Dva kohúty sa na jednom smetisku neznesú. Staré príslovie, ktoré Petr Kunc a Tomáš Ševčík vyvracajú. Špičkoví šéfkuchári, ktorí spojili svoje sily, aby priniesli kulinársky zážČítať viac
Braňo Lukačka z Michelle Coffee: Liečba závislosti od drog mu otvorila dvere do vlastnej kaviarne
„Moja cesta ku gastronómii bola veľmi kľukatá. Hoci mám vychodenú hotelovku, nikdy som to nejak nechcel robiť,“ začína svoje rozprávanie majiteľ kaviarne Michelle Coffee Braňo. Čítať viac
Francúzska gastronómia – to nie sú iba bagety, croissanty či makrónky. Francúzska kuchyňa skrýva oveľa viac chutí, vrstiev a tvárí. Modelka Michaela Budáčová sa Čítať viac
Petra Ďurčeková, generálna riaditeľka DoubleTree by Hilton Bratislava: „Všetko je možné, aj dva stromy v lobby hotela“
Ak si niekto dá na LinkedIn motto „impossible is nothing“ a potom to zopakuje v opačnom garde „everything is possible“, tak každý HR manažér spozornie. A povie si: „Tak, Čítať viac
Peter Dandár, manažér DoubleTree by Hilton v Košiciach: „Baví ma, keď sa hostia u nás cítia ako doma“
Peter Dandár riadi najväčší košický hotel DoubleTree by Hilton už tretí rok. Hoci má hotel, podobne ako celá brandža, za sebou ťažké dva roky, manažéra aj celý Čítať viac
Kaviareň Epika v Žiline je miestom, na ktorom chute píšu príbehy. Tento do poslednej bodky vyšperkovaný koncept je nielen gastronomickou, ale aj kreatívnou lahôdkou. Dôležitú úČítať viac
Miroslav Škorvánek je v kávovom svete známym menom. Po absolvovaní mnohých baristických súťaží cez otvorenie známej a vychýrenej kaviarne U Baristu v Michalovciach. Tá Čítať viac
Rodinný trojlístok, ktorý vyvinul kávový sprej Enebire: „Nejde o konkurenciu kávy, ale jej zdravšiu alternatívu“
Energetický kávový sprej Enebire je v našich končinách úplnou raritou – stačí totiž pár streknutí pod jazyk a účinok sa rovná energii, akú by ste nadobudli po dobrom Čítať viac
Slovensko sa pýši mnohými unikátmi. Jedným z nich je rozhodne aj legendárne Karpatské brandy Špeciál. KBŠ, ako ho mnohí nazývajú, si už viac ako polstoročČítať viac
Monika z palacinkárne a kaviarne Láry Fáry: V našich podnikoch budeme vždy pripravovať jedlo kvalitne a s láskou
Lásku ku gastronómii objavila u babky v kuchyni, kde spolu upiekli desiatky, ba možno aj stovky palaciniek. Už vtedy si vysnila palacinkáreň na námestí, až nakoniec v Čítať viac
Mohlo by vás záujimať
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.