Ocenenia pre najlepšie reštaurácie a šéfkuchárov na Slovensku, pod názvom Gurmán Award, sú rozdané. Ktorý šéfkuchár a ktorá reštaurácia zabodovali v rebríčku Čítať viac
Slovenský team Bocuse d’Or sa v nórskom Trondheime umiestnil v prvej desiatke a vybojoval si tak cenný postup na svetové kolo do Lyonu. Do Trondheimu sebaisto a vyrovnane Obrovský úspech Čítať viac
Hlavným mestom gastronómie, kde sa zíde celá európska kulinárska špička, je tento rok nórsky Trondheim, ktorý bude hostiť víťazov národných kôl Čítať viac
Spolu so sviatkom Troch kráľov prichádza pre mnohých z nás aj koniec vianočného obdobia. Kým však naplno skočíme do kolotoča povinností alebo Čítať viac
Miroslav Zamiška, šéfkuchár v hoteli Grand Hotel Kempinski High Tatras, je jedným z najuznávanejších kuchárov na Slovensku. Jeho kulinárske umenie a vášeň pre gastronóČítať viac
Počas celého roka sa starajú o naše pôžitky a pozitívne zážitky z ich pripraveného jedla. Náročná práca šéfkuchára si vyžaduje Čítať viac
Vianočný kapor je jednou z tradičných pochúťok, ktoré sa podávajú na slovenských vianočných stoloch. Táto ryba je obľúbená pre svoje jemné a Čítať viac
Predvianočné obdobie je plné magickej atmosféry všade naokolo. I na tanieri. Ak si chcete prípravy na tie najkrajšie sviatky roka spríjemniť chuťovým zážitkom, Čítať viac
Zo študenta herectva až na šéfkuchára top reštaurácie. Head Chef À la carte reštaurácie Hostinec Palatín v Kaštieli Pálffy, Patrik Andrejčák, prvýkrát Čítať viac
V rušnom srdci Bratislavy na Michalskej ulici nájdete Enjoy Bistro, vysnívaný podnik majiteľky Andrey Paluškovej. Bistro vás priláka nielen romantickým interiérom a príČítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.