Dlho očakávané navýšenie financií určených na pomoc gastroprevádzkam a ďalším podnikateľom v sektore cestovného ruchu je schválené. Z pôvodne avizovanýČítať viac
Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska aktívne presadzovala riešenie karanténneho ubytovania v hoteloch už od septembra 2020. Vláda SR však koncom marca 2021 rozhodla, že karantéČítať viac
K veľkonočným sviatkom neodmysliteľne patrí aj dobré jedlo. Hoci tohtoročná Veľká noc ešte nebude tak úplne podľa našich predstáv, spríjemniť Čítať viac
Gastronómia je pre ňu jednou z foriem umenia, v ktorom spája všetky zmysly a ľudí k jednému stolu. Michaela Králiková je extrémne senzitívny človek. Čítať viac
Potvrdil to tajomník Ministerstva zdravotníctva SR Peter Stachura a dodal, že nárok nebudú mať len pacienti s dýchacími problémami ale aj ďalší. Po lekárskom Čítať viac
Je tu jar. Okrem iného aj Veľkonočné sviatky, ktoré sa spájajú s tradičnými jedlami. Zelený štvrtok si však na tanieri žiada niečo špeciáČítať viac
V susednom Česku má sklárstvo obrovskú tradíciu, toto remeslo sa však našťastie nevyhlo ani Slovensku. Jedným z mála, kto sa venuje ručnému brúČítať viac
Sladká a lahodná. Aj taká by mala byť Veľká noc. Pripravte ste si spolu s nami chutný recept ako stvorený na sviatky jari. Tatranský Míša Suroviny: Na korpus: 150 g čČítať viac
O dva týždne naviac si počkali všetci podnikatelia, ktorí majú nárok žiadať o Prvú pomoc ++ podľa avizovaných nových podmienok – navýšenie na 100% ceny práČítať viac
Káva s názvom Cold Brew sa veľmi zle prekladá do slovenčiny. Nie preto, že by sa to nedalo, ale ak by sme chceli byť úplne exaktní, muselo Čítať viac
Mohlo by vás záujimať
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.