Gastronomy Slovakia 2024 – najprestížnejšie gastronomické podujatie roka na Slovensku už onedlho
Medzinárodné sympózium Gastronomy Slovakia 2024 je jedinečnou udalosťou kulinárskeho sveta. Slovenský gastronomický bedeker Gurmán na Slovensku organizuje už 9. ročník. Ani tento rok nebudú chýbať živé vystúpenia michelinských šéfkuchárov z celej Európy a workshopy odborníkov HoReCa segmentu. Uskutoční sa 23. apríla v Refinery Gallery v Bratislave.
Gastronomy Slovakia 2024 vás prevedie novými trendami, technikami a myšlienkami svetovej gastronómie. Môžete sa tešiť na stretnutie s poprednými osobnosťami svetovej kulinárskej scény, ale aj na elitu gastronomickej brandže Slovenska pod jednou strechou. Nebudú chýbať someliérske svetové trendy a Masterclass so svetovým vinárom, odborné workshopy, degustácie a prezentácie. Vďaka obchodným prehliadkam so širokou škálou inovatívnych produktov v gastronómii si rozšírite svoje obzory.
Ak patríte medzi majiteľov, riaditeľov, F&B manažérov, šéfkuchárov, someliérov či cukrárov hotelov, reštaurácií a aj malých penziónov, určite si nenechajte Gastronomy Slovakia 2024 ujsť. Podujatie bude rovnako inšpiratívne aj pre dodávateľov služieb, výrobcov, odborných učiteľov, ale aj fanúšikov kulinárstva a novinárov z gastronómie. Každý si nájde v bohatom programe svoje témy a praktické ukážky, ako správnou a nápaditou gastronómiou zaujať svojich hostí.
Najkreatívnejší šéfkuchári sveta osobne na Gastronomy Slovakia 2024
Sebastian Frank, hviezdny šéfkuchár z berlínskej reštaurácie HORVÁTH, pootvorí vrátka do jeho emancipovanej, koncentrovanej, nekonvenčnej a mocnej kuchyne. Tento hrdý držiteľ dvoch michelinských hviezd a piatich čapíc od Gault Millau predvedie, ako využiť silu a vôňu zeleniny a ovocia v dokonalom spojení s mäsovými príchuťami a koreninami. Ukáže, ako suroviny premeniť v dokonalú symbiózu chuti, textúry a konzistencie. Nechajte sa inšpirovať jeho umením variť čisto vegetariánske menu.
O svoje kulinárske skúsenosti, nielen z michelinských reštaurácií, v ktorých pracoval v Lodýne a v Štokholme, sa podelí Lukáš Hesko. Dvojnásobný laureát ceny Kuchár roka a držiteľ 2 Zlatých vidličiek predvedie svoju kreatívnu haute cuisine. Tá posúva hranice na slovenskej gastronomickej scéne opäť o kúsok ďalej.
Marek Minarič, Čerstvý víťaz Bocuse d´Or Slovensko, pracuje v Kodani v reštaurácii Marv&Ben, už 8 rokov hodnotenej Michelinom ako bib gourmet. Na Gastronomy Slovakia 2024 predostrie svoju víziu, ako variť chutne, zrozumiteľne, s vášňou a zároveň reflektovať sezónnosť na tanieri.
Mená špičkovej európskej gastronómie
Zažite na vlastnej koži, ako Julian Stieger pred vašimi očami komponuje, tvorí, inscenuje, aranžuje a podáva kulinárske špeciality z prevažne regionálnych produktov. Julian Stieger je šéfkuchárom najlepšej hotelovej reštaurácie v Rakúsku, Rote Wand Chef’s Table. So skúsenosťami z ikonických svetových reštaurácií ako Geranium v Kodani či Eleven Madison Park v New Yorku bude zárukou skvelého zážitku, ktorý si nesmiete nechať ujsť.
Tomáš Ševčík, dynamický Group Executive Chef pre skupinu ZARINVEST, stojí na čele kulinárskych tímov v niekoľkých gastronomických skvostoch, ako reštaurácie Sissi a Franz Jozef v tatranskom Hoteli Lomnica, reštaurácie Palatín a Arte v Kaštieľ Pálffy vo Svätom Jure a najnovšie aj v pube Kuszmannov Bazár. Držiteľ Zlatej vidličky, známy svojou pokorou a charizmou, Tomáš Ševčík, svojím živým vystúpením prenesie divákov do sveta, kde sa zručnosť a vášeň stretnú, aby vytvorili výnimočné kulinárske zážitky.
Gastronomy Slovakia 2024 poodhalí tajomstvo najlepších hotelových reštaurácií
Pre každého hoteliéra, manažéra a nadšenca pre gastronómiu, ktorý túži posunúť svoju reštauráciu na úplne novú úroveň, je tu príležitosť získať hodnotné postrehy od tých najlepších v odbore. Julian Stieger (michelinský šéfkuchár), Joschi Walch (majiteľ a riaditeľ Rote Wand Gourmet hotel) a Peter Mudrý (riaditeľ hotelov skupiny ZARINVEST – Hotel Lomnica *****, Kaštieľ Pálffy) budú hlavnými hviezdami hotelierskeho workshopu, kde poodkryjú zákulisie svojich úspešných reštaurácií a hotelov. Na moderovanej diskusii sa dozviete, ako môže hotelová reštaurácia ponúkať zážitkovú gastronómiu a zaradiť sa medzi najlepšie v krajine. Nezmeškajte túto jedinečnú príležitosť získať inšpiráciu od skutočných odborníkov a posunúť vaše služby na vyššiu úroveň.
Workshop o potravinových intoleranciách – ako sa s nimi popasovať pri zostavovaní menu
S potravinovými intoleranciami u hostí sa stretávajú reštaurácie čoraz častejšie. Odborná poradkyňa a znalkyňa rovnováhy vo výžive a stravovaní, Silvia Horecká, vám prezradí, ako pristupovať k zostaveniu jedálneho lístka a ako pripraviť ponuku vášho menu pre túto skupinu hostí, no zachovať pri tom jeho pestrosť a chuťovú atraktivitu.
Aby bola káva pomyselnou bodkou za dokonalým menu
Nenechajte si ujsť Workshop Mareka Fajčíka, majiteľa pražiarne EBENICA COFFEE. Prezradí vám sedem užitočných rád, ako dosiahnuť skvelú kávu, ktorá neodmysliteľne dotvára image vášho podniku. Naučíte sa, ako vyberať, pripravovať a podávať kávu tak, aby dokonale uzavrela gastronomický zážitok a zanechala nielen skvelú chuť na jazyku, ale aj príjemnú spomienku.
Master class Gastronomy Slovakia 2024 s najlepším sushi majstrom na Slovensku, Tomášom Lysým
Tento exkluzívny Master class, organizovaný na Slovensku prvýkrát, vás prevedie svetom filetovania, prípravy a úpravy rýb v štýle japonskej kuchyne. Tomáš Lysý vám prezradí správne techniky a tajomstvá, ktoré robia japonskú kuchyňu takou fascinujúcou. Na svoje si prídu nielen sushi majstri, ale aj všetci kuchári, ktorí sa servisom a spracovaním rýb zaoberajú a ponúkajú ich vo svojich reštauráciách.
Víno v hlavnej úlohe Gastronomy Slovakia 2024
Na Gastronomy Slovakia 2024 sa môžete tešiť na dva výnimočné Master classes, ktoré vás prevedú svetom vín a šampanského. Sú určené pre všetkých profesionálov i milovníkov vína, aby rozšírili svoje horizonty a získali nové inšpirácie.
Stephane Barlerin z Champagne Henri Giraud je pokračovateľom rodinnej tradície vinárstva založeného v roku 1625. Prevedie vás vývojom výroby, prezentácie a servisu šampanského, s dôrazom na využívanie dubových sudov a terakotových nádob. Súčasťou bude aj ochutnávka ich vynikajúcich Grand Cru vín.
Someliér Peter Lunter, ponúkne náhľad do procesu zostavovania vyváženej vínnej karty a predstaví najnovšie trendy pre tento rok. Samozrejme, nebudú chýbať degustácie vín.
Ďalšie informácie o podujatí Gastronomy Slovakia 2024:
- Skladba programu sympózia je stále dopĺňaná o ďalšie zaujímavé, užitočné a pútavé workshopy a Master classes.
- Registráciou v predstihu získate vstupenky za zvýhodnené ceny. Pozrite si prehľad zliav.
- Všetky podrobnosti a program nájdete na: www.gastronomyslovakia.sk.
- Množstevné zľavy a prihlášku na Master Class si vyžiadajte emailom na: [email protected]
Text: Tatiana Bubláveková a TS Gastronomy Slovakia 2024
Foto: archív Gurmán na Slovensku a kávičkári.sk