Aj na prvý pohľad nespojiteľné sa zlúčiť dá! Ak je myšlienka, chuť a prostriedky, podarí sa aj nemožné. Svoje o tom vie aj Jaroslav Pčola. V Čítať viac
Zatiaľ čo pre pár rokmi sme ocenili riadnu kopu peny na cappuccine, dnes je tomu inak. Dokonalé cappuccino má inú podobu a takzvané “lyžičkovanie” by malo byť zakázané. Čítať viac
Cez víkend sa mesto vyprázdni, v uliciach stretnete pôvodných obyvateľov, rodiny na prechádzke či psičkárov… Ostatní sú schovaní pred zimou niekde v kaviarni. Brno Čítať viac
S vývojom kávovej kultúry vo svete sa často stretávame s pojmom “zlé” espresso. Väčšinou prvú vinu hodíme na zmes kávy. Viete však, že samotná Čítať viac
Počas piatku 25. apríla 2014 sa v Banskej Bystrici spojí slovenská športová špička spolu s Folklórnym súborom Bystrina a šéfkuchárom Petrom Kulhánym, aby pomohli deťom bojujúČítať viac
“Do Rwandy ma nepriviedla káva. Káva ma očarila až tam. Chuť a aróma rwandskej kávy ma nepustili ani po návrate domov. Ale s rozčarovaním Čítať viac
Život v Rwande nezastavila ani jedna z najtragickejších udalostí 20. storočia – genocída v Rwande v roku 1994. Počas genocídy zomrelo vyše milióna ľudí a viac ako dva Čítať viac
Popísalo sa už o nej veľa. Kaviareň s prívlastkami – najlepšia, najkrajšia a najpríjemnejšia. Príjemné retro v centre Trnavy sa na počet hostí nemôžČítať viac
Len nedávno sme si rozobrali druhy bezmliečnych kávových nápojov. Venovali sme sa najmä Espressu a Ristrettu, či iným kávovým variantom, vhodných skôr Čítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.