Nový rok, nové začiatky…. alebo konce.

 Nový rok, nové začiatky…. alebo konce.

 

Silvester priniesol rekord v dennom prírastku nakazených koronavírusom. Vláda mimoriadne zasadla, aby o 19tej oznámila sprísnenie opatrení. Ako sa dotknú už, aj tak ťažko skúšaného, gastrosektora?

Na Slovensku platí od 1.1.2021 prísny zákaz vychádzania s minimom výnimiek. A to, zatiaľ, do 24. januára. Rozhodla o tom vláda na silvestrovskom mimoriadnom rokovaní. Obmedzeniu mobility má napomôcť aj zákaz cestovania medzi okresmi, keďže pobyt v prírode, vrátane individuálneho športu, je už povolený len v rámci okresu. Uznesenie vlády SR z 31. decembra tiež odporúča, sa vyhýbať blízkemu kontaktu osôb z jednej domácnosti s inými osobami aj v exteriéri. Cestovanie do a zo zahraničia zatiaľ obmedzené nie je.

hotel-menhard-kavickari-kavickarisk-slovensko

  1. S úderom polnoci hotely prestali prijímať nových hostí. A tí, ktorí ubytovaní sú, pobyt dokončia bez možného predĺženia. Posledný hosť musí opustiť zariadenie najneskôr do 10. januára 2021.
  2. Pre prevádzkovateľov lyžiarskych svahov a vlekov bol Silvester posledným dňom, kedy mohli fungovať.
  3. Terasy zostávajú naďalej zatvorené. Jedlo si môžete len objednať alebo si ho osobne prísť vziať, no skonzumovať až doma. Konzumácia v blízkosti prevádzky je zakázaná.
  4. Podmienky pre rozvoz zostávajú, zatiaľ, nezmenené.
  5. V prevádzke môžu zostať zariadenia poskytujúce služby dlhodobého a karanténneho ubytovania.

chata-urbanove-sestry-cierny-balog-slovensko-kavickari-chata-chatky-priroda

„Vízia na rok 2021? Bankroty, prepúšťanie, ale aj rýchle oživenie trhu,“ tvrdí ekonóm Július Činčala.

Čítať viac >

 

Text: Mária Baláž Gyuránová

 

Foto: archív Kávičkári

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články