Pandémia a jej následky sú pre gastro prevádzky tvrdou skúškou. Niektoré neprežijú a tie čo prežijú, prehodnocujú svoje fungovanie a koncepty. A i keď by Čítať viac
Koncom roka spustilo Ministerstvo hospodárstva SR ďalšiu výzvu na predkladanie žiadostí o dotáciu na nájomné pre podnikateľov, ktorých zasiahla 2. vlna pandémie nového Čítať viac
Jeho gastronomická púť sa na Slovensku začala v roku 2000. Po svojom návrate zo zahraničia sa v Žiline rozhodol otvoriť pub, kde bude sa bude čapovať kvalita – Velvet, Leffe či Čítať viac
Máme za sebou prvý deň, ktorý mnohí z nás nazvali pohrebom slovenského gastra. Na mnohých miestach sa však prekvapivo namiesto karu konal krst. Krst ohňom, plný Čítať viac
„Podobné príbehy prežívame od včera viacerí. Je smutné, že ľuďom, ktorí sa ti za tie roky stali blízkymi musíš povedať prepáč, nemám pre teba prácu. Čítať viac
Niekedy stačí náhoda, ktorá otočí život iným, novým smerom. To je aj prípad Pavla Nerudu a Ingrid Bartalskej, ktorí sa raz išli odreagovať od svojich pracovných Čítať viac
Pred tromi či štyrmi rokmi si do svojich poznámok napísal víziu na roku 2020: mať vlastnú kaviareň. Hoci sa okolo kávy pohybuje veľkú časť podnikateľskej kariéry, Čítať viac
V roku 2017 sme vydali knižku- bedeker Top miesta na Slovensku / Top places in Slovakia, ktorá priniesla prehľad najlepších kaviarní a bistier na Slovensku. Dodnes táto knižka teší Čítať viac
Jednou z hlavných zložiek drinku Hombre je francúzsky likér Chambord. Ešte ste o ňom nepočuli? Chuť čiernych malín, madagaskarskej vanilky, citrusových šúp máčanýČítať viac
V HoReCa segmente je existenčne ohrozených viac ako 5 000 prevádzok. Výpadok tržieb, ktorý nastal počas karantény, predstavuje mesačne celých 100 miliónov Eur. Po otvorení, Čítať viac
Mohlo by vás záujimať
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.