Na jednom z popradských sídlisk vyrástol sen v podobe kaviarničky s výberovou kávou. Kafiarnička je miestom, kde sa snúbi kvalitná káva, skvelé dezerty Čítať viac
Na to, aby ste ochutnali pravé talianske dezerty, nemusíte cestovať až do Talianska. Stačí, ak zavítate do Púchova či Ilavy. Manželia Janka a Janes Caninsoví vymenili Taliansko za Čítať viac
Pavol Sirotný & Michal Hajský, z Likérka Trenčianske Teplice. Vďaka skúsenostiam zo zahraničia vytvorili produkty, ktoré vynikajú.
Obaja veľa cestovali, pracovali i vytvorili výnimočné gastronomické koncepty. Pavla Sirotného a Michala Hajského spojili záujmy i zmysel pre kvalitu. Spoločne vytvorili jedinečnú destiléČítať viac
ZJEDENÉ je koncept zdravého a plnohodnotného stravovania, ktorý si zaumienil, že ľuďom ukáže, ako napraviť nesprávne stravovacie návyky. A to bez zbytočných diét Čítať viac
Slovenský tím bol ako biblický Dávid. S Goliášom si vcelku poradil. Aj takto vnímajú Bocuse d´Or slovenské šéfkuchárske hviezdy
Už je to nejaký mesiac, čo si Slovensko zažilo návrat na Bocuse d’Or po 12 rokoch. Od postupu do svetového kola v Lyone nás delilo naozaj len zopáČítať viac
Tradičné či menej netradičné, slovenské či medzinárodné, slané či sladké, skrátka potraviny každého druhu, ktoré však majú spoločný prívlastok – poctivé, kvalitné a čerstvé. Čítať viac
Svoju prácu začína kresbou. Jedlo si predstavuje, v mysli skladá chute a následne kreslí na papier. Až nakoniec prechádza k samotnému vareniu. Príprava hodná lídra Čítať viac
Rodina Kromkovcov prešla vskutku netradičnú podnikateľskú cestu. Keď ich stavebníctvo takmer položilo na kolená, dokázali vstať znovu, a to v celkom inej oblasti – v potravinárstve. Čítať viac
Manažérka Grand Hotela Kempinski High Tatras, Kathrin Noll: Pre zamestnancov je dôležité, že ma vidia tvrdo pracovať
Exotický Dubaj vymenila za Štrbské Pleso, kde tvorí svoj príbeh o úspešnom manažmente luxusného hotela. Aj tak by sa dal opísať život Kathrin Noll, uznávanej manažéČítať viac
Martin Hurban, riaditeľ AC Hotel by Marriott Bratislava: Otváranie hotela je istým spôsobom návykový proces
Vyštudoval Slovenskú technickú univerzitu v Bratislave, no vždy ho zaujímalo i množstvo iných tém: od prírodných vied cez psychológiu až po sociáČítať viac
Mohlo by vás záujimať
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.