„Musím povedať, že ako absolvent hotelovej školy, pôsobiaci už takmer 30 rokov v hotelierstve a odbornom školstve, som smutný. Veľmi cítim s každým podnikateľom a Čítať viac
Tagy : COVID-19
Do 12. januára požiadalo o kompenzáciu výpadku príjmov pre pandémiu koronavírusu približne 3500 prevádzok. Z pripraveného 100 miliónového balíka postupne na účČítať viac
Podľa nariadení Vlády SR mal posledný hosť do 10. januára 2021 opustiť ubytovacie zariadenie a do 24. januára bolo zakázané prijímať ďalšie rezervácie. Koncom minulého Čítať viac
Pandémia a jej následky sú pre gastro prevádzky tvrdou skúškou. Niektoré neprežijú a tie čo prežijú, prehodnocujú svoje fungovanie a koncepty. A i keď by Čítať viac
Koncom roka spustilo Ministerstvo hospodárstva SR ďalšiu výzvu na predkladanie žiadostí o dotáciu na nájomné pre podnikateľov, ktorých zasiahla 2. vlna pandémie nového Čítať viac
Prinášame konkrétny návod, ako a kde o pomoc žiadať Bude polnoc z 15. na 16. decembra 2020 tým okamihom, kedy ťažko skúšaný gastrosektor a cestovný ruch dostanú efektíČítať viac
Máme za sebou prvý deň, ktorý mnohí z nás nazvali pohrebom slovenského gastra. Na mnohých miestach sa však prekvapivo namiesto karu konal krst. Krst ohňom, plný Čítať viac
„Podobné príbehy prežívame od včera viacerí. Je smutné, že ľuďom, ktorí sa ti za tie roky stali blízkymi musíš povedať prepáč, nemám pre teba prácu. Čítať viac
V HoReCa segmente je existenčne ohrozených viac ako 5 000 prevádzok. Výpadok tržieb, ktorý nastal počas karantény, predstavuje mesačne celých 100 miliónov Eur. Po otvorení, Čítať viac
Od stredy 20.5.2020 sa opätovne uvoľňujú ďalšie opatrenia. Dotýkajú sa najmä verejného stravovania v interiéri prevádzok. Toto nariadenie platí aj pre hotelové reštaurácie. Slovenska Čítať viac