Od stredy 20.5.2020 sa opätovne uvoľňujú ďalšie opatrenia. Dotýkajú sa najmä verejného stravovania v interiéri prevádzok. Toto nariadenie platí aj pre hotelové reštaurácie. Slovenska Čítať viac
Nedeľa je skrátka nedeľa. Nedeľa si na tanieri žiada niečo špeciálne. Lahodné, mlsné a netradičné. Vyskúšajte recept z pezinskej koláčikovne Marlotka.Čítať viac
Vo svete kávy sa pohybuje už 8 rokov, do tohto sveta skočil bez väčších znalostí a v začiatkoch považoval aj zlé rozhodnutie za výbornú skúsenosť. Dnes Čítať viac
AKO BOLO, AKO JE A AKO (MOŽNO) BUDE II. časť? Odpovedá event manažér reštaurácie Krone aj manažérka kaviarne Versh
Už je to pár týždňov, keď sa začali uvoľňovať jednotlivé opatrenia. Priaznivá situácia dovolila otvoriť aj terasy za prísnych nariadení. Ako vnímali jednotlivé fáČítať viac
Uvoľňovanie opatrení, dobré správy pre kaviarne, reštaurácie, bistrá aj ubytovacie zariadenia
Od dnešného dňa sa uvoľňujú ďalšie opatrenia, ktoré iste potešia všetkých milovníkov posedenia na terasách v obľúbených prevádzok. Povolené Čítať viac
Čo by to bol za nedeľný obed bez príslovečnej sladkej bodky? Dobrota z pezinskej koláčikovne Marlotka je presne taká, aký dezert po slávnostnom obede má byť – neodolateľČítať viac
Václav Faltus zo Zlatého Zrnka: „Personalizované kávy ochránili Zlaté Zrnko pred koronakrízou“
Václav Faltus je zakladateľ i pražiar najoceňovanejšej slovenskej pražiarne „Zlaté Zrnko“. Bývalý ITčkár, ktorého príbeh sme pred časom priniesli, počas koronakríČítať viac
Dnešná situácia vo veľkej miere zasiahla aj predajcov potravín. Pýtali sme sa preto – veľkých i menších hráčov na trhu, ako zvládajú situáČítať viac
Ako bolo, ako je a ako (možno) bude? Odpovedá majiteľka gelaterie, prevádzkarka kaviarne i majiteľka reštaurácie
Všetci sme s veľkým očakávaním sledovali vyjadrenia vlády o obmedzeniach týkajúcich sa gastro prevádzok. Od stredy 22.4 majú prevádzky do 300 m2 povolený Čítať viac
Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna špajza, ktorá dokázala čarovať. Vďaka pár ingredienciám a chuti variť stvorila pochúťku, ktorú milujú snáď všetci. Nechajte sa inšČítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.