Cremì gelato & caffè v Trnave: Z Ríma do Malého Ríma

 Cremì gelato & caffè v Trnave: Z Ríma do Malého Ríma

 

Otvoriť prevádzku počas roka „korony“ si žiada dávku odvahy. Nie však vtedy, ak svojmu snu a životnému smerovaniu veríte natoľko, že vás nik nezastaví. Aj to je príbeh manželov, Zuzky a Dominika Čírovcov, ktorí si vysnívanú gelateriu vybudovali po rokoch práce v médiách a pendlovania medzi Slovenskom a Talianskom.

 

cremi-slovensko-tt-kavickari

 

interier-dobodky-skalica

Do bodky: Kaviarnička ako z rozprávky

Čítať viac >

V spolupráci s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Trnavský kraj, prinášame články o najlepších gastronomických prevádzkach v Trnavskom kraji.  Od uvoľňovania opatrení sme s našou redakciou navštívili desiatky podnikov, ktoré vám postupne predstavíme.

 

kavickarisk
Zákutia, ktoré lákajú k fotkám na Instagram.

 

Zvonku nenápadná, zvnútra veľkolepá. Hoci väčšina Trnavčanov za prvý rok fungovania Cremì gelato & caffè spoznala len okienko, pred ktorým sa tvorili rady, vnútro prevádzky je skutočne dizajnovým majsterštukom. Zákutia, ktoré lákajú k fotkám na Instagram, a tri miestnosti, v ktorých si môžete vychutnať svoju dávku gelata i príjemný pokec s priateľmi. Usalašíte sa v dizajnérskych retro kreslách od známeho dizajnéra Halabala a na stenách môžete obdivovať obrazy z neďalekého Art Shopu…

 

interier
Otvoriť prevádzku počas roka „korony“ si žiada dávku odvahy.

 

interier-sedenie-zmrzlina-kavickari-slovensko
Dizajn je naozaj prepracovaný do detailov.

 

Čerešničkou na torte je však presklené laboratórium, vďaka ktorému sa môžete stať súčasťou výrobného procesu gelata. Originálnu receptúru si majitelia priniesli priamo z Talianska, kde pôsobí sesterská prevádzka Cremì gelateria artigianale. Majiteľ Dominik Číra žil roky v Ríme a zvykol si na kvalitné gelato. A keďže „Cesty Pána sú nevyspytateľné“, vďaka priateľstvu s majiteľom rímskeho podniku mohol filozofiu obľúbenej rímskej prevádzky priniesť aj na Slovensko. A to rovno do Malého Ríma, do priestoru, ktorý je akoby vystrihnutý z Talianska. Avšak s precíznejším dizajnom než sme u Talianov zvyknutí.

 

 

trnavskykraj-krajzazitkov-trnava-kavickari
Zvonku nenápadná, zvnútra veľkolepá.

 

vyroba
Čerešničkou na torte je však presklené laboratórium.

 

Suroviny, ktoré stoja za to. Ozajstné ovocie, farmárske mlieko z neďalekej farmy v Majcichove, či pistácie a čokoláda od najlepších z najlepších – slovenskej Lyra Chocolate. Aj preto sa pred Cremì gelato & caffè tvorili rady aj vo februári. „Máme už len poslednú príchuť!“ kričali majitelia z okienka na ulicu, avšak rad sa nezmenšil. Aj to svedčí o tom, akí sú miestni obyvatelia gurmáni a nevadí im jesť zmrzlinu v zime.

 

kavickari-krajzazitkov
Ozajstné ovocie, farmárske mlieko z neďalekej farmy v Majcichove, či pistácie a čokoláda od najlepších z najlepších

 

vyber-zmrzliny

 

V Cremì gelato & caffè nedostanete len skvelé gelato, ale tiež výbornú kávu. Taktovku nad školením prebral priamo Stanislav Cibuľa, jeden z prvých profesionálnych baristov na Slovensku, ktorý vyškolil mnohé naše svetové gastrohviezdy. Vychutnáte si tu jeho Cipolla Caffé – Crema Blend a odrodové kávy aj kyslejšej chuti, ako napríklad Cuba Serrano Lavado. Mlsné jazýčky navyše poteší kvalitná horúca čokoláda od Lyry v štyroch príchutiach.

 

kavickari-kava-cremi-trnava
V Cremì gelato & caffè nedostanete len skvelé gelato, ale tiež výbornú kávu.

 

Tip majiteľov: Pistáciová zmrzlina a slivkový sorbet (len počas sezóny)

 

majitelia-cremigaleto
Zuzka a Dominik Čírovci, ktorí si vysnívanú gelateriu vybudovali po rokoch práce v médiách a pendlovania medzi Slovenskom a Talianskom.

 

Cremì gelato & caffè v kocke:

– Netradičné a krásne priestory

– Talianska receptúra

– Bezlepkové a vegánske zmrzliny

– Lokálni dodávatelia surovín

– Výborná káva

 

interier-detaily

 

Adresa:

Cremì gelato & caffè

Hviezdoslavova 225/4,

Trnava

971 01

 

trnava-cremi-zmrzlina

 

Cremì gelato & caffè nájdete aj na instagrame.

 

 

Text: Simona Budinská

 

 

Foto a video: Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama troch detí, dvoch kníh a niekoľkých bedekrov. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kávičkári.sk. S nadšením sa venuje najmä víziám, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

1 Comment

  • […] Za roky písania o podnikoch sme sa naučili, že tí najlepší nemusia mať vôbec školy, alebo pochádzať z gastronomického prostredia. Stačí, ak máte v sebe kus lásky k práci, ktorú ste si vysnívali robiť. A neprejde vás to. Tak ako manželia Dominik a Zuzka Čírovci, ktorí si v Trnave otvorili vysnívanú prevádzku Cremì gelato & caffè. […]

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *