Sacher torta – legendárny dezert z čarovnej Viedne spájajúci čokoládový korpus, šťavnatý marhuľový lekvár a sladkú čokoládovú polevu. Kto by nepoznal tento kúsok sladkého Čítať viac
Šéfkuchár Zoltán Baláž študoval za elektromechanika, ale profesijne sa obrátil úplne iným smerom. Mal 17 rokov, keď ho varenie zaujalo natoľko, že sa mu rozhodol venovať všetok Čítať viac
Chcete zažiť neopakovateľný koniec roka? Neopakovateľne chutný, gurmánsky a jedinečný? Zabudnite na silvestrovské chlebíčky a pripravte si exkluzívne menu podľa šéfkuchára Zoltána Čítať viac
Grand Hotel Kempinski High Tatras je čarovné miesto s jedinečnou tatranskou atmosférou, no vo vianočnom období je jeho čaro ešte znásobené. Z okien máte výhľČítať viac
Castel Mierovo je miesto, na ktoré sa vždy radi vraciame. Dýcha totiž rodinnou a jedinečnou atmosférou. A my sme v rámci našich adventných receptov znáČítať viac
Šéfkuchár Andrej Turček chcel variť už od svojich šiestich rokov. Ako deväťročný doma varil a experimentoval – lebo ísť podľa receptúry bola nuda. Odbor kuchár aj Čítať viac
Tomáš Chilý pôsobí ako tichý chlapec „odvedľa“, no urobil kariéru ako máloktorý zo slovenských kuchárov. Stal sa prvým Slovákom, ktorý sa v zahraničí prepracoval Čítať viac
Dnešným dňom odštartoval čarovný čas adventu. Aj vy už cítite tú atmosféru Vianoc, ktorá sa šíri vzduchom? Nie? Tak s nami ju nielen pocítite, ale Čítať viac
V roku 2014 ukončil štúdium na hotelovej akadémii a už počas štúdia praxoval vo vtedajšom Kempinski Hotel River Park, čo bol ten najlepší štart. Šéfpekár DáČítať viac
Doprajte si husacie hody u vás doma podľa tradičných receptov z reštaurácie Gurmánsky Grob
Reštauráciu Gurmánsky Grob návštevníci právom opisujú prívlastkom najlepšia husacia inštitúcia. O tom sme sa boli sami presvedčiť a neobanovali sme – Čítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.