V tehličkovom dome na Bottovej ulici, v srdci malebnej Banskej Bystrice, vznikol netradičný koncept spájajúci kávu, jedlo a dizajn. A samozrejme gin. Ale o tom - potom.Čítať viac
Guťka Markocsyová
5. augusta 2018
Ak patríte k milovníkom rýb, dnešné Nedeľné varnie si vychutnáte. Svoj recept nielen na chrumkavú rybku nám totiž prezradil šéfkuchár, Marek Gura, ktorý si Čítať viac
Branka
2. augusta 2018
Pochádza z Kežmarku a počas praxe si prešiel celé Tatry. Ku gastronómii mal blízko už jeho otec, ktorý robil celý život manažéra v rôznych Čítať viac
Guťka Markocsyová
31. júla 2018
Geotermálne pramene sú naším národným bohatstvom. Ich liečivé účinky pomáhajú nášmu fyzickému i duševnému zdraviu. O to viac, ak sa spoja s Čítať viac
Guťka Markocsyová
23. júla 2018
Kúzla a rozprávkový svet akoby tu boli skutočnosťou. Veľký a multifunkčný priestor s pokladmi a mágiou nielen v šálkach nájdete priamo na hlavnom náČítať viac
Guťka Markocsyová
16. júla 2018
Trnava patrí k miestam, kam sa vraciame pomerne často. Teší nás, že sme medzi „stálicami“ opätovne našli nové voňavé miesto. Rovno na Trojičnom námestí náČítať viac
Branka
10. júla 2018
Začína sa úžasné obdobie plné slnečných dní ako stvorené na športovanie a oddych. Leto zvádza nielen aktívnych, ale aj príležitostných športovcov tráviť čas Čítať viac
Simona
5. júla 2018
Tento rok plynie už náš piaty, počas ktorého sa venujeme recenziám prevádzok. Časom sme ich doplnili o rozhovory so zaujímavými osobnosťami z gastronomickej oblasti, recepty, Čítať viac
Simona
2. júla 2018
Nenápadný zvonku, a predsa ho objavili. Inšpektori z Michelinovského sprievodcu. Viedenská reštaurácia Edvard sa pýši jednou hviezdičkou v tomto slávnom gastronomickom bedekri, avšak Čítať viac
Guťka Markocsyová
19. júna 2018
Horúčava nám dáva poriadne zabrať. Vychutnať si život na teraske s drinkom, či ľadovým kávovým nápojom sa však dá vždy a profesionálneho Čítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.