Predstavte si slnečnú terasu a vôňu jedla, ktoré sa pripravuje na otvorenom ohni, šíriacu sa široko-ďaleko – a to všetko na veľmi neobvyklom mieste – na streche autobusovej stanice. Čítať viac
„Najskôr sme to robili tak klasicky, deväťdesiate roky. Veľké porcie, tučný jedálny lístok a také gastro nič moc. Naješ sa, ale nehíkaš“, spomína na Čítať viac
Po dvoch týždňoch od štvorčlenného semifinále sa konalo veľké finále a my sme pri tom nemohli chýbať. Next Chef je krásna iniciatíva, Čítať viac
Leto je tu, prázdniny klopú na dvere a turistická sezóna je pomaly v plnom prúde. A ja, redaktor Rudo, vám prinášam obľúbené liptovské podniky. Aby ste Čítať viac
El Celler De Can Roca. Názov a pojem, pri ktorom spozornie každý milovník dobrého jedla. Reštaurácia bratov Rocovcov sa teší priazni hostí už viac ako 35 rokov Čítať viac
Next Chef: Výnimočný projekt predstavil kulinárske umenie mladých študentov a študentiek
Next Chef je krásny projekt, ktorý si spolu vymyslel ikonický bratislavský podnik zameraný na french modern cuisine Colette. Štyria šikovní študenti a študentky druhého a tretieho ročníka Hotelovej Čítať viac
Uprostred malebných Kopaníc sa nachádza miesto, ktoré je ako z rozprávky. Obec Košariská, ktorá sa mimo iného preslávila aj ako rodisko nášho národnéČítať viac
Zocelený rokmi varenia vo svetových michelinovských reštauráciách, stále však veľmi pokorný a s láskou k remeslu. Taký je Daniel Tilinger, vždy dobre Čítať viac
Sympózium Gastronomy Slovakia, ktoré sa konalo 25. apríla 2023 v Refinery Gallery v Bratislave pod záštitou bedekra Gurmán na Slovensku, prirodzene nadviazalo na udeľovanie cien Gurmán Award 2023 z Čítať viac
Gurmán Award 2023: Kto je najlepší šéfkuchár a ktorá je najlepšia reštaurácia na Slovensku?
Slávnostný večer Gurmán Award 2023 sa konal 24. apríla 2023 v bratislavskom hoteli Carlton a my sme boli pri tom. Odborné ocenenia získali tí najlepší z najlepších z oblasti Čítať viac
Inzercia
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.