Gurmán Award 2024 – poznáme mená víťazov
Ocenenia pre najlepšie reštaurácie a šéfkuchárov na Slovensku, pod názvom Gurmán Award, sú rozdané. Ktorý šéfkuchár a ktorá reštaurácia zabodovali v rebríčku Gurmán na Slovensku, počas galavečera Gurmán Award 2024?
Ani tento rok sme nechýbali na slávnostnom odovzdávaní ocenení Gurmán na Slovensku, galavečere pod názvom Gurmán Award 2024. Patria medzi najprestížnejšie oecenenia v rámci gastronómie, aké na Slovensku máme. Tento rok sa odborné ocenenia pre tých najlepších z gastronómie odovzdávali na brehu Dunaja, v priestoroch Ponton – Bubbles. Príjemná atmosféra a hojná účasť tohto podujatia, ktoré vzdáva hold gastronómii na Slovensku, určite potešila aj organizátora Radoslava Nackina. Na odovzdávaní sa stretli špičkoví šéfkuchári, reštaurácie, ale aj vinári a someliéri. Poďme však k samotným oceneniam a víťazom.
Najlepší šéfkuchári:
- Miesto: Daniel Tilinger, ECK Restaurant
- Miesto: Lukáš Hesko, Irin.
- Miesto: Martin Novák, Søgu
Gurmán top 29 reštaurácií powered by S. Pellegrino:
- Miesto: ECK Restaurant
- Miesto: Gašperov Mlyn
- Miesto: Irin.
Zlaté vidličky 2024:
Tri zlaté vidličky: Irin. a ECK Restaurant
Dve zlaté vidličky: Reštaurácia Franz Josef (Hotel Lomnica)
Jedna zlatá vidlička: Edomae Sushi Natsuki, ARTE Restaurant (Kaštieľ Pálffy), Søgu by Martin Novák, Pivnica u zlatej husi, Bubbles restaurant and bar, Colette
Zelená vidlička: Za udržateľný a zero waste prístup k prevádzke svojej reštaurácie – Sýpka u Ludvíka
Najlepšie prémiové reštaurácie:
- ECK Restaurant
- Gašperov mlyn
- Irin.
Najlepšie tematické reštaurácie:
- Edomae Sushi Matsuki
- IASAI Food bar
- Penzión a reštaurácia Villa Rosa
Najlepšie hotelové reštaurácie:
- Reštaurácia Franz Josef, Hotel Lomnica
- Grand restaurant, Grand Hotel Kempinski High Tatras
- Reštaurácia Sissi, Hotel Lomnica
Someliér roka:
Patrícia Bačová
Grand Prix – cena za celoživotné dielo:
Richard Císar
Kuchár roka:
Daniel Tilinger, ECK restaurant
Hospitality Award:
Irin.
Objav roka:
Lukáš Heuser, Origin a Matej Bakoš, Bakoš Bistro
Správa aktualizovaná.
Text: Dominika Noskovičová
Foto: archív Kávičkári