romantickým interiérom a príČítať viac
Takýto výnimočný sviatočný hlavný chod si môžete vychutnať nielen v hlavnej a jedinej á la carte reštaurácii Kaštieľa Pálffy, v Hostinci Palatín, Čítať viac
ECK Restaurant po svojom otvorení rozvírila pokojné hladiny Slovenska a hneď po prvých dňoch ukázala, kde je jej miesto. Svoju časť klientely si vzala šokom, tvrdou prácou Čítať viac
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.