Gastronomy Slovakia 2023: Blíži sa najväčšia gastronomická udalosť roka na Slovensku
![Gastronomy Slovakia 2023: Blíži sa najväčšia gastronomická udalosť roka na Slovensku](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/01/Dizajn-bez-nazvu4-850x560.jpg)
Pozvánka
Gurmánsky bedeker Gurmán na Slovensku organizuje už 10. ročník podujatia Gastronomy Slovakia 2023. Ide o sympózium o modernej gastronómii a svetových trendoch, kde sa zíde odborná verejnosť a budú odprezentované živé vystúpenia a workshopy najlepších reštauratérov a šéfkuchárov Európy. Uskutoční sa 25. apríla v Refinery Gallery v Bratislave. Máte sa na čo tešiť!
Podujatie Gastronomy Slovakia je určené pre majiteľov, F&B manažérov a šéfkuchárov, ktorým uznávaní reštauratéri a šéfkuchári prezradia nové trendy v modernej reštaurácii a jej smerovanie. Ukážu, ako to robia oni a prečo sú takí úspešní. Cieľom bude podeliť sa s odbornou verejnosťou o nové trendy a skúsenosti a hlavne získať inšpirácie od tých najlepších v rámci Európy.
Gastronomy Slovakia 2023 predstaví najväčšie mená špičkovej európskej gastronómie
Interaktívne „live cooking show“ odštartuje Oriol CASTRO – majiteľ 3. najlepšej reštaurácie na svete za rok 2022 a šéfkuchár v jednej osobe, ktorý získal 2 michelinské hviezdy. Podelí sa o recept na úspech, predvedie pár vlastných receptov a ukáže, ako vyzerá štýl barcelonskej kuchyne, ktorý je postavený na produktoch z okolia tohto čarovného španielskeho mesta.
![Oriol Castro Gastronomy Slovakia 2023](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/04/Oriol-Castro_by-Joan-Valera.jpg)
Aj maďarský šéfkuchár István PESTI má 2 michelinské hviezdy a viete, ako ich získal? Modernizáciou maďarských národných a klasických jedál. Inšpirujúci príklad aj pre Slovensko, nemyslíte?
![Istvan Pesti Gastronomy Slovakia 2023](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/04/fotka-Istvan-Pesti.jpg)
Ako ďalší sa predstaví majiteľ vychýrenej toskánskej reštaurácie ARNOLFO, Gaetano TROVATO, ktorý má, rovnako ako dvaja predchádzajúci šéfkuchári, 2 michelinské hviezdy. Patrí medzi taliansku špičku v prezentácii a uchovávaní tradičnej regionálnej kuchyne. Právom je považovaný za toskánsku ikonu. Prezradí hlavné princípy, ako jeho filozofiu premietnuť do slovenských gastronomických pomerov.
![Gaetano Trovato Gastronomy Slovakia 2023](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/04/Gaetano-Trovato.jpg)
Na podujatí Gastronomy Slovakia sa zúčastní aj Rakúšan Uwe MACHREICH z reštaurácie TRIAD a jeho dlhoročný sous chef, Slováka Roman CHŇAPEK.
![Uwe Machreich Gastronomy Slovakia 2023](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/04/Uwe-Machreich.jpg)
Gastronomy Slovakia 2023 tematicky načrie aj do filozofie vegetariánskeho stravovania
Vegetariánske reštaurácie aktuálne zaznamenávajú veľký boom nielen v Európe, ale aj na Slovensku. Minulý rok o filozofii vegetariánskeho stravovania v top reštauráciách rozprával Pietro LEEMANN, tento rok prevezme „štafetu“ Paul IVIČ. Paul síce má rád mäso, ale prevádzkuje vegetariánsku reštauráciu, ktorá je ako jediná ocenená prvou michelinskou hviezdou v Rakúsku. Prezradí, ako vyzerá jeho práca, aj to, že vegetariánske stravovanie má veľkú podporu medzi hosťami.
![Paul Ivic Gastronomy Slovakia 2023](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/04/TIAN_Paul-Ivic.jpg)
Nebude chýbať pár slov o dobrom víne a jedle…
Kuchár roka na Slovensku Jozef BREZA spolu s majiteľkou a so somelierkou Gašperovho mlyna Slávkou RAŠKOVIČ prezradia, ako sa dá dosiahnuť vrchol iba na báze výlučne slovenských jedál a produktov.
![Jozef Breza Gastronomy Slovakia 2023](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/04/Jozef-Breza_kuchar-roka-2022.jpg)
Zaujíma vás, ako párovať vína k jedlám v reštaurácii? Somelieri a čašníci si môžu pozrieť a ochutnať zaujímavé masterclass so somelierom Tomášom ŠAJGALOM. Rovnako prezradí najčastejšie chyby, ktorých sa pri párovaní vína a jedla dopúšťate.
Káva v hlavnej úlohe na Gastronomy Slovakia 2023
A čo by ste povedali na masterclass o káve? Majiteľov a F&B manažérov na túto tému určite zaujme Marek FAJČÍK z Ebenica coffee. Aké miesto má káva v kvalitnej reštaurácii a aké sú najčastejšie chyby pri jej výbere? To všetko a ešte oveľa viac sa dozviete na jeho masterclasse. Lebo nie je káva ako káva – len príbeh nestačí.
![Marek Fajcik Gastronomy Slovakia 2023](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/04/Marek-Fajcik_EBENICA.jpg)
Workshop o intoleranciách
Silvia HORECKÁ je známa propagátorka zdravej stravy, ale tej skutočne zdravej. Pre odbornú verejnosť si pripravila worshop o intoleranciách – ako sa s nimi vyrovnať a pripraviť sa na ne v reštaurácii.
Ďalšie informácie o podujatí Gastronomy Slovakia 2023:
Program je stále dopĺňaný o zaujímavé workshopy a masterclassy.
Zvýhodnené ceny vstupeniek pre odbornú verejnosť, podrobnosti a program nájdete na: www.GastronomySlovakia.sk.
Množstvové zľavy si vyžiadajte tu: [email protected]
Viac o podujatí Gastronomy Slovakia 2023 sa dozviete aj na Facebooku.
Fotografie: archív Pre gurmánov s. r. o., archív kávičkári.sk