Od stredy 20.5.2020 sa opätovne uvoľňujú ďalšie opatrenia. Dotýkajú sa najmä verejného stravovania v interiéri prevádzok. Toto nariadenie platí aj pre hotelové reštaurácie. Slovenska Čítať viac
Tags :gastronómia
Opatrenia v boji proti COVID-19 paralyzovali spoločnosť. Ľudia, ktorí podnikajú v gastronómii si to odniesli v prvom rade – spoločne so zdravotníkmi či kultúrou. Ako zvládajú toto Čítať viac
- Tomáš, my z gastra sme si to odsrali v prvom rade.Odpovedá mi na otázku „ako to zvládajú“ klient a priateľ po tom, ako som z pochopiteľných dôČítať viac
Aktuálna situácia vo svete aj u nás postihuje snáď každý podnikateľský segment – cestovný ruch a gastronómiu nevynímajúc. Hoci je, pochopiteľne, zdravie na prvom Čítať viac
„Nedá sa“ pre nich neexistuje. Keď rozbiehali svoju firmu s gastro vybavením, chodili po večeroch montovať zariadenia s blickami a so skrutkovačom. Dnes majú dve spoločnosti a zamestnáČítať viac
Ak ste išli v Bratislave po Klobučníckej ulici, zrejme ste si toto miesto všimli – spoza výkladu na vás hľadia dva veľké svetlomety červeného Čítať viac
Vodný hrad, romantické sídlo Pálffyovcov, Slovenské vinohradnícke družstvo s necitlivou prístavbou, chátrajúci zámok. To je stručná história história Pezinského záČítať viac
Minulý týždeň bol schválený posun prechodu na tzv. eKasu na 1. januára 2020, a mnohým podnikateľom tak zo srdca odpadol veľký kameň. Keďže eKasa sa týka Čítať viac
Hovorí sa, že náhody neexistujú, pretože všetko má svoj význam. Tieto slová potvrdzuje aj príbeh vinárskeho rezortu Château Rúbaň. Okrem úzkej dedinskej cestičky Čítať viac
Michal Hamaš je „ajťák“. Taký klasický, so svojským humorom, na ktorý si najprv musíte zvyknúť, aby ste následne zistili, že za týmto veľkým chlapom sa Čítať viac