Andrea Bučeková je skvelá cukrárka, milujúca mama i tvrdá pracantka. Miluje všetky suroviny sveta a v profesijnom živote jej pomohol Jaroslav Žídek, ktorý ju nepriamo doviedol ku kariéČítať viac
Rudolf Sladkovský
8. novembra 2024
Keď sa povie kváskové pečivo, pre mnohých je prvou asociáciou remeselná pekáreň The Midnight Bakery na Blumentálskej v Bratislave. Mykola Nevrev, ktorý je jej zakladateľom, Čítať viac
Guťka Markocsyová
1. novembra 2024
Od zbierky zákonov k vlastnému obchodu s cukrovinkami. Príbeh Breznianskej cukrárne píše majiteľka Milena Juhaniaková už viac ako 8 rokov. Jej biznis sa už rozrástol za Čítať viac
Simona
19. októbra 2024
V malej dedinke Blatné neďaleko Bratislavy nájdete miesto, ktoré bolo kedysi fabrikou a dnes je to Fabrika by Dominika Onofrejová. Kaviareň, ktorá je splneným snom majiteľky Dominiky Onofrejovej, Čítať viac
Rudolf Sladkovský
11. októbra 2024
Každý gurmán vie, že fantastické jedlo nie je len o chuti, ale aj ďalších zmysloch. Vôňa, hmat, akustické vnemy, ambient reštaurácie, servis, materiály a mnoho ďČítať viac
Michaela Krivdová
27. septembra 2024
Hotelierstvo jej bolo istým spôsobom dané do vienka a hoc vyskúšala aj iné pracovné pozície, vždy sa k nemu vrátila. Vyrastala na Štrbskom Plese, hneď vedľČítať viac
Katarína Kántorová
23. septembra 2024
Začalo sa to v 1. triede za úhľadne prestretým stolom na malej výstave stolovania, pokračovalo článkom o britskej kráľovskej rodine, ktorá sa stala jej srdcovkou, a Čítať viac
Katarína Kántorová
17. septembra 2024
Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v Piešťanoch patrí medzi špičku hotelových akadémií na Slovensku. Na jej čele stojí riaditeľ Ladislav Blaškovič, ktorý nám v rozhovore Čítať viac
Katarína Kántorová
3. septembra 2024
Manželka, mama a doslova entuziastka do toho, čo robí – tak by sme mohli na úvod opísať Ivetu Hrabovskú, ktorá stojí za nápadom vyrábať džemy s prémiovýČítať viac
Martin Papai
20. augusta 2024
U kávičkárov pražiareň Zlaté Zrnko netreba nijak zvlášť predstavovať. Ak ste aspoň trochu pričuchli k slovenským pražiarňam a ich kávam, tak práve Čítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.