Pôstne obdobie je výbornou príležitosťou vyskúšať nové bezmäsité recepty a odľahčiť jedálniček. Ak uvažujete o ľahkých jedlách bez Čítať viac
Tieto dni žijeme najprestížnejšou kulinárskou súťažou na svete – Bocuse d’Or. Tá sa stala centrom pozornosti šéfkuchárov, gastronómov a milovníkov jedla. Svetové kolo za Čítať viac
Svetové finále najprestížnejšej svetovej súťaže šéfkuchárov, Bocuse d’Or , sa blíži. Už 26. a 27. januára 2025 si vo francúzskom Lyone zmerajú sily najlepší z najlepšíČítať viac
Predvianočné obdobie sa v Château Gbeľany nesie v čarovnej atmosfére blížiacich sa sviatkov, ktoré pripomínajú decentná vianočná výzdoba, vianočná hudba a dobre naladený Čítať viac
Vianočné recepty šéfkuchára Martina Valoviča z čarovného hotela Šimák Zámok Pezinok ste si už mali možnosť pripraviť na 1. adventnú nedeľu. Po preklopení sa do Čítať viac
Vianoce vo Vysokých Tatrách sú synonymom nezameniteľnej atmosféry. Čarovnej, láskavej a s vôňou sviatočných špecialít. V Grand Hoteli Kempinski High Tatras, ikonickom hoteli Čítať viac
S druhou adventnou nedeľou prichádza čas, ktorý zahreje nielen naše srdcia, ale aj kuchyňu. Naše kroky za tými najlepšími a najoriginálnejšími vianočnýČítať viac
Prvá adventná nedeľa je ideálnou príležitosťou na to, aby sme sa naladili na sviatočnú atmosféru a začali plánovať vianočné pochúťky. Aj Čítať viac
Koncom novembra sa opäť objavil na obzore zoznam La Liste, ktorý hodnotí najlepšie reštaurácie a šéfkuchárov na svete. Tento rebríček, ktorý vzniká na analýze recenzií a Čítať viac
Začiatok týždňa sa niesol v prekrásnom Kaštieli Pálffy na tému michelinských hviezd. Konala sa totiž diskusia Hospodárskych novín o tom, či toto Čítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.