Lukáš a Dominika sú nielen životní partneri a rodičia, ale aj obchodní partneri. Koncom jari si v Lučenci otvorili spoločnú reštauráciu s názvom Origin. V náČítať viac
Katarína Kántorová
24. mája 2023
Masterclass Aperitivo & Coffee organizovala GASTROVIA group a Škola Barmana. Konal sa na dvoch miestach – 11. mája v City Caffé v Košiciach a 12. mája v 365.labb v Banskej Bystrici. My Čítať viac
Katarína Kántorová
15. marca 2023
Peter Szabó zo slovenskej pražiarne kávy COFFEEIN miluje vymýšľanie kreatívnych ciest, ako predávať kávu. Vie, že trh je už presýtený pražiarňami, preto rozhodne Čítať viac
Simona
18. januára 2022
Správna príprava espressa a chyby, ktoré pri tom vznikajú, vás stále zaujímajú. jeden z vašich obľúbených článkov pochádza z roku 2014. Čo Čítať viac
Monika Matúšová
16. júna 2021
Cappuccino, čiže nápoj z espressa a napeneného mlieka, odštartovalo obrovský záujem o mliečne kávové nápoje. Trend penenia mlieka sa rozniesol do celého Čítať viac
Monika Matúšová
2. júna 2021
Cappuccino je kávový nápoj z espressa, do ktorého sa pridáva spenené horúce mlieko. Prvé záznamy o pití Cappuccina začínajú v 30. rokoch 20. storočia v čase, Čítať viac
Monika Matúšová
26. mája 2021
Espresso je malý intenzívny nápoj, ktorý vznikol v Taliansku a aj s celou kaviarenskou kultúrou sa tento spôsob prípravy rozšíril do celého sveta. Ľudia Čítať viac
Monika Matúšová
12. mája 2021
Keď sa povie Talianska káva, všetci by sme si mali predstaviť intenzívny nápoj v malej šálke. Espresso je kávový nápoj, ktorý sa vďaka tlaku deviatich Čítať viac
Monika Matúšová
4. mája 2021
Čo je espresso? Na odpoveď sa pozrieme v novom seriáli o názvosloví kávových nápojov. Espresso je pomerne novým spôsobom prípravy kávy, ktorý má Čítať viac
Tomáš Turek
25. februára 2021
Chceli by ste začať s prípravou kávy za pomoci alternatívnych metód a neviete si vybrať? Hario V60 je tou správnou voľbou. Jednoduchá a efektíČítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.
