Svet Šéfkuchárov – Daniel Tilinger

 Svet Šéfkuchárov – Daniel Tilinger

Pochádza z Horných Salíb. Po škole zbieral svoje prvé skúsenosti s prácou v kuchyni v lokálnej reštaurácii. Po dvoch rokoch si Daniel Tilinger namieril rovno hotela Kempinski na Štrbskom plese, ktorý bol vtedy prvý 5* hotel na Slovensku. Tatry majú svoje čaro a náročnú medzinárodnú klientelu, ale vyskúšať si to v hlavnom meste je nová skúsenosť. Takže tentokrát len zmenil mesto, značka Kempinski ostala.

Luxusné hotely i michelinské reštaurácie

Najviac skúseností sa dá získať v zahraničí, kde bola gastronómia pred 10 rokmi niekde úplne inde ako u nás. Ak už raz pracujete v medzinárodnej sieti hotelov, váš životopis je o niečo zaujímavejší a môžete sa dostať oveľa jednoduchšie do lepších reštaurácií. Tak to bolo aj v Danielovom prípade. V roku 2012 zakotvil v jednom z najznámejších hotelov v Belgicku – 5* Hotel Duke´s Palace Brugge, ktorý je častým miestom návštev belgickej aristokracie. Odtiaľ je už len kúsok do Veľkej Británie, kde pokračoval v michelinských reštauráciách Gordona Ramsayho a Jasona Athertona .

 

šéfkuchár Daniel Tilinger
Daniel Tilinger, rodák z Horných Salíb, má za sebou vskutku pôsobivé pracovné skúsenosti.

Ikarus a Red Bull

Ďalej putoval do Rakúskeho Salzburgu  2 michelinskej reštaurácií Ikarus, ktorá patrí Red Bullu v ikonickom Hangar 7 kde stravil 3 roky. Aj keď skúseností nie je nikdy dosť, situácia na Slovensku sa zlepšovala každý deň a zaujímavé projekty tu začali rásť ako huby po daždi. Jedným z nich bolo aj varenie pre privátnu klientelu, na čo padli práve trojročné skúsenosti z prestížnej rakúskej reštaurácie úplne vhod.

 

šéfkuchár Daniel Tilinger
Varenie pre privátnu klientelu má šéfkuchár Daniel Tilinger v malíčku, vďaka svojim skúsenostiam.
Daniel Tilinger

Daniel Tilinger : Mladým kuchárom najviac chýba pokora.

Čítať viac >

Aby hosť pochopil a ocenil kvalitné jedlo v reštaurácii, tak musíme začať od podlahy. Teda od nákupov pre domácnosť. Táto idea nebola Danielovi vzdialená, preto je pevnou súčasťou inovatívneho konceptu potravín a pekárne  Od našich. Tento projekt je v našich končinách výnimočný a je postavený nielen na kvalitných surovinách pre domácu kuchyňu a fantastickej pekárni, ale predovšetkým na top ponuke vín z celého sveta.

Aktuálne ho zamestnáva príprava novej reštaurácie na kopci nad Devínom. Tam budeme môcť ochutnať jeho kuchyňu už na prelome rokov.

Držím palce!

 

Text: Zuzana Kvočeková

Foto: Ondrej Bobek

 

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Zuzana Kvočeková

https://www.facebook.com/zuzana.kvocekova.90

Milovníčka života a gurmánka s balkánskymi koreňmi. Takéto kombo v spojitosti s vášňou k hotelierstvu a k personalistike ju priviedlo neomylne k práci headhunterky so špecializáciou na cestovný ruch v rámci projektu www.hotelity.sk. Doma je vo svete najlepších chutí a šéfkuchárských osobností, s ktorými zdieľa lásku k vareniu a dobrému jedlu. Zuzana Kvočeková ďaka svojmu skvelému prehľadu zostavuje pravidelnú rubriku na Kávičkári.sk, Svet šéfkuchárov.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články