Enjoy Bistro v Bratislave a jeho nové menu

 Enjoy Bistro v Bratislave a jeho nové menu

Hoci Enjoy Bistro v Bratislave patrí už k tým „starším“ prevádzkam pod bratislavskou Michalskou bránou, nespí na vavrínoch a neustále udáva trendy. Či už refreshami dizajnu, boho terasou, ale i vyladenou ponukou v menu, ktoré pravidelne obmieňa. Poďme sa spoločne pozrieť, aké novinky majú v jarnom menu.

Enjoy Bistro-Bratislava-Michalská
Enjoy Bistro je svieži koncept, ktorému vrásky nevznikajú ani po rokoch fungovania.

Majitelia, ktorí radi cestujú, ale stále sú srdcom doma

Aj tak by sme vedeli nazvať ponuku bistra. Je cítiť, že trendy sledujú a priam ich na Michalskej diktujú. Podnik, ktorý sa preslávil najmä svojou dobrou lokalitou, vždy skvelou kávou a čo si budeme nahovárať – aj krásnym detským kútikom. Najmä my, v našej redakcii plnej detí, toto miesto milujeme. Preto sme neodolali pozvaniu na degustáciu nového jarného menu.

Enjoy Bistro-Bratislava
Dobrá lokalita, skvelá káva i krásny detský kútik. I preto sme pozvaniu na degustáciu skrátka neodolali.

Majitelia, manželia Paluškoví, veľa cestujú aj kvôli ich ďalším podnikateľským aktivitám v oblasti módy (vlastnia napríklad aj online obchod Lamio.sk). Skúseností z ciest pretavujú aj do ich výkladnej gastroskrine na Michalskej. A pritom nejde o nič okázalé či extravagantné. Jednoducho len poctivé bistro, s poctivými surovinami a kvalitným servisom. Niečo, čo aj v zahraničí zahreje na srdci i vyčarí srdiečka na Instagrame. To isté sa snažia robiť aj doma na Slovensku v Enjoy Bistre.

Enjoy Bistro-Coccinelle
Enjoy Bistro v Bratislave vlastní rodina Palušková, ktorá podniká v móde. Neďaleko bistra sa nachádza aj ich obchod Coccinelle – ich krásne kabelky si i preto zapózovali na našom photoshootingu.

Nové menu Enjoy Bistro v Bratislave

My ako skúsení štamgasti tohto bistra už vieme, že za každým z jedál sa niečo ukrýva. Na prvý pohľad jednoduché menu však neprekvapuje. Tajomstvo je však v surovinách – v poctivo naplatingovaných. Mikrobylinky, kelový chips, kapary, zelený olej, jedlé kvety. Kombinácie, ktoré skúseného gurmána neprekvapia, avšak tak nejak prirodzene ich neočakáva na mieste silného turistického ruchu – ale skôr v malej poctivej reštaurácii niekde v čarovnom kúte mesta.

Enjoy Bistro-nové menu
Tajomstvo je v surovinách – v poctivo naplatingovaných. Mikrobylinky, kelový chips, kapary, zelený olej, jedlé kvety.

Enjoy Bistro však latku nasadzuje vysoko a aj napriek silnej návštevnosti a minime štamgastov (gro tvoria turisti) sa s jedlom hrá a miestami by si to, to čo príde na tanieri, zaslúžilo aj nasvietenú otvorenú kuchyňu a someliéra k čašníkovi. Teda aspoň my ten pocit miestami máme.

Enjoy Bistro-terasa
Boho terasa vonku, rozprávkový interiér vnútri. Lásku k móde a dizajnu je cítiť.

Keramika a kaviareň modranska - unikátne spojenie s úctou k tradíciám

Čítať viac >

 

Krupicová kaša robí ráno

Vlastne som si to uvedomila až pri písaní tohto článku. Mám rada, keď miesta, ktoré sú otvorené deťom, vedia i príjemne gastronomicky prekvapiť. Skúsenosť šéfkuchára z vlastných reštaurácií zo zahraničia sa ukazuje práve vo food stylingu a jedlo sa stáva nielen gurmánskym pôžitkom, ale aj tým instagramovým. A fotke na mobil neodolá ani babička s kamarátkou sediaca pri vedľajšom stole.

Enjoy Bistro-krupicová kaša
Veľa klasiky, ale predsa len trochu inak. Bistro je vhodné pre konzervatívnejšiu povahu, ktorú by ste však predsa len radi naučili novodobejším gurmánskym zvykom.

Menu je rozdelené na časť dňa – doobeda si viete dať silné raňajkové menu, ako napríklad krupicovú kašu s kokosovým mliekom sladenú ďatlami a s mascarpone, či tak trošku Iný avokádový chlebík (aj v bezlepkovej verzii). Puto majiteľov k Taliansku sa odrazilo aj v klasike ako Croissant combo – maslový croissant, pomarančová šťava a espresso. Čo viac si na ráno želať?

Enjoy Bistro-avokádový chlebík
Trochu iný avokádový chlebík. Volá sa rovnako, ako aj vyzerá a chutí v Enjoy Bistro v Bratislave.

Zmena skladby Bistro Enjoy od 12:00

Od 12:00 sa poctivo, ale slušne, mení podoba bistra a nastupuje „seriózne“ jedlo. Každý deň iná polievka dňa, ktorá je poväčšine bez mlieka i lepku. Po nej nasleduje ťažké rozhodovanie – avšak menu je robené skutočne pre každého. Exotickejšie naladených poteší Curry s kačkou, jahodami a liči, cestovinárov Krémové lososové tagliatele. Vegáni majú na výber toho viac, perfektné je napríklad Hráškové risotto s vegánskym maslom, špargľou a mätou.

Enjoy Bistro-curry s kačkou
Curry s kačkou, jahodami a liči, je sýty obed, ktorý bude chutiť nielen milovníkom exotiky.

No a potešia sa aj malé deti a ich rodičia. Žiadne hranolky či mini rezne, ale milovaná klasika všetkých detičiek – kuracie prsia s ryžou a kompótom. Po jedle sladký koláč z ich vlastnej cukrárenskej dielne, originálny drink či káva zo slovenskej pražiarne z Banskej Bystrice Mlsnacava – a máme návod na dokonalý deň v Bratislave.

Enjoy Bistro-hráškové risotto
Každý dokonalý deň potrebuje chvíľku s dobrým jedlom. Aspoň tak to my, gurmáni, vnímame.

 

Enjoy Bistro nájdete aj na Facebooku a Instagrame.

 

Text: Simona Budinská

Foto: Ondrej Bobek

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama troch detí, dvoch kníh a niekoľkých bedekrov. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kávičkári.sk. S nadšením sa venuje najmä víziám, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články