S druhou adventnou nedeľou prichádza čas, ktorý zahreje nielen naše srdcia, ale aj kuchyňu. Naše kroky za tými najlepšími a najoriginálnejšími vianočnýČítať viac
kavickari
1. decembra 2024
Prvá adventná nedeľa je ideálnou príležitosťou na to, aby sme sa naladili na sviatočnú atmosféru a začali plánovať vianočné pochúťky. Aj Čítať viac
Simona
26. novembra 2024
Koncom novembra sa opäť objavil na obzore zoznam La Liste, ktorý hodnotí najlepšie reštaurácie a šéfkuchárov na svete. Tento rebríček, ktorý vzniká na analýze recenzií a Čítať viac
Martin Papai
21. októbra 2024
Začiatok týždňa sa niesol v prekrásnom Kaštieli Pálffy na tému michelinských hviezd. Konala sa totiž diskusia Hospodárskych novín o tom, či toto Čítať viac
Simona
17. mája 2024
Skúsený slovenský šéfkuchár, Richard Bielik, prináša odvážne prémiové plant-forward menu do ALCRON restaurant. Po novom bude v centre Prahy známa reštaurácia ponúkať moderné Čítať viac
Dominika Noskovičová
22. apríla 2024
Ocenenia pre najlepšie reštaurácie a šéfkuchárov na Slovensku, pod názvom Gurmán Award, sú rozdané. Ktorý šéfkuchár a ktorá reštaurácia zabodovali v rebríčku Čítať viac
kavickari
20. marca 2024
Slovenský team Bocuse d’Or sa v nórskom Trondheime umiestnil v prvej desiatke a vybojoval si tak cenný postup na svetové kolo do Lyonu. Do Trondheimu sebaisto a vyrovnane Obrovský úspech Čítať viac
Simona
18. marca 2024
Hlavným mestom gastronómie, kde sa zíde celá európska kulinárska špička, je tento rok nórsky Trondheim, ktorý bude hostiť víťazov národných kôl Čítať viac
Dominika Noskovičová
6. januára 2024
Spolu so sviatkom Troch kráľov prichádza pre mnohých z nás aj koniec vianočného obdobia. Kým však naplno skočíme do kolotoča povinností alebo Čítať viac
Simona
25. decembra 2023
Miroslav Zamiška, šéfkuchár v hoteli Grand Hotel Kempinski High Tatras, je jedným z najuznávanejších kuchárov na Slovensku. Jeho kulinárske umenie a vášeň pre gastronóČítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.