Kaviareň plná poézie – aj to je Versh v Senci

Kaviareň plná poézie – aj to je Versh v Senci

 

To, s akou silou a energiou pribúdajú kvalitné prevádzky v menších mestách, je ukážkou toho, že sa z nás stávajú čoraz väčší gurmáni a dobrú kávu, či jedlo si chceme vychutnať naozaj všade. I blízkosť hlavného mesta nezabráni tomu, aby v Senci vznikla kvalitná prevádzka, do ktorej sa pravidelne investuje. A že sa za ňou oplatí ísť aj na výlet? Určite áno.

 

Versh

 

zmrzlina-trnava-kavickari-slovensko

Cremì gelato & caffè v Trnave: Z Ríma do Malého Ríma

Čítať viac >

versh-sladke-kavickari-senec

 

Je príjemné letné ráno a my kráčame po známej Lichnerovej ulici v Senci. Dalo by sa povedať, že v minulosti to bola štedrá pešia zóna, typická pre kúpeľné mesto, kde ste našli všetko od retro cukrárni, obchodov s oblečením či rôznych „mačkažákov“, ako zvykne hovoriť naša babka.

 

cappuccino-versh-senec

 

kavickarisk-limonady-slovensko
Osvieženie počas leta.

 

Lenže tvár mesta sa mení a s ňou pribúdajú i lokálnejšie koncepty. Ekologická drogéria, obchodík na váhu, či kvalitné pekárne. A v ružovom dome na námestí sídli dvojprevádzka Versh, ktorá je rozdelená na dve časti – Versh CAFÉ & WINE a Versh drinks & cigars. A práve kaviarenská časť sa počas korony zmenila na cukráreň, za aké by sa nemuselo hanbiť ani hlavné mesto.

 

versh
Keď vstúpite do Vershu, akoby ste sa ocitli uprostred umeleckého diela.

 

versh

 

Tu vládnu ženy

 

Majiteľka Alexandra Ferančíková i nadaná prevádzkarka, Lucia Ratkovská sa rozhodli počas prvej vlny korony vyhrnúť rukávy a pustiť sa do komplexnej prerábky prevádzky. A hoci je priestor pomerne maličký, šikovne doň umiestnili kuchynku s výrobňou, kde sa tvoria koláče od výmyslu sveta pod taktovkou zručnej cukrárky Petry Bernátovej. Tie sú ozdobou vitríny a človek odrazu ani nevie, ktorú si má vybrať.

 

majitelka-managerka-versh-senec
Majiteľka Alexandra Ferančíková i nadaná prevádzkarka, Lucia Ratkovská.

 

versh-lucia-petra
Versh je kreatívne miesto.

 

Samozrejmosťou sú aj bezlepkové, či bezláktozové koláčiky, ale i torty, ktoré vám vedia napiecť na objednávku. Potešia klasiky v novom šate, ako „Opitý Izidor“, či krémeše.

 

zakusky
Napiecť vedia aj na objednávku.

 

kolacik
Samozrejmosťou sú aj bezlepkové, či bezláktozové koláčiky.

 

Raňajkáreň

 

Korona naučila mladé ženy sa obracať. Majiteľka Sandra, ktorá je maminou 4 detí a podniká v inom segmente, investovala do prevádzky a potiahla svoje zamestnankyne. Takže žiadna z nich neprišla o prácu. Veľkú zásluhu na tom má aj kreatívna prevádzkarka Lucia, ktorá obliekla po rokoch rondon a začala variť polievky. Tie následne vydávali cez okienko. A práve tu niekde vznikla myšlienka podávať aj raňajky. Lucia je bývalá hoteláčka, nebojí sa práce i nových výziev. Veď i počas nášho rozhovoru odbehla do kuchyne v podpätkoch a šatách a navarila pre partiu mamičiek, ktoré prišli i s deťmi na raňajky do Senca. Z Bratislavy.

 

versh-ranajky-slovensko
Chutné raňajky.

 

versh-sladke-kavickari-senec

 

 

Kreativite sa medze nekladú

Versh je kreatívne miesto. Či už vďaka originálnym zamestnancom, scestovanej majiteľke s vycibreným vkusom, alebo i samotnému dizajnu prevádzky. Inšpiráciou bola Marína Andreja Sládkoviča a kniha od Kataríny Vávrovej. Obrazy ilustrátorky sú aj na stenách a volajú k drobnému snívaniu. Či už po príjemnom čase s priateľkami, alebo biznisových raňajkách, ktoré si tu dopriala partia šarmantných pánov v strednom veku. Versh je skrátka nádejou i pre ostatných, že aj v malom meste môžete robiť veľké veci.

 

marina
Inšpiráciou bola Marína Andreja Sládkoviča.

 

marina-versh

 

 

Versh CAFÉ & WINE nájdete aj na instagrame.

 

 

Text: Simona Budinská

 

 

 

Foto: Rudo Sládkovský

Facebook Comments

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama dvoch detí a dvoch kníh. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kavickari.sk. S nadšením sa venuje najmä víziiam, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

1 Comment

Comments are closed.