Gastronomy Slovakia 2023: Blíži sa najväčšia gastronomická udalosť roka na Slovensku
Pozvánka
Gurmánsky bedeker Gurmán na Slovensku organizuje už 10. ročník podujatia Gastronomy Slovakia 2023. Ide o sympózium o modernej gastronómii a svetových trendoch, kde sa zíde odborná verejnosť a budú odprezentované živé vystúpenia a workshopy najlepších reštauratérov a šéfkuchárov Európy. Uskutoční sa 25. apríla v Refinery Gallery v Bratislave. Máte sa na čo tešiť!
Podujatie Gastronomy Slovakia je určené pre majiteľov, F&B manažérov a šéfkuchárov, ktorým uznávaní reštauratéri a šéfkuchári prezradia nové trendy v modernej reštaurácii a jej smerovanie. Ukážu, ako to robia oni a prečo sú takí úspešní. Cieľom bude podeliť sa s odbornou verejnosťou o nové trendy a skúsenosti a hlavne získať inšpirácie od tých najlepších v rámci Európy.
Gastronomy Slovakia 2023 predstaví najväčšie mená špičkovej európskej gastronómie
Interaktívne „live cooking show“ odštartuje Oriol CASTRO – majiteľ 3. najlepšej reštaurácie na svete za rok 2022 a šéfkuchár v jednej osobe, ktorý získal 2 michelinské hviezdy. Podelí sa o recept na úspech, predvedie pár vlastných receptov a ukáže, ako vyzerá štýl barcelonskej kuchyne, ktorý je postavený na produktoch z okolia tohto čarovného španielskeho mesta.
Aj maďarský šéfkuchár István PESTI má 2 michelinské hviezdy a viete, ako ich získal? Modernizáciou maďarských národných a klasických jedál. Inšpirujúci príklad aj pre Slovensko, nemyslíte?
Ako ďalší sa predstaví majiteľ vychýrenej toskánskej reštaurácie ARNOLFO, Gaetano TROVATO, ktorý má, rovnako ako dvaja predchádzajúci šéfkuchári, 2 michelinské hviezdy. Patrí medzi taliansku špičku v prezentácii a uchovávaní tradičnej regionálnej kuchyne. Právom je považovaný za toskánsku ikonu. Prezradí hlavné princípy, ako jeho filozofiu premietnuť do slovenských gastronomických pomerov.
Na podujatí Gastronomy Slovakia sa zúčastní aj Rakúšan Uwe MACHREICH z reštaurácie TRIAD a jeho dlhoročný sous chef, Slováka Roman CHŇAPEK.
Gastronomy Slovakia 2023 tematicky načrie aj do filozofie vegetariánskeho stravovania
Vegetariánske reštaurácie aktuálne zaznamenávajú veľký boom nielen v Európe, ale aj na Slovensku. Minulý rok o filozofii vegetariánskeho stravovania v top reštauráciách rozprával Pietro LEEMANN, tento rok prevezme „štafetu“ Paul IVIČ. Paul síce má rád mäso, ale prevádzkuje vegetariánsku reštauráciu, ktorá je ako jediná ocenená prvou michelinskou hviezdou v Rakúsku. Prezradí, ako vyzerá jeho práca, aj to, že vegetariánske stravovanie má veľkú podporu medzi hosťami.
Nebude chýbať pár slov o dobrom víne a jedle…
Kuchár roka na Slovensku Jozef BREZA spolu s majiteľkou a so somelierkou Gašperovho mlyna Slávkou RAŠKOVIČ prezradia, ako sa dá dosiahnuť vrchol iba na báze výlučne slovenských jedál a produktov.
Zaujíma vás, ako párovať vína k jedlám v reštaurácii? Somelieri a čašníci si môžu pozrieť a ochutnať zaujímavé masterclass so somelierom Tomášom ŠAJGALOM. Rovnako prezradí najčastejšie chyby, ktorých sa pri párovaní vína a jedla dopúšťate.
Káva v hlavnej úlohe na Gastronomy Slovakia 2023
A čo by ste povedali na masterclass o káve? Majiteľov a F&B manažérov na túto tému určite zaujme Marek FAJČÍK z Ebenica coffee. Aké miesto má káva v kvalitnej reštaurácii a aké sú najčastejšie chyby pri jej výbere? To všetko a ešte oveľa viac sa dozviete na jeho masterclasse. Lebo nie je káva ako káva – len príbeh nestačí.
Workshop o intoleranciách
Silvia HORECKÁ je známa propagátorka zdravej stravy, ale tej skutočne zdravej. Pre odbornú verejnosť si pripravila worshop o intoleranciách – ako sa s nimi vyrovnať a pripraviť sa na ne v reštaurácii.
Ďalšie informácie o podujatí Gastronomy Slovakia 2023:
Program je stále dopĺňaný o zaujímavé workshopy a masterclassy.
Zvýhodnené ceny vstupeniek pre odbornú verejnosť, podrobnosti a program nájdete na: www.GastronomySlovakia.sk.
Množstvové zľavy si vyžiadajte tu: [email protected]
Viac o podujatí Gastronomy Slovakia 2023 sa dozviete aj na Facebooku.
Fotografie: archív Pre gurmánov s. r. o., archív kávičkári.sk