Cesta za letom bez obmedzení je čoraz zelenšia

Cesta za letom bez obmedzení je čoraz zelenšia

 

Od pondelka 7. júna sa Šaľa a Turčianske Teplice dostávajú zelenej farby. 39 okresov je žltých, 29 oranžových a v ružovej farbe sa nachádza 6 okresov a iba posledné tri okresy sú červené. 

 

ČERVENÉ – 3 okresy: Banská Štiavnica, Kysucké Nové Mesto, Myjava

 

Reštaurácie a kaviarne:
– jedlá a nápoje nie je možné konzumovať v interiéroch prevádzok,
– povolené sú terasy s 2 m rozostupmi medzi stolmi,
– konzumácia jedla a nápojov len po sediačky,
– povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú.

vstup

Market Bistro & Cafe v Šamoríne

Čítať viac >

 

Svadby, kary, oslavy, večierky a podobné podujatia v gastro prevádzkach: zakázané.

 

Ubytovanie v hoteloch a penziónoch: kapacita izieb max. 2 dospelé osoby alebo osoby z jednej domácnosti.

Wellness (sauny, vírivky, kúpele, zábaly, akvaparky): zatvorené (okrem kúpeľov na základe zdravotnej indikácie a návrhu lekára).

Umelé kúpaliská: max. 10 zákazníkov.

 

Stále platia opatrenia.

RUŽOVÉ – 6 okresov: Bardejov, Nové Mesto nad Váhom, Ružomberok, Skalica, Sobrance, Trenčín

 

Reštaurácie a kaviarne:

– jedlá a nápoje nie je možné konzumovať v interiéroch,
– povolené sú terasy s 2 m rozostupmi medzi stolmi,
– konzumácia jedla a nápojov len po sediačky,
– povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú.

 

Svadby, kary, oslavy, večierky a podobné podujatia v gastro prevádzkach: interiér do 25 osôb, exteriér do 50 osôb.

POZOR: nemôžu sa uskutočniť v interiéry reštaurácií, keďže tie sú v ružových okresoch zatvorené.

 

Ubytovanie v hoteloch a penziónoch: kapacita izieb max. 2 dospelé osoby alebo osoby z jednej domácnosti.

 

Čaká nás voľnejšie leto.

Wellness (sauny, vírivky, kúpele, zábaly, akvaparky): jedna osoba na 15 m , najviac však 10 zákazníkov.

Umelé kúpaliská: max.10 zákazníkov.

ORANŽOVÉ – 29 okresov: Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Bytča, Čadca, Gelnica, Humenné, Ilava, Krupina, Levice, Liptovský Mikuláš, Medzilaborce, Námestovo, Piešťany, Poprad, Považská Bystrica, Rimavská Sobota, Rožňava, Senica, Snina, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Svidník, Trnava, Tvrdošín, Vranov nad Topľou,  Žarnovica, Žiar nad Hronom,  Žilina, Zvolen

 

Reštaurácie a kaviarne:

– povolené sedenie a konzumácia v interiéry,
– pri jednom stole najviac 4 osoby, alebo osoby z jednej domácnosti,
– medzi stolmi musia byť odstupy 2 metre,
– povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú.

 

kavickarisk-tower-veza-tt-trnava-krajzazitkov

 

Svadby, kary, oslavy, večierky a podobné podujatia v gastro prevádzkach: interiér do 50 osôb, exteriér do 100 osôb.

 

Ubytovanie v hoteloch a penziónoch: kapacita izieb nie je obmedzená.

Wellness (sauny, vírivky, kúpele, zábaly, akvaparky): do 30% kapacity sektoru alebo max. 500.

Umelé kúpaliská: max. 30% kapacity.

 

ŽLTÉ – 39 okresov:  Bratislava I.-V., Brezno, Detva, Dolný Kubín,  Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Kežmarok, Komárno, Košice I.-IV., Košice-okolie,  Levoča, Lučenec, Malacky,  Martin, Michalovce, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok,  Poltár, Prešov, Prievidza, Púchov,  Revúca, Sabinov,  Senec, Stropkov, Topoľčany, Trebišov, Veľký Krtíš, Zlaté Moravce

 

Reštaurácie a kaviarne:
– povolené sedenie a konzumácia v interiéry,
– pri jednom stole najviac 6 osôb, alebo osoby z jednej domácnosti,
– stále platia rozostupy medzi stolmi 2 metre,
– povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú.

 

Svadby, kary, oslavy, večierky a podobné podujatia v gastro prevádzkach:
interiér do 100 osôb, exteriér do 250 osôb.

 

Ubytovanie v hoteloch a penziónoch: kapacita izieb nie je obmedzená.

Wellness (sauny, vírivky, kúpele, zábaly, akvaparky: do 50% kapacity sektoru alebo max. 500.

Umelé kúpaliská: 50% kapacity

 

sauna

 

 ZELENÉ – 2 okresy: Šaľa, Turčianske Teplice

 

Reštaurácie a kaviarne:  
– počet zákazníkov v prevádzke a pri jednom stole nie je obmedzený,
– zostáva povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú.

Svadby, kary, oslavy, večierky a podobné podujatia v gastro prevádzkach:

státie: do 50 % kapacity priestoru, interiér max. 500 osôb, exteriér max. 1000 osôb

sedenie: do 75 % kapacity priestoru, interiér max. 500 osôb, exteriér max. 1000 osôb.

 

meat-meet-slovensko-salkakavy-jedlo-menu

 

Ubytovanie v hoteloch a penziónoch: kapacita izieb nie je obmedzená.

Wellness (sauny, vírivky, kúpele, zábaly, akvaparky): Max. 50% kapacity na 1 sektor resp. max. počet osôb do 1000.

 

 

Umelé kúpaliská: bez obmedzenia.

* Podmienka platná hromadné podujatia vo všetkých okresoch:
Pri vstupe na podujatie je potrebné mať negatívny výsledok RT-PCR/LAMP testu nie starší ako 72 hodín alebo Ag testu nie starší ako 24 hodín, respektíve doklad o prekonaní ochorenia (pred nie viac ako 180 dňami v okamihu vstupu) alebo očkovaní (14 dní po 2. dávke mRNA vakcíny, 4 týždne po 1. dávke vektorovej vakcíny, 14 dní po 1. dávke vakcíny ktoréhokoľvek typu, ak osoba prekonala za posledných 180 dní COVID-19). Výnimku majú deti do 10 rokov.

* Podmienka platná pre interiérové wellness vo všetkých okresoch:  Očkovanie (14 dní po 2. dávke mRNA, 4 týždne po 1. dávke vektorovej v., 14 dní po 1. dávke ak osoba prekonala za posledných 180 dní COVID-19)  alebo test (najviac 72 hodinový PCR/LAMP test alebo najviac 24 hodinový AG test). Výnimku majú deti do 10 rokov.

Respirátory a rúška

V zelených, žltých a oranžových okresoch je v interiéri povolené rúško, šál či šatka.

Ak ste v exteriéri v červených a ružových okresov musia byť nos a ústa prekryté rúškom/ respirátorom.

V zelených, žltých a oranžových je povinné nosiť rúško, šál alebo šatku v exteriéri už len na hromadných podujatiach.

 

 

 

Zdroj: MZ SR

 

Spracovala: Mária Baláž Gyuránová

 

 

Foto: Ondrej Bobek, Tomáš Turek

Facebook Comments

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Mária Baláž - Gyuranová

Mária Baláž - Gyuranová

http://www.kavickari.sk

Vyzná sa v zákonoch, je rýchla ako blesk a zároveň si rada dopraje chvíľku pôžitku. Mária je šéfredaktorkou portálu Kávičkári.sk, ktorá má pod palcom rozhovory, eventy, ale najmä novinky s vyhláškami týkajúce sa gastra.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články