Študoval etnológiu, zaujímala ho Ázia a Blízky východ, vyskúšal si aj varenie v balijskej kuchyni, venuje sa historickému šermu a zbožňuje históriu. I to Čítať viac
pod Lipou je obklopený nádhernou prírodou Malých Karpát a v jeho ponuke nájdete veľa írečitých slovenských jedál. Pozývame Vás ochutnať Čítať viac
Poznáte to, ste na návšteve u kamarátky, babičky, tety z Luhačovíc či u mamy na nedeľnom obede. A zrazu bum: na tanieri ste objavili Čítať viac
Vďaka pár ingredienciám a chuti variť stvoríte pochúťku, ktorú milujú snáď všetci. Nechajte sa inšpirovať voňavým receptom z Čarovnej Špajze.Čítať viac
Nedeľa je skrátka nedeľa. Nedeľa si na tanieri žiada niečo špeciálne. Lahodné, mlsné a netradičné. Vyskúšajte recept z pezinskej koláčikovne Marlotka.Čítať viac
Čo by to bol za nedeľný obed bez príslovečnej sladkej bodky? Dobrota z pezinskej koláčikovne Marlotka je presne taká, aký dezert po slávnostnom obede má byť – neodolateľČítať viac
Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna špajza, ktorá dokázala čarovať. Vďaka pár ingredienciám a chuti variť stvorila pochúťku, ktorú milujú snáď všetci. Nechajte sa inšČítať viac
Prebúdza sa príroda, slnko svieti na oblohe, vôkol nás kvitnú kvety a naše chuťové poháriky lákajú zaujímavé a predovšetkým zdravé i Čítať viac
Najstarší hotel vo Vysokých Tatrách je povestný svojimi dezertmi, ktoré tu pripravuje pastry chef Matúš Reľovský. O jeho dokonale čokoládovom Lomnica caku, ktorý dostal meno podľa samotnéČítať viac
Dnešný recept v sebe spája tradičné rady starých mám s postupmi a ingredienciami modernej kuchyne. Pripravte si s nami obľúbený banánový chlebík podľa Čítať viac
Mohlo by vás záujimať
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.