Svetové finále najprestížnejšej svetovej súťaže šéfkuchárov, Bocuse d’Or , sa blíži. Už 26. a 27. januára 2025 si vo francúzskom Lyone zmerajú sily najlepší z najlepšíČítať viac
Koncom novembra sa opäť objavil na obzore zoznam La Liste, ktorý hodnotí najlepšie reštaurácie a šéfkuchárov na svete. Tento rebríček, ktorý vzniká na analýze recenzií a Čítať viac
Začiatok týždňa sa niesol v prekrásnom Kaštieli Pálffy na tému michelinských hviezd. Konala sa totiž diskusia Hospodárskych novín o tom, či toto Čítať viac
Skúsený slovenský šéfkuchár, Richard Bielik, prináša odvážne prémiové plant-forward menu do ALCRON restaurant. Po novom bude v centre Prahy známa reštaurácia ponúkať moderné Čítať viac
Ocenenia pre najlepšie reštaurácie a šéfkuchárov na Slovensku, pod názvom Gurmán Award, sú rozdané. Ktorý šéfkuchár a ktorá reštaurácia zabodovali v rebríčku Čítať viac
Slovenský team Bocuse d’Or sa v nórskom Trondheime umiestnil v prvej desiatke a vybojoval si tak cenný postup na svetové kolo do Lyonu. Do Trondheimu sebaisto a vyrovnane Obrovský úspech Čítať viac
Hlavným mestom gastronómie, kde sa zíde celá európska kulinárska špička, je tento rok nórsky Trondheim, ktorý bude hostiť víťazov národných kôl Čítať viac
Počas celého roka sa starajú o naše pôžitky a pozitívne zážitky z ich pripraveného jedla. Náročná práca šéfkuchára si vyžaduje Čítať viac
Šéfkuchár Zoltán Baláž študoval za elektromechanika, ale profesijne sa obrátil úplne iným smerom. Mal 17 rokov, keď ho varenie zaujalo natoľko, že sa mu rozhodol venovať všetok Čítať viac
Šéfkuchár Andrej Turček chcel variť už od svojich šiestich rokov. Ako deväťročný doma varil a experimentoval – lebo ísť podľa receptúry bola nuda. Odbor kuchár aj Čítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.