Reštaurácia Cloud v Bratislave je aj prácou študentov z hotelovej akadémie

 Reštaurácia Cloud v Bratislave je aj prácou študentov z hotelovej akadémie

Pokiaľ patríte medzi gurmánov, iste ste zaregistrovali vznik novej reštaurácie Cloud v Bratislave. Je však naozaj nová? Je. Vznikla zmenou konceptu reštaurácie Toscana v bratislavskom Double Tree by Hilton na ktorej sa podieľali aj študenti z hotelovej akadémie.

Reštaurácia Cloud v Hiltone v Bratislave je pomerne novým gastronomickým počinom, ktorý spojuje kvalitnú kuchyňu s mladou energiou a štandardami silnej hotelovej siete.

 

Názov vytvorený študentami

Jedným z najzaujímavejších prvkov reštaurácie Cloud je jej názov. Ten bol vytvorený vďaka kreatívnej súťaži, ktorú vyhlásil DoubleTree by Hilton v Bratislave a Hotelová akadémia Mikovíniho. Šesť tímov pracovalo niekoľko týždňov na tom, aby priniesli tradičnej reštaurácii hotela nové meno, ale i nové zameranie. Nakoniec zvíťazil tím piatich študentiek, ktoré boli za svoju snahu odmenené pobytom v tomto luxusnom hoteli.

DoubleTree by Hilton v Bratislave vyhlásil súťaž pre Hotelovú akadémiu Mikovíniho. Študenti sa aj vďaka nej mali možnosť zúčastniť na tvorbe novej identity reštaurácie a jej nového názvu, Cloud.

Kreativita a nadšenie študentiek sa premietlo do názvu, ktorý evokuje oblačné sféry a nekonečnú fantáziu. Tento názov dokonale vystihuje atmosféru reštaurácie, ktorá je plná života a neustáleho objavovania nových chuťových kombinácií. Reštaurácia Cloud sa totiž pýši používaním len najkvalitnejších surovín.

Všetkým hotelom patriacim do siete Hilton schvaľuje nový koncept európska centrála pre F&B koncepty v Londýne. Predmetom schvaľovania je koncept, obsah jedálneho lístka, ale aj interiér, porcelán a jednotlivé ďalšie detaily, ktoré dotvárajú celkovú atmosféru. Reštaurácia Cloud prešla na výbornú.

Citlivý redizajn

Redizajn reštaurácie Cloud priniesol nový, elegantný a súčasný vzhľad. Interiér je vkusne zariadený a ponúka príjemné prostredie pre hostí, ktorí si chcú vychutnať výnimočný obed alebo romantickú večeru. Jedným z najzaujímavejších prvkov redizajnu je otvorená kuchyňa, ktorá umožňuje hosťom sledovať majstrovstvo šéfkuchára a jeho tímu pri príprave jedál. Táto interakcia medzi kuchyňou a hosťami pridáva do atmosféry reštaurácie ďalší rozmer a robí z nej jedinečné miesto.

Za celou myšlienkou spolupráce stoja pedagogičky z HA Mikovíniho, a to Ing. Kornélia Lohyňová a Mgr. Magdaléna Ochabová. Na fotografii s marketingovým managerom DoubleTree by Hilton Bratislava, Matejom Števove.

Art Cafe Danubiana - miesto, kde sa snúbi pôžitok s umením

Čítať viac >

Výhodou nového konceptu je stále výborná lokalita i bezplatné, bezproblémové parkovanie počas konzumácie v reštaurácii Cloud. Voda na stoloch bez poplatku je taktiež štandard, ako vo väčšine svetových reštaurácií.

Reštaurácia Cloud a suroviny

Šéfkuchár a jeho tím dbajú na to, aby každé jedlo bolo pripravené z čerstvých surovín. A nie však hocijakých. V sezónne ladenom menu nájdete hľuzovky, foie gras, kvalitný steak, či zubáča.

Prémiové suroviny. Tie nájdete v Menu reštaurácie Cloud. Nechýbajú hľuzovky, foie gras, kvalitný steak, či zubáč. Vínna karta má až tri strany a jej obsah starostlivo k jedlám dotvoril p. Hronský, uznávaný slovenský someliér.

Ich vášeň pre kvalitu sa prejavuje v každom jedle, ktoré sa podáva na tanieri. Každý zákazník si môže byť istý, že v reštaurácii Cloud ochutná len to najlepšie, čo gastronómia ponúka. V modernom ponímaní je jedlo naservírované tak, že poteší biznis partnera a prekvapí rodinu na nedeľnom obede. Ak vám protistrana vytiahne smartfón, aby si odfotila dielo na tanieri, nečudujme sa. Jedlá boli vizuálnym zážitkom aj pre ostrieľaných gurmánov.

Vizuálny zážitok aj pre ostrieľaných gurmánov. Na fotke netradičný dezert inšpirovaný Pavlovovej tortou.

Okrem kvalitných surovín a moderného prostredia je v reštaurácii Cloud vynikajúci aj personál. Šéfkuchár a jeho tím sú zložení z talentovaných profesionálov z rôznych kútov sveta. V kuchyni tak nájdete kuchárov zo Španielska i Juhoafrickej republiky. Študenti, ktorí sú súčasťou praxe či duálneho vzdelávania v hoteli, tak automaticky prídu do kontaktu i s inou kultúrou, či jazykom.

 

Aj tieto skúsenosti a znalosti zamestnancov i vedenie šéfkuchára prispievajú k pestrosti a autenticite jedál, ktoré sa podávajú. Okrem toho, personál je milý, ochotný a pripravený splniť priania hostí. Odskúšali sme si to pri našej návšteve na vlastnej koži.

Svieže a každopádne nie nudné. Novinka medzi reštauráciami, Cloud, stojí za návštevu.

Reštaurácia Cloud v DoubleTree by Hilton v Bratislave je príjemným prekvapením. Dodáva klasickému biznis hotelu vrúcnosť. Nielen tým, že jeho vzniku dopomohla partia študentiek.  Je miestom, kde sa stretávajú kvalitné suroviny, skvelé jedlo, milý šéfkuchár a medzinárodný tím. Ak hľadáte príjemný zážitok pre vaše chuťové poháriky a zaujímavý príbeh ako bonus, Cloud je miestom, ktoré určite stojí za návštevu.

 

Text: Simona Budinská

Foto: Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama troch detí, dvoch kníh a niekoľkých bedekrov. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kávičkári.sk. S nadšením sa venuje najmä víziám, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články