Povinná zástavka na Štrbskom Plese – palacinkáreň a obchodík LÁRY FÁRY

 Povinná zástavka na Štrbskom Plese – palacinkáreň a obchodík LÁRY FÁRY

Je tak na polceste. Nuž dobre, predsa má bližšie k stanici električiek, odkiaľ vychádzajú nadšení turisti. Tí, ktorí majú pred sebou dlhšiu cestu, idú skoro. Ale väčšina si zvolí len jemný štandard, a to koliečko okolo Štrbského plesa alebo jednu z menších túr. A následne kam? No predsa na kávičku, palacinku či dobrý koláčik. A kúpiť si niečo na pamiatku! Aj to vám splní tatranské LÁRY FÁRY.

V obchodíku LÁRY FÁRY nájdete bohatý výber slovenských produktov a navyše si na pamiatku môžete kúpiť aj milé suveníry z Tatier.

Taká už povinná klasika

O mladšom súrodencovi LÁRY FÁRY z Trenčína sme písali len nedávno. Ten starší sa nachádza na strategickom mieste, a ak vychádzate z električiek, nemôže sa stať, že by ste ho prehliadli. Palacinkáreň LÁRY FÁRY v Tatrách by sa mala dostať na váš zoznam prevádzok. Aj ja som ju párkrát obišla – raz bola úplne plná a druhýkrát som šla inam. Veď prídem neskôr. No a to som netušila, aký poklad sa tam nachádza. Až kým nás tam jej majiteľka Monika Křivánková nezavolala a nepreviedla nás svojím podnikom, ktorý prevádzkuje s manželom Petrom.

Cez veľké francúzske okná môžete obdivovať krásy tatranskej prírody. Atmosféru vám spríjemní chutná káva a niečo dobré pod zub.

Obchodík plný slovenských top produktov

Ako nadšenec slovenských produktov mi v prvom rade udrel do očí miniobchodík, ktorý je súčasťou prevádzky LÁRY FÁRY. Našla som tam chuťovky, ktoré ľúbime a ktoré sme stihli predstaviť aj na našich stránkach. Nechýba najlepšia slovenská čokoláda LYRA, ale aj chuťovky od Gazdov pre najmenších Gazdíček či top paštéta k rožku pre turistov. Pozor, nezabudnite si ju po túre a zjedení vziať so sebou a nechať naše veľhory naďalej čisté. Obchodík je zároveň veľmi milou alternatívou na kúpu originálneho suveníru z Tatier.

Zdravé kaše i koláče

Neostaňme však len pri dverách, poďme si spolu sadnúť. Ponuka je pomerne široká a vskutku osviežujúca – pomedzi tie všetky halušky a rezne navôkol. A povedzme si úprimne, nie vždy nám to chutí a človek chce aj zmenu. Preto nás potešila pomerne široká ponuka zdravých kaší a raw koláčikov.

Ste v Tatrách a máte chuť na lahodný a zároveň zdravý koláčik? Určite sa zastavte v LÁRY FÁRY.

„Pohánková, ovsená, špaldová. Zostavovali sme ich tak, že keď napríklad viem, že pohánka je dobrá na cievy, doplnila som ju potravinami s podobnými účinkami, ako sú orechy, slivky, ľanové semiačka či granátové jablko,“ opisuje Monika Křivánková.

Ak vás omrzeli ťažké jedlá, zastavte sa na ľahkú, no zároveň sýtu zdravú kašu.

Palacinky – slané i sladké

V LÁRY FÁRY sa môžete aj ľahko naobedovať. Veď aká by to bola palacinkáreň bez palaciniek? A že si vyberie i ten najnáročnejší! Slané i sladké, so zmrzlinou. Trošku nám vykrúca hlavy, keď ich čašníčka nesie susedom na stôl. Moja obligátna otázka: „Máte aj bezlepkové?“ „Máme,“ odpovie veselo Monika. A tak si objednáme mix a trpezlivo čakáme, kým nám ich prinesú.

Po chvíli nám na stole pristane veselý mix. Ovocné s riadnou kopou šľahačky, ale aj také „dozelena“. Rukola a syr už nie sú, pôvodne na sladkom jedle, žiadnou výnimkou a radi si vychutnáme aj LÁRY FÁRY verziu.

Kto povedal, že palacinky musia byť iba sladké? V LÁRY FÁRY vám ponúknu aj slané alternatívy, ktoré vás isto milo prekvapia kombináciami chutí.

Kávička z lokálnej pražiarne

Po jedle, ale aj s ním musí byť kávička. Veď čo by sme to boli za reprezentantov nášho portálu? Z Trenčína už vieme, že Monika a Peter si kávu dôkladne vyberali. Zvolili si pražiareň Beroasters z Rajca. „Priamo nám pražia podľa našich chuťových preferencií. Odroda je však 100 % arabika Brasil Santos Fine Cup,“ vysvetľuje Monika.

Samozrejmosťou je aj „latte art“ a ponuka alternatívnych mliek. To na takom tradičnom mieste poteší. Až nám je ľúto, že sa naša návšteva blíži ku koncu a odchádza nám električka. Ale hádam sa čoskoro v tomto veselom a farebnom podniku uvidíme – a možno aj s vami.

Ku koláčiku či k chutnej palacinke sa hodí aj šálka kvalitnej kávy. Na výbere tých najlepších zŕn si majitelia palacinkárne dávajú záležať.

 

Text: Simona Budinská

Foto: Rudolf Sládkovský

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama troch detí, dvoch kníh a niekoľkých bedekrov. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kávičkári.sk. S nadšením sa venuje najmä víziám, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *