About Coffee v Modre- miesto, ktoré vami zarezonuje

 About Coffee v Modre- miesto, ktoré vami zarezonuje

Nie, nenechajte sa pomýliť názvom About Coffee. Hoci je  aj o káve, v drobnej prevádzke na námestí v Modre nájdete skvelé jedlo, remeselné čaje, domáce koláče a príjemnú atmosféru plnú usmiatych ľudí. Tu sa budoval sen a je to aj cítiť. Poďte sa s nami pozrieť.

Je jesenné ráno a historické mestečko pod Karpatmi sa len prebúdza. Prevádzky chystajú terasy, otvárajú sa obchodíky a po ulici sa začínajú motkať ľudia. Pozor, sme v Modre a tá žije najmä počas mestských akcií súvisiacich s keramikou, či vinohradmi. Inač je tu príjemný pokoj a na ulici sú len domáci. Napriek tomu, do prevádzky smerujú ľudia. Na rannú kávu, koláč či raňajky od šéfkuchárky a spolumajiteľky bistra Katky Nguyen. Tá je vo svete gastronómie známym pojmom – bola jednou z prvých sushi majsteriek na Slovensku a jej láskou je ázijská kuchyňa. Nečudo, veď sama je polovičná Vietnamka a tradičné recepty od detstva nasávala priamo od svojho otca. Jej jedlá si môžete vychutnať aj na obed – denne pripravuje šesť druhov rozličných menu, z ktorých si iste každý vyberie.

Spolumajiteľka podniku About Coffee Modra, Katarína Nguyen,  je talentovanou kuchárkou. Jej láskou je najmä ázijská kuchyňa, ale pripraví vám aj domáce raňajky ako lievance, či avokádový chlebík s pošírovaným vajíčkom.

Tepnou prevádzky sú manželia a majitelia pôvodnej prevádzky About Coffee, ktorá vznikla v Modre pred troma rokmi. S príchodom korony však šikovná gastronómka Kristína Fričová a jej manžel, remeselný stolár Ján Frič, nezaháľali a zamysleli sa nad úplnou zmenou nielen konceptu, ale aj miesta. A tak, počas dlhej vlny vznikala v blízkosti sochy Ľudovíta Štúra nová prevádzka pod pôvodným názvom. Teraz však aj s ich dobrou priateľkou, Katkou Nguyen, ktorá si pod palce vzala kuchyňu.

monk

Igor Kromka z Monk Nutrition: Od stavebnej firmy k prémiovým potravinám s ocenením Greate Taste

Čítať viac >

Stolár, kuchárka a baristka. Trio, ktoré stojí za fresh konceptom v Modre.

Zatiaľ čo Kristína vizualizovala, jej manžel remeselný stolár Ján spolu s kolegom, architektom Matejom Balážikom, prevádzke dávali kontúry. Milovníčka prírody, rastlín, slobody a cestovania si pobyt vo svojej prevádzke vychutnáva každý deň a s radosťou poukazuje na každý detail. Hrdá je najmä na živé kvety, o ktoré sa poctivo stará a ktoré jej bohato rodia. Pripomínajú jej cesty po Ázii, ktoré absolvovala s manželom v predkoronovom období.

Zatiaľ čo Kristína vizualizovala, remeselný stolár Ján spolu s kolegom, architektom Matejom Balážikom, prevádzke dávali kontúry.

Priestor sa skladá z troch častí – prvou je terasa, ktorá aj napriek sviežejším dňom funguje a je pripravená s kožušinkami na posedenie. Druhou je predná časť zložená z dlhej čalúnenej lavice, malých stolčekov a sympatického miesta v okne. Jej súčasťou je aj bar.  Treťou je akoby “salónik”, vhodný aj na rezervácie či menšie oslavy s kávou a koláčom. No a káva, iste ste zvedaví. Keď si dajú odvážny názov About Coffee, káva v Modre by nemala byť sklamaním. A veruže ani nie je. Na dvoch mlynčekoch sa striedajú výbery z menších pražiarní, ale aj klasika, stálica zo Žiliny, 9 Grams Coffee.

Moderné bistro v Modre má dva mlynčeky. Na jednom nájdete stálicu od 9 Grams Coffee a na druhom vždy výber z menšej remeselnej pražiarne.

Ku káve patrí niečo sladké. Hriešny dezert z dielne ich domácej cukrárky láka. A tak, ako pri všetkých druhoch jedál a ponuke, myslia aj na ľudí s intoleranciou. Bezlepkové jedlo, bez laktózy či vegán. To bol cieľ Kristíny, ponúknuť každému niečo, čo môže. A tak ako aj mne,  a tak snáď po 1x v živote chutnám cappuccino s hráškovým mliekom. Mierne slaná chuť prekvapí, avšak po chvíli si ju zamilujem. Neviem sa dočkať, kým to ochutnám znovu.

 

Je čas obeda. Kto sem prichádza? Sú to ľudia z Modry, blízkeho okolia, ale vybehnú si sem aj na výlet z iných miest. Výnimkou nie sú Senčania, či Trnavčania. Nečudo, veď About Coffee za to iste stojí.

 

About Coffee nájdete aj na Instagrame a facebooku.

Text: Simona Budinská

Foto: Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama troch detí, dvoch kníh a niekoľkých bedekrov. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kávičkári.sk. S nadšením sa venuje najmä víziám, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

1 Comment

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *