MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer- za vzdelaním do regiónu.

 MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer- za vzdelaním do regiónu.

V rámci práce na našom portáli vieme, ako veľmi je dôležité neustále vzdelávanie. I preto sme vytvorili projekt Gastrolove, ktorý zahŕňa knihu, série školení, (ne)konferenciu v Piešťanoch a najnovšie i jej MINI variant na Gemeri. V októbri sa vďaka spolupráci s oblastnou organizáciou cestovného ruchu GEMER konala MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer. Aj toto malé, avšak veľmi milé podujatie sa nieslo v duchu “o tom, ako žiť a prežiť v gastronómii s láskou”. 

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer, ktorá sa uskutočnila v priestoroch Salaš Zbojská v Národnom parku Muránska Planina, mala edukačný a povzbudzujúci charakter. Bez dávky pochopenia, inšpirácie i povzbudenia to pri pôsobení v cestovnom ruchu jednoducho nejde. Preto sme firmám a subjektom zostavili program, aby si  vedeli cenné rady aplikovateľné do praxe premietnuť aj do svojho života.

MINI (ne)konferencia Gastrolove po vzore staršej sestry

OOCR Gemer je známa svojimi rôznorodými aktivitami a v spolupráci s našim teamom z Kávičkári.sk zorganizovala mini (ne)konferenciu po vzore jej väčšej sestry, Gastrolove v Piešťanoch. Tá tento rok oslávila už štvrté narodeniny. A hoci sme s Gemerom spolupracovali na rôznych projektoch už viackrát, po prvýkrát sme sa stretli tvárou v tvár s podnikateľmi, hoteliérmi, školami a inými subjektami z kraja.

Nápad „priniesť Gastrolove na Gemer“ sa zrodil už pred pár rokmi.  Tento rok sa to konečne podarilo.

“Konferencia bola venovaná najmä poskytovateľom reštauračných a ubytovacích služieb, regionálnych producentov, podnikateľov v pridružených službách cestovného ruchu, no svoje si našli aj žiaci hotelovej akadémie, ktorí onedlho vstúpia do sveta služieb, a mohli sa inšpirovať, možno rozhodnúť, ako (ne)podnikať”, priblížil Jaroslav Hric, výkonný riaditeľ OOCR. Aj vďaka podpore Banskobystrického samosprávneho kraja a financiám z projektu Plánu obnovy a odolnosti Ministerstva životného prostredia sa podarilo priniesť podujatie tohto typu medzi širšiu podnikateľskú komunitu na Gemeri.

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer salaš zbojská
Prekrásne prostredie Národného parku Muránska Planina mnohým prítomným vyrazil dych.

Z ciest za kávou sa stávajú aj cesty za vzdelaním

Apartmány Planina

Apartmány Planina na Gemeri. Miesto, kde je stále vidno hviezdy.

Čítať viac >

Kávičkári, ako si už viac než desať rokov vravíme, vznikli na základe zapálenia pre a pôžitku z čierneho zlata – kávy. Začali sme písať o zážitkoch a tipoch z luxusnej gastronómie zo zahraničia, neskôr sme sa sústredili primárne na Slovensko a okolité štáty. Dnes tvoríme jedinečný obsah bohatý na gastronomické zážitky a pravidelne sprostredkovávame našim čitateľom najzaujímavejšie tipy zo sveta najlepších kaviarní, hotelov a reštaurácií.

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer
Z fotenia káv cez bedekre po vzdelávanie. Popri tvorbe nášho portálu sme si uvedomili, že chýba podpora a chuť sa vzdelávať. I preto radi prinášame témy, ktoré rezonujú a spájame kvalitných spíkrov s publikom.

Našou cieľovou skupinou sú ľudia, ktorí si jednoducho radi užívajú život, pretože aj my sami, Kávičkári, si ho užívame do sýtosti. Počas života na cestách sme stihli vydať knihu Top miesta na Slovensku / Top places in Slovakia stihli vydať aj knihu (ne)učebnica Gastrolove pre študentov, podnikateľov a milovníkov gastronómie, či rôzne bulletiny a bedekre pre cestovateľov. V nadväznosti na knihu vznikla práve (ne)konferencia Gastrolove.

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer hostia
MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer prilákala hostí aj zo vzdialenejších regiónov. Na fotografii Fabio Bortolini, ktorý bol jedným z hostí na našom veľkom Gastrolove v Piešťanoch.

Návrat zo zahraničia do hladovej doliny? Lukáš priniesol svoj inšpiratívny príbeh, ktorý zabodoval

Na konferencii vystúpili odborníci vo svojej oblasti. Začiatok bol venovaný inšpiratívnemu príbehu Michala Heusera, mladého muža, ktorý sa vrátil so skúsenosťami zo Švajčiarska späť do Lučenca. Úspešne sa mu darí rozvíjať koncept “fine dining” – zážitkovej gastronómie v reštaurácii Origin. Lukášov entuziazmus, silný príbeh a nadšenie dostalo mnohých a jeho myšlienky ešte dlho rezonovali nielen v miestnosti, ale následne aj na sociálnych sieťach.

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer priniesla príbeh inšpiratívneho madého muža, Lukáša Heusera, ktorý sa zo Švajčiarska vrátil domov, aby vytvoril skutočný poklad v regióne – reštauráciu Origin.

Po Lukášovi si hostia mohli následne vypočuť o webových stránkach, čo im nesmie chýbať a zároveň čo tam nepatrí. Cenné rady priniesol tandem Katarína Ďurčová zo spoločnosti AXIM, kde dávajú značkám osobnosť, a Imrich Kovaľ zo spoločnosti Merineo. Problematiku výnosového manažmentu v ubytovacom zariadení a jeho využitie v praxi so skutočnými výsledkami priniesla Lucia Oslanec, ako zástupca spoločnosti EHM na tomto podujatí.

Silné témy, ktoré rezonujú pod pokrievkou. To sa stále snažíme prinášať. Najnovšie aj do regiónov.

Čo priniesla MINI (ne)konferencia Gastrolove?

Dôležitosť značky regionálneho produktu Horehronie a jeho existenciu nám priblížili zástupkyne zo susediacej OOCR Horehronie. MINI (ne)konferencia Gastrolove poskytla účastníkom získať cenné informácie a rady od odborníkov z gastro biznisu ale aj z oblastí ako je marketing a manažment, branding či business development. Po celý deň sme „tankovali“ výnimočnú kávu z Banskej Bystrice, Mlsnacava a spoločnosť nám robila i naša obľúbená Mini Mila.

Mlsnacava sa po celý deň starala o náš kávový režim. 🙂

Spojenie ľudí z rôznych regiónov a okresov pôsobiacich v cestovnom ruchu podporuje spoluprácu a môže pozitívne ovplyvniť gastronomickú či cestovateľskú ponuku. Konferencia však podporila aj mladé talenty formou inšpirácie a vedomostí, ako začať v tomto biznise podnikať správne. V neposlednom rade MINI (ne)konferencia Gastrolove priniesla priestor pre regionálnych producentov certifikovaných značkou Regionálny produkt Gemer-Malohont. Aj na stretnutie a inšpiráciu pre ich remeslo či mikro-podniky.

Netradičné prostredie plné zelene a krásnych zvierat si užili nielen hostia, ale aj naši spíkri.

Kde budeme o rok s MINI (ne)konferencia Gastrolove?

Sme veľmi radi, že sme mohli prísť s konferenciou Gastrolove na Gemer. Stretli sme sa so záujmom podnikateľov, výrobcov a hotelierov, ktorých zaujali témy, ako rozvíjať cestovný ruch. Videli sme záujem aj zo strednej hotelovej školy. S ňou priamo na mieste prevádzky nadviazali rozhovory o spolupráci.

MINI (ne)konferencia Gastrolove Halaš Zbojská
MINI (ne)konferencia Gastrolove poskytla cenné informácie, povzdbudenie a podporu pre tých, ktorí sa o gastronómiu a cestovný ruch zaujímajú, či už na Gemeri alebo aj v iných regiónoch. O tom by to malo byť.

Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie, na tomto magickom mieste.

 

Text: TS OOCR Gemer, SB

Foto/Video: Michael Šuvada

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama troch detí, dvoch kníh a niekoľkých bedekrov. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kávičkári.sk. S nadšením sa venuje najmä víziám, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články