MINI (ne)konferencia Gastrolove na Gemeri: Spojenie chutí, inšpirácie a tradície na jednom mieste

 MINI (ne)konferencia Gastrolove na Gemeri: Spojenie chutí, inšpirácie a tradície na jednom mieste

Existuje krajšie ráno, ako zobudiť sa za zvuku kravských zvoncov v lone Muránskej planiny? Samozrejme, že áno. Stačí to skombinovať s naším menším súrodencom (ne)konferencie Gastrolove a skvelý program na úžasnom mieste, ako je Salaš Zbojská, je na tanieri. MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer je síce maličké podujatie, no opäť prinieslo veľké posolstvá, nové priateľstvá a veľa inšpirácií. Poďte spolu s nami do zákulisia tejto milej akcie.

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer
MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer sa po roku opäť odohrávala na Salaši Zbojská uprostred krásnej farebnej jesennej prírody.

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer

Bohatý program MINI (ne)konferencie Gastrolove Gemer 

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer má za sebou už druhý ročník. Ako môžete od nás očakávať, na inšpiratívnom programe sme skutočne nešetrili. Čo by to predsa bolo za konferenciu o gastre, ak by prednášky a diskusie neboli poriadne výživné?

Tento rok sme sa rozhodli celý program tematicky rozdeliť do troch celkov, ktoré považujeme za dôležité pre správne budovanie cestovného ruchu v regióne.

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer
Program MINI (ne)konferencie Gastrolove mal tri časti, pričom všetky mali niečo spoločné so slovenským regiónom Gemer. Každá prednáška si získala pozornosť poslucháčov a nechýbali ani podnetné diskusie a zaujímavé príbehy.

Odštartovali sme hneď na plný plyn s trojicou naozaj inšpiratívnych príbehov. Projekty ako KC Kláštor, Madeleine Café & Lounge z Tornale alebo VegStyle Bistro z Lučenca nám dokázali, že svetové nápady môžu úspešne fungovať aj v menej známych regiónoch.

Apartmány Planina

Apartmány Planina na Gemeri. Miesto, kde je stále vidno hviezdy.

Čítať viac >

„V Tornali sme vyrastali a vedeli sme, že sa chceme vrátiť do mesta, odkiaľ pochádzame. Bol to náš malý sen, aby sme boli tým dôvodom, prečo ľudia prídu do regiónu,“ povedali sestry Anitta a Bettina, ktoré stoja za Madeleine Café & Lounge.

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer
Sestry Anitta a Bettina, ktoré stoja za Madeleine Café & Lounge z Tornale, porozprávali o svojom biznise aj o tom, čo ich viedlo zo zahraničia späť na Slovensko, kde sa rozhodli otvoriť vlastnú kaviareň. 

Keď sme spomenuli výživný program, mysleli sme to doslova. Vďaka Lukášovi Heuserovi z reštaurácie Origin v Lučenci sme mohli nielen nahliadnuť, ale aj ochutnať ich nezameniteľný prístup k zero waste filozofii pri varení. Pripravil pre nás naozaj chutnú degustáciu v podobe dvoch chodov. Hlavnú úlohu v nich zohrávala červená repa v rôznych predvedeniach. Okrem toho nám porozprával o dôležitosti podpory lokálnych farmárov a využívania sezónnych surovín.

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer
Kuchársku šou predviedol Lukáš Heuser z reštaurácie Origin z Lučenca. Prítomní hostia si nenechali ujsť jeho čarovanie so sezónnymi surovinami ani ochutnávku dobrôt, ktorých základ tvorila cvikla.

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer

Nechýbalo chutné občerstvenie a, samozrejme, KÁVA

Hádam ste si nemysleli, že na kávičkárskom podujatí by chýbala káva? To je prakticky nemožné! Okrem skvelej kávy od Mlsnacava sme si pochutnali aj na sladkých koláčikoch z Breznianskej cukrárne.

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer
O kávový doping sa postarala Mlsnacava a chuť na sladké mohli hostia zahnať výbornými zákuskami z Breznianskej cukrárne.

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer

Nasledovala ďalšia časť nášho programu, kde sme sa pri diskusiách o projektoch v regióne Gemer a o regionálnych produktoch viac ponorili do témy udržateľného cestovného ruchu. Naozaj plodné diskusie sa nezaobišli ani bez chutného obeda v réžii Salaša Zbojská v kombinácii s fermentovanými nápojmi Oppio.

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer
O chutný obed sa na MINI (ne)konferencii Gastrolove Gemer postaral Salaš Zbojská. Smäd zahnali fermentované nápoje Oppio.

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer

V hlavnej úlohe MINI (ne)konferencie Gastrolove bol marketing

Plní energie sme sa pustili do poslednej témy, ktorá sa týkala najhorúcejšej témy roku 2024 – marketingu. Marketing a sociálne siete hýbu svetom. Otázka, či influenceri patria do cestovného ruchu, aby promovali váš región, je stále aktuálna. Jakub Mařík, ktorý sa dlhodobo venuje českému aj slovenskému influencer marketingu, na to mal jednoznačnú odpoveď. Práve mikroinfluenceri môžu byť vstupnou bránou k úspešnému zviditeľneniu aj vášho regiónu.

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer
O tom, že sociálne siete hýbu svetom, vie každý. A to, že dokážu posunúť vpred biznis v rôznych regiónoch Slovenska, v diskusiách priblížili Jakub Mařík a Imrich Kovaľ, ktorí sa venujú marketingu.

Na Jakuba nadviazal Imrich Kovaľ, ktorý sa pozrel na to, či cestovný ruch môže prežiť bez sociálnych sietí. Obe prednášky boli bohaté nielen na informácie, ale aj na otázky od hostí.

MINI (ne)konferencia Gastrolove Gemer
O hladký chod celej MINI (ne)konferencie Gastrolove Gemer sa postaral náš šikovný tím z portálu Kávičkári – Martin Papai, Rudolf Sladkovský a Guťka Markocsyová.

Za portál Kávičkári patrí veľká vďaka OOCR Gemer za spoluprácu na tomto krásnom podujatí, kde sa spoločne snažíme prísť na to, ako žiť a prežiť s láskou ku gastronómii aj v regiónoch.

Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie na tomto čarovnom mieste v objatí gemerskej prírody!

Text: Martin Papai

Fotografie: Rudolf Sladkovský

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Martin Papai

Večne spontánny a zapálený pre vec. Dobrovoľník, nadšenec pre média. Urobí vám aj skvelú kávu, keďže pracuje aj ako barista. Do svojej prenosnej šálky si vždy nechá spraviť kávu len z tých najlepších zŕn. Gastro má už v krvi od malička aj vďaka svojmu otcovi, ktorý sa v nej už dlhodobo pohybuje. Pri svojich článkoch môžte vidieť jeho pohľad na vec z iných perspektív a samozrejme aj štipku svojho svojského humoru.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články