Tradičné recepty v modernom duchu z Hotela Devín

 Tradičné recepty v modernom duchu z Hotela Devín

Hotel Devín je ikonické miesto dýchajúce históriou, eleganciou a šarmom. Práve preto tu nájdete aj tradičné a poctivé jedlá. Určite však nečakajte žiadnu nudu na tanieri. Rovnako ako hotel, ktorý prešiel citlivou rekonštrukciou, aj jedlá sú v novom, modernom šate. Spojenie historického a moderného je skrátka citeľné na každom kroku. Ako vyzerá to správne vyváženie medzi tradičnými jedlami a moderným prevedením? To vám na základe dvoch delikátnych receptov, ktoré sú v súlade s pôvodnými receptúrami, ukáže šéfkuchár Hotela Devín Ľubo Molnár.

Hotel-Devín-kaviareň-Bratislava
Citlivo zrekonštruované priestory Hotela Devín priam lákajú k posedeniu pri dobrom jedle. Vďaka týmto exkluzívnym receptom si však môžete kúsok z tohto ikonického hotela preniesť aj k vám domov.

Oškvarková paštéta s prosciuttom

Počet porcií: 5
Príprava: 15 minút 

Hotel-Devín-recepty-oškvarková-paštéta-prosciuto
Povedali by ste, že hlavnou ingredienciou v tomto oku lahodiacom, modernom jedle sú práve oškvarky? Na prvý pohľad elegantné, inovatívne jedlo, ktoré však v sebe skrýva tie najklasickejšie chute.

Suroviny:

  • 250 g oškvarkov
  • 1 vajce uvarené natvrdo
  • 1 mladá cibuľka
  • 1 sterilizovaná kapia
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 100 g prosciutto
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • toast
Foodstyling-Hotel-Devín-recepty-oškvarková-paštéta
Jeme aj očami. Vie to aj Ľubo Molnár a jedlo, ktoré prejde jeho rukami, aj náležite vyzerá.

Postup:

Oškvarky pomelieme a vložíme do misy. Pridáme k nim nastrúhané vajce, najemno nasekanú cibuľu a kapiu nakrájanú na malé kúsky. Potom ochutíme horčicou, soľou a čerstvo pomletým korením. Všetko spolu premiešame. Hotovú paštétu podávame s opečeným toastom a prosciuttom.

Café Devín pozýva na čaj o piatej, zákusky i biznis obed

Čítať viac >

 

Jahňacie kotlety, zelerové pyré a ragú z čiernej šošovice „Beluga“ z Hotela Devín

Počet porcií: 4
Príprava: 60 minút 

Recepty-Hotel-Devín-jahňacie-kotlety-príloha
Reštaurácia Café Devín, ktorá patrí k legendárnemu bratislavskému Hotelu Devín, si zakladá na tradičnom jedle, ktorému však šéfkuchár Ľubo Molnár dodáva moderný vzhľad.

Suroviny:

  • 1 kg jahňacích hrebienok
  • rozmarín
  • tymián
  • cesnak
  • čierne korenie mleté
  • soľ
  • olej
  • 700 g zeler
  • muškátový kvet
  • mleté biele korenie 
  • 300 g šošovica Beluga
  • 250 g zelenina koreňová
  • 250 ml zeleninový vývar
  • 100 g maslo
  • pór
Hotel-Devín-príprava-recepty-šéfkuchár
Rôznorodosť a farebnosť na tanieri. Tradície a historický charakter v modernom šate? Hotel Devín vie, ako nájsť ten správny balans.

 

Postup:

Zelerové pyré – Zeler ošúpeme, pokrájame a vložíme do osolenej vriacej vody. Varíme ho približne 20 minút domäkka a precedíme. Potom zeler rozmixujeme na jemné pyré, ktoré zjemníme maslom a ochutíme korením a muškátovým kvetom. Podľa potreby pridáme soľ a dobre premiešame.

Šošovicové ragú – Šošovicu uvaríme v osolenej vode domäkka a potom ju premyjeme v studenej vode. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame najprv na rezance, ktoré následne nakrájame ešte na malé kocky. Uvarenú šošovicu dáme na panvicu, pridáme nakrájanú zeleninu, podlejeme vývarom a redukujeme. Dochutíme soľou a korením. Pred dokončením pridáme maslo na zjemnenie.

Jahňacie kotlety – Jahňacie mäso zľahka očistíme od blán a vložíme do marinády na 12 – 24 hodín. Marinádu si pripravíme z oleja, rozmarínu, tymiánu a cesnaku. Jahňacie kotlety prudko opražíme na panvici na oleji z oboch strán, pričom každú stranu pražíme 2 až 4 minúty – podľa toho, ako chceme mať mäso prepečené. Podávame so zelerovým pyré a šošovicovým ragú a dozdobíme pórom a bylinkami.

Hotel-Devín-terasa
Jedlo si môžete vychutnať aj na útulnej terase. Ruch mesta v pozadí tlmí zelená stena z rastlín a kvetín, ktorá je nielen efektívna, ale navyše tvorí aj príjemný tieň a skrášľuje okolie.

 

Hote-Devín-šéfkuchár

 

Recepty pripravil Ľubo Molnár, šéfkuchár Hotela Devín.

 

 

 

Hotel Devín nájdete aj na Instagrame.

Recepty: Ľubo Molnár
Text: Dominika Noskovičová
Foto: Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Dominika Noskovičová

http://www.kavickari.sk

Tvor tvorivý s vášňou k písaniu, foteniu a iným kreatívnym aktivitám. Svoje študijné kroky smerovala k štúdiu divadelných, filmových a mediálnych vied na Viedenskej univerzite. A vďaka Kávičkárom mohla tieto svoje vášne spojiť s ďalším pôžitkom, akým je kvalitná káva. Inšpiráciu a múzu hľadá vo všedných veciach. Svet rada objavuje cez hľadáčik fotoaparátu, zaznamenáva s perom v ruke a vychutnáva s kvalitnou kávou v ruke. Ako každá žena a mama sa točí v nekonečnom kolotoči. Preto vyhľadáva činnosti, ktoré ju bavia a napĺňajú. Na Kávičkári.sk má Dominika na starosti najmä sekciu "Pražiarne", ktorej dodáva jej osobitý ráz a vzhľad. Ako autorka románu však svoju kreatívnu dušu potešuje aj tvorbou rozhovorov, či iných článkov na našom portáli.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články