Masterclass Aperitivo & Coffee organizovala GASTROVIA group a Škola Barmana. Konal sa na dvoch miestach – 11. mája v City Caffé v Košiciach a 12. mája v 365.labb v Banskej Bystrici. My Čítať viac
Peter Szabó z pražiarne COFFEEIN: „Každý pražiar kávy by mal aspoň raz navštíviť pestovateľskú krajinu“
Peter Szabó zo slovenskej pražiarne kávy COFFEEIN miluje vymýšľanie kreatívnych ciest, ako predávať kávu. Vie, že trh je už presýtený pražiarňami, preto rozhodne Čítať viac
Správna príprava espressa a chyby, ktoré pri tom vznikajú, vás stále zaujímajú. jeden z vašich obľúbených článkov pochádza z roku 2014. Čo Čítať viac
Cappuccino, čiže nápoj z espressa a napeneného mlieka, odštartovalo obrovský záujem o mliečne kávové nápoje. Trend penenia mlieka sa rozniesol do celého Čítať viac
Cappuccino je kávový nápoj z espressa, do ktorého sa pridáva spenené horúce mlieko. Prvé záznamy o pití Cappuccina začínajú v 30. rokoch 20. storočia v čase, Čítať viac
Espresso je malý intenzívny nápoj, ktorý vznikol v Taliansku a aj s celou kaviarenskou kultúrou sa tento spôsob prípravy rozšíril do celého sveta. Ľudia Čítať viac
Keď sa povie Talianska káva, všetci by sme si mali predstaviť intenzívny nápoj v malej šálke. Espresso je kávový nápoj, ktorý sa vďaka tlaku deviatich Čítať viac
Čo je espresso? Na odpoveď sa pozrieme v novom seriáli o názvosloví kávových nápojov. Espresso je pomerne novým spôsobom prípravy kávy, ktorý má Čítať viac
Chceli by ste začať s prípravou kávy za pomoci alternatívnych metód a neviete si vybrať? Hario V60 je tou správnou voľbou. Jednoduchá a efektíČítať viac
Alternatívna príprava kávy doma: Cold Brew – trendová záležitosť, na ktorú čoskoro zabudneme?
Káva s názvom Cold Brew sa veľmi zle prekladá do slovenčiny. Nie preto, že by sa to nedalo, ale ak by sme chceli byť úplne exaktní, muselo by Čítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.