Gurmán Award 2024 – poznáme mená víťazov

 Gurmán Award 2024 – poznáme mená víťazov

Ocenenia pre najlepšie reštaurácie a šéfkuchárov na Slovensku, pod názvom Gurmán Award, sú rozdané. Ktorý šéfkuchár a ktorá reštaurácia zabodovali v rebríčku Gurmán na Slovensku, počas galavečera Gurmán Award 2024?

Gurmán-Award-24
Poctivá práca, ingrediencie a łáska k remeslu. Ceny najlepších od Gurmán Award podľa Gurmán na Slovensku Radoslava Nackina, v ktorom nájdete slovenskú špičku medzi reštauráciami, sú rozdané.

Ani tento rok sme nechýbali na slávnostnom odovzdávaní ocenení Gurmán na Slovensku, galavečere pod názvom Gurmán Award 2024. Patria medzi najprestížnejšie oecenenia v rámci gastronómie, aké na Slovensku máme. Tento rok sa odborné ocenenia pre tých najlepších z gastronómie odovzdávali na brehu Dunaja, v priestoroch Ponton – Bubbles. Príjemná atmosféra a hojná účasť tohto podujatia, ktoré vzdáva hold gastronómii na Slovensku, určite potešila aj organizátora Radoslava Nackina. Na odovzdávaní sa stretli špičkoví šéfkuchári, reštaurácie, ale aj vinári a someliéri. Poďme však k samotným oceneniam a víťazom.

Najlepší šéfkuchári:

  1. Miesto: Daniel Tilinger, ECK Restaurant
  2. Miesto: Lukáš Hesko, Irin.
  3. Miesto: Martin Novák, Søgu
Najlepší šéfkuchári podľa Gurmán Award 2024, Martin Novák, Lukáš Hesko, Daniel Tilinger, si s hrdosťou prevzali ocenenie za svoju tvrdú prácu.

Gurmán top 29 reštaurácií powered by S. Pellegrino:

  1. Miesto: ECK Restaurant
  2. Miesto: Gašperov Mlyn
  3. Miesto: Irin.
Trojica úspešných šéfkuchárov z Gurmán Award sa stretla aj na podujatí z dielne Kavickari.sk, (ne)konferencia Gastrolove v Piešťanoch.

Zlaté vidličky 2024:

Tri zlaté vidličky: Irin. a ECK Restaurant

ECK Restaurant si odniesla nejedno ocenenie. Ako sa im podarilo zabodovať na toľkých frontoch? „Naším nadšením, skvelým tímom, ktorý máme, a tou tvrdou prácou, ktorú odvádzame. A aj štipka talentu tam je,“ odpovedal na otázku Radoslava Nackina Daniel Tilinger.

Dve zlaté vidličky: Reštaurácia Franz Josef (Hotel Lomnica)

Jedna zlatá vidlička: Edomae Sushi Natsuki, ARTE Restaurant (Kaštieľ Pálffy), Søgu by Martin Novák, Pivnica u zlatej husi, Bubbles restaurant and bar, Colette

Hotel Thermia Palace – klenot na kúpeľnom ostrove

Čítať viac >

Zelená vidlička: Za udržateľný a zero waste prístup k prevádzke svojej reštaurácie – Sýpka u Ludvíka

ARTE restaurant, ktorá sídli v Kaštieli Pállfy, tiež neobišla pri oceneniach naprázdno.

Najlepšie prémiové reštaurácie:

  1. ECK Restaurant
  2. Gašperov mlyn
  3. Irin.

Najlepšie tematické reštaurácie:

  1. Edomae Sushi Matsuki
  2. IASAI Food bar
  3. Penzión a reštaurácia Villa Rosa

Najlepšie hotelové reštaurácie:

  1. Reštaurácia Franz Josef, Hotel Lomnica
  2. Grand restaurant, Grand Hotel Kempinski High Tatras
  3. Reštaurácia Sissi, Hotel Lomnica
polievka-kempinski
Grand Hotel Kempinski High Tatras je miestom pre všetkých gurmánov. Svedčí o tom aj ocenenie z Gurmán Award 2024.

Someliér roka:

Patrícia Bačová

Patríciu Bačovú nadchlo someliérstvo už v mladom veku: „Práca someliéra je jedna veľká výzva, pretože človek sa musí neustále vzdelávať, byť v kontakte s ľuďmi a odhadnúť ich chute.“

Grand Prix – cena za celoživotné dielo:

Richard Císar

Cenu za celoživotné dielo, ktorú nominoval Slovenský zväz kuchárov a cukrárov, získal Richard Císar.

Kuchár roka:

Daniel Tilinger, ECK restaurant

Na Slovensko si prišiel splniť svoj sen o špičkovej reštaurácii. Daniel Tilinger a ECK restaurant bodujú nielen u svojich hostí, ale aj u slovenských gurmánov – profesionálov. Na fotografii s Elenou Strápkovou, šéfredaktorkou Gurmán na Slovensku, a Radoslavom Nackinom, organizátorom Gurmán Award 2024 a vydavateľom bedekra Gurmán na Slovensku.

Hospitality Award:

Irin.

Irin. sa pod vedením Lukáša Heska pravidelne umiestňuje v rebríčkoch obľúbenosti.

Objav roka:

Lukáš Heuser, Origin a Matej Bakoš, Bakoš Bistro

Lukáš Heuser narobil vo svojom regióne rozruch. Chýry o jeho Origin reštaurácii však presiahli i jeho rodný kraj.

Správa aktualizovaná.

Text: Dominika Noskovičová

Foto: archív Kávičkári

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Dominika Noskovičová

http://www.kavickari.sk

Tvor tvorivý s vášňou k písaniu, foteniu a iným kreatívnym aktivitám. Svoje študijné kroky smerovala k štúdiu divadelných, filmových a mediálnych vied na Viedenskej univerzite. A vďaka Kávičkárom mohla tieto svoje vášne spojiť s ďalším pôžitkom, akým je kvalitná káva. Inšpiráciu a múzu hľadá vo všedných veciach. Svet rada objavuje cez hľadáčik fotoaparátu, zaznamenáva s perom v ruke a vychutnáva s kvalitnou kávou v ruke. Ako každá žena a mama sa točí v nekonečnom kolotoči. Preto vyhľadáva činnosti, ktoré ju bavia a napĺňajú. Na Kávičkári.sk má Dominika na starosti najmä sekciu "Pražiarne", ktorej dodáva jej osobitý ráz a vzhľad. Ako autorka románu však svoju kreatívnu dušu potešuje aj tvorbou rozhovorov, či iných článkov na našom portáli.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články