Súťaž The Best Chef Awards je prestížna celosvetová udalosť, ktorá sa tento rok konala v Miláne. Talianske mesto bolo vybrané pre svoje kulinárske dedičstvo a prepojenie s Čítať viac
Dominika Noskovičová
17. septembra 2025
Pečená hus je pre mnohých nielen symbolom slovenskej gastronómie, ale aj prichádzajúcej jesene. Chrumkavá, šťavnatá, s čerstvým krajcom chleba či domácou lokšou. No pre Čítať viac
Katarína Kántorová
17. augusta 2025
Šéfkuchár Matej Tuhý z reštaurácie FACH Bratislava sa s nami podelil o svieži recept na ľahké kuracie prsia s rôznymi prílohami. Prím hrá karfiolové pyré Čítať viac
Dominika Noskovičová
14. mája 2025
Prémiový rakúsky magazín Falstaff zavítal aj na Slovensko. Po dlhom avizovaní prišiel s novým číslom a rovno aj s odovzdávaním cien pre osobnosti slovenskej Čítať viac
Lucia Lukušová
18. apríla 2025
Má 28 rokov a za sebou kariéru, ktorá sa mnohým šéfkuchárom nepodarí ani za celý život. Šéfkuchár Marek Minarič pracoval v niekoľkých reštauráciách ocenenýČítať viac
Dominika Noskovičová
6. apríla 2025
Zabudnite na tradičný veľkonočný stôl – tento rok môžete servírovať výnimočné chute zámockej kuchyne. Šéfkuchár Martin Valovič z reštaurácie Palffy v ŠČítať viac
Rudolf Sladkovský
31. marca 2025
Erik Volko je meno, ktoré v slovenskej gastronómii rezonuje už dlhé roky. Tento mimoriadne talentovaný a precízny šéfkuchár patrí medzi absolútnu špičku kulinárskej scény na Čítať viac
Katarína Kántorová
5. marca 2025
Pôstne obdobie je výbornou príležitosťou vyskúšať nové bezmäsité recepty a odľahčiť jedálniček. Ak uvažujete o ľahkých jedlách bez Čítať viac
kavickari
26. januára 2025
Tieto dni žijeme najprestížnejšou kulinárskou súťažou na svete – Bocuse d’Or. Tá sa stala centrom pozornosti šéfkuchárov, gastronómov a milovníkov jedla. Svetové kolo za Čítať viac
Simona
17. januára 2025
Svetové finále najprestížnejšej svetovej súťaže šéfkuchárov, Bocuse d’Or , sa blíži. Už 26. a 27. januára 2025 si vo francúzskom Lyone zmerajú sily najlepší z najlepšíČítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.