Už je to nejaký mesiac, čo si Slovensko zažilo návrat na Bocuse d’Or po 12 rokoch. Od postupu do svetového kola v Lyone nás delilo naozaj len zopáČítať viac
Tradičné či menej netradičné, slovenské či medzinárodné, slané či sladké, skrátka potraviny každého druhu, ktoré však majú spoločný prívlastok – poctivé, kvalitné a čerstvé. Čítať viac
Svoju prácu začína kresbou. Jedlo si predstavuje, v mysli skladá chute a následne kreslí na papier. Až nakoniec prechádza k samotnému vareniu. Príprava hodná lídra Čítať viac
Rodina Kromkovcov prešla vskutku netradičnú podnikateľskú cestu. Keď ich stavebníctvo takmer položilo na kolená, dokázali vstať znovu, a to v celkom inej oblasti – v potravinárstve. Čítať viac
Exotický Dubaj vymenila za Štrbské Pleso, kde tvorí svoj príbeh o úspešnom manažmente luxusného hotela. Aj tak by sa dal opísať život Kathrin Noll, uznávanej manažéČítať viac
Vyštudoval Slovenskú technickú univerzitu v Bratislave, no vždy ho zaujímalo i množstvo iných tém: od prírodných vied cez psychológiu až po sociáČítať viac
Svoj sen si budovala postupne, rozumne, premysleno. Ako žena s ekonomickým vzdelaním si vedela dať dve a dve dokopy a do ničoho sa nevrhla bezhlavo. Práve naopak. KrôčČítať viac
Máriu Krišovú a Karola Ryníka skôr ako manželstvo spojila spoločná vášeň ku gastronómii. Začali úspešnou kaviarňou, pokračovali netradičným Čítať viac
S rodinou pôsobí v ručne vyrábanom potravinárskom priemysle už viac ako 25 rokov. Začínali ako remeselná pekáreň, k výrobe postupne pridružili i produkciu čokoláČítať viac
Peter Duranský je šéfkuchár, ktorého príbeh sa jedného dňa zapíše do učebníc gastronómie. Trpezlivosťou a precíznou prácou sa vypracoval z Čítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.