Kuchyni v AC Hotel by Marriott Bratislava velí šéfkuchár Tomáš Opletal. Práve on si pre nás pripravil španielske chuťovky tapas doplnené aj jednou slovenskou variáciou – lahodnou vajíčČítať viac
Peter Rupčík je vyučený kuchár, ktorý od školy neopustil svet kuchýň. Tie sú jeho jeho životom, prácou a hobby zároveň. V najnovšom projekte ANRUUP predstaví netradičČítať viac
Michael Šafárik je šéfkuchár, ktorý sa po rokoch mimoriadne úspešnej kariéry v zahraničí vracia späť na Slovensko, aby prebral velenie v novej reštaurácii CABO v na Čítať viac
Priamo pod Karpatmi, v novozrekonštruovanom Kaštieli Pálffy vo Svätom Juri, sa na tanieri snúbi história s espritom moderného fine diningu. Kuchyni Hostinca Palatín, Čítať viac
Priamo pod Karpatmi, v novozrekonštruovanom Kaštieli Pálffy vo Svätom Juri, sa na tanieri snúbi história s espritom moderného fine diningu. Kuchyni Hostinca Palatín, ale Čítať viac
Vianoce sa blížia, cítite ich vôňu? Oslovili sme známych šéfkuchárov z top slovenských hotelov, aby nám predstavili svoje vianočné recepty. A tak si teraz Čítať viac
V pozadí lockdownu, svetovej pandémie i ťažko skúšaného gastra sú niektoré veci istotou. Ako napríklad aj to, že aj tento rok prídu Vianoce. Oslovili sme znáČítať viac
Špenátový langoš i halušky s bravčovými líčkami: Šéfkuchár Milo Pabiš inšpiruje, ako využiť bryndzu
Jarná ovčia bryndza je v našich končinách opradená samými superlatívmi. Azda väčšina z nás ju už považuje za pevnú súčasť slovenskej Čítať viac
Na sezónnej tabuli, na nábreží Dunaja v Grand Hoteli River Park v Bratislave nájdete aj aktuálne tvarohové knedličky s jahodami tak, ako ich pripravovala mama Jaroslava ŽíČítať viac
Je ľahučká ako sukňa baletky. Biela ako sneh. Sladká ako bozk. Krehká a vláčna zároveň. Jednoducho hriešne chutná, že jej nebude vedieť odolať. Pavlova torta a jej Čítať viac
Mohlo by vás záujimať
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.