Peter Marek je vo svojich iba 22 rokoch zodpovedný za chod exkluzívneho Kaštieľa Pálffy vo Svätom Jure. Vyštudovaný gastronóm si šiel za svojím snom, pričČítať viac
Lukáš Tóth zo žilinskej pražiarne Verticcio dostal podnikateľského ducha do vienka. Nechýbajú mu ambície a chuť púšťať sa do výziev. Napriek mladému veku Čítať viac
advertoriál Digitalizácia je výzvou v mnohých oblastiach. V oblasti HoReCa nevynímajúc. Každá výzva však prináša riešenia a s nimi spojené nové Čítať viac
„Čašník… Tak často skloňované slovo, tak silno viditeľné povolanie a zároveň tak málo poznané. Za posledných 20 rokov každým rokom pribúdajú pozície Čítať viac
Máme za sebou prvý jarný deň, takže Veľká noc pomaličky klope na dvere. Už viete, kde ju strávite? Tak ako každý rok, aj teraz vám Čítať viac
Marek Benikovský: Kaviareň Aurelica ukazuje, aký krásny, chutný a bohatý je svet výberovej kávy
Otec, barista, pražiar, vizionár, líder. Napriek ťažkej diagnóze (alebo práve vďaka nej?) dokázal na Liptov priniesť v mladom veku výberovú kávu. ZaložČítať viac
Peter Szabó z pražiarne COFFEEIN: „Každý pražiar kávy by mal aspoň raz navštíviť pestovateľskú krajinu“
Peter Szabó zo slovenskej pražiarne kávy COFFEEIN miluje vymýšľanie kreatívnych ciest, ako predávať kávu. Vie, že trh je už presýtený pražiarňami, preto rozhodne Čítať viac
Advertoriál Hotelierska skupina Best Hotel Properties, a. s. (BHP), pripravila kampaň Staň sa hotelierom, aby prilákala nových ľudí a zároveň zlepšila imidž hotelierstva. Zaujíma vás, čČítať viac
Hotel Thermia Palace opäť ponúkol „michelinský“ večer. Ako nám chutilo od oceňovaného Marca Rispa?
Päťhviezdičkový piešťanský hotel Thermia Palace otvoril svoju kuchyňu ďalšiemu michelinskému šéfkuchárovi. A my sme opäť boli pritom. Bratia Alex a Vittorio Manzoniovci, ktorí dostali tú čČítať viac
Prvá liptovská pražiareň a jedna z najstarších kaviarní s ponukou výberovej kávy na Slovensku. Miesto, ktoré sa stalo srdcom kávovej kultúry v jednom z najkrajšíČítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.