Reštaurácia Cloud v Bratislave je aj prácou študentov z hotelovej akadémie
![Reštaurácia Cloud v Bratislave je aj prácou študentov z hotelovej akadémie](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/11/20231019_110140_DSC09675_K-850x560.jpg)
Pokiaľ patríte medzi gurmánov, iste ste zaregistrovali vznik novej reštaurácie Cloud v Bratislave. Je však naozaj nová? Je. Vznikla zmenou konceptu reštaurácie Toscana v bratislavskom Double Tree by Hilton na ktorej sa podieľali aj študenti z hotelovej akadémie.
![](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/11/20231019_132738_DSC00282_K-1024x683.jpg)
Názov vytvorený študentami
Jedným z najzaujímavejších prvkov reštaurácie Cloud je jej názov. Ten bol vytvorený vďaka kreatívnej súťaži, ktorú vyhlásil DoubleTree by Hilton v Bratislave a Hotelová akadémia Mikovíniho. Šesť tímov pracovalo niekoľko týždňov na tom, aby priniesli tradičnej reštaurácii hotela nové meno, ale i nové zameranie. Nakoniec zvíťazil tím piatich študentiek, ktoré boli za svoju snahu odmenené pobytom v tomto luxusnom hoteli.
![](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/11/20231019_111233_DSC09692_K-1024x683.jpg)
Kreativita a nadšenie študentiek sa premietlo do názvu, ktorý evokuje oblačné sféry a nekonečnú fantáziu. Tento názov dokonale vystihuje atmosféru reštaurácie, ktorá je plná života a neustáleho objavovania nových chuťových kombinácií. Reštaurácia Cloud sa totiž pýši používaním len najkvalitnejších surovín.
![](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/11/20231019_112135_DSC09740_K-683x1024.jpg)
Citlivý redizajn
Redizajn reštaurácie Cloud priniesol nový, elegantný a súčasný vzhľad. Interiér je vkusne zariadený a ponúka príjemné prostredie pre hostí, ktorí si chcú vychutnať výnimočný obed alebo romantickú večeru. Jedným z najzaujímavejších prvkov redizajnu je otvorená kuchyňa, ktorá umožňuje hosťom sledovať majstrovstvo šéfkuchára a jeho tímu pri príprave jedál. Táto interakcia medzi kuchyňou a hosťami pridáva do atmosféry reštaurácie ďalší rozmer a robí z nej jedinečné miesto.
![](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/11/20231019_132100_DSC00264_K-1024x683.jpg)
Výhodou nového konceptu je stále výborná lokalita i bezplatné, bezproblémové parkovanie počas konzumácie v reštaurácii Cloud. Voda na stoloch bez poplatku je taktiež štandard, ako vo väčšine svetových reštaurácií.
Reštaurácia Cloud a suroviny
Šéfkuchár a jeho tím dbajú na to, aby každé jedlo bolo pripravené z čerstvých surovín. A nie však hocijakých. V sezónne ladenom menu nájdete hľuzovky, foie gras, kvalitný steak, či zubáča.
![](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/11/20231019_112606_DSC09767_K-1024x683.jpg)
Ich vášeň pre kvalitu sa prejavuje v každom jedle, ktoré sa podáva na tanieri. Každý zákazník si môže byť istý, že v reštaurácii Cloud ochutná len to najlepšie, čo gastronómia ponúka. V modernom ponímaní je jedlo naservírované tak, že poteší biznis partnera a prekvapí rodinu na nedeľnom obede. Ak vám protistrana vytiahne smartfón, aby si odfotila dielo na tanieri, nečudujme sa. Jedlá boli vizuálnym zážitkom aj pre ostrieľaných gurmánov.
![](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/11/20231019_133114_DSC00301_K-1-1024x683.jpg)
Okrem kvalitných surovín a moderného prostredia je v reštaurácii Cloud vynikajúci aj personál. Šéfkuchár a jeho tím sú zložení z talentovaných profesionálov z rôznych kútov sveta. V kuchyni tak nájdete kuchárov zo Španielska i Juhoafrickej republiky. Študenti, ktorí sú súčasťou praxe či duálneho vzdelávania v hoteli, tak automaticky prídu do kontaktu i s inou kultúrou, či jazykom.
Aj tieto skúsenosti a znalosti zamestnancov i vedenie šéfkuchára prispievajú k pestrosti a autenticite jedál, ktoré sa podávajú. Okrem toho, personál je milý, ochotný a pripravený splniť priania hostí. Odskúšali sme si to pri našej návšteve na vlastnej koži.
![](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/11/20231019_121741_DSC09960_K-1024x684.jpg)
Reštaurácia Cloud v DoubleTree by Hilton v Bratislave je príjemným prekvapením. Dodáva klasickému biznis hotelu vrúcnosť. Nielen tým, že jeho vzniku dopomohla partia študentiek. Je miestom, kde sa stretávajú kvalitné suroviny, skvelé jedlo, milý šéfkuchár a medzinárodný tím. Ak hľadáte príjemný zážitok pre vaše chuťové poháriky a zaujímavý príbeh ako bonus, Cloud je miestom, ktoré určite stojí za návštevu.
Text: Simona Budinská
Foto: Ondrej Bobek