Šéfpekár Dávid Oroš a jeho vášeň v pečení kváskového chleba

 Šéfpekár Dávid Oroš a jeho vášeň v pečení kváskového chleba

V roku 2014 ukončil štúdium na hotelovej akadémii a už počas štúdia praxoval vo vtedajšom Kempinski Hotel River Park, čo bol ten najlepší štart. Šéfpekár Dávid Oroš sa učil od najlepších a časom mu učaroval najmä voňavý a chrumkavý chlebík. Prečítajte si príspevok od Zuzany Kvočekovej, z Hotelity.sk.

Šéfpekár Dávid Oroš našiel v pečení svoju vášeň, ktorú rozdúchal už počas štúdia v hotelovej akadémii, keď praxoval v bratislavskom Kempinski Hotel River Park.

Ďalšie dva roky po škole pracoval v 5-hviezdičkovej kuchyni Kempinski Hotel River Park už ako pekár. Pri dobrom pečive zostal a podarilo sa mu otvoriť, rozbehnúť a viesť tri najlepšie remeselné pekárne v kraji. Dva roky šéfoval v pekárni @reštaurácie Fach, ktorá priniesla Bratislave prvý kváskový chlieb. Ten sa stal hitom a neskôr súčasťou každej dobrej reštaurácie.

Z Fachu viedli Davidove kroky do Trnavy, do nového a krásneho projektu @Akademia a remeselnej pekárne @Chlieb náš. Tu tiež pôsobil ako šéfpekár, a to celé tri roky.

Dávid si dáva si záležať na poctivej pekárskej práci a spod jeho rúk vychádzajú chrumkavé bochníky, za ktorými zákazníci neváhajú prísť aj zďaleka.

Od júna 2021 je Dávid Oroš šéfpekárom jedinečného projektu @Od našich v Devíne. Za jeho kváskovým devínskym pecňom chodia zákazníci desiatky kilometrov, aj cez hranice. Nie je to len o zodpovednosti za chod pekárne, ale hlavne o poctivej pekárskej práci, ktorú je vidieť. Dávid pečie s tímom chlieb s voňavou a chrumkavou kôrkou a so srdcom.

Potraviny OD NAŠICH, v ktorých pečie výborný chlebík aj šéfpekár Dávid Oroš, nájdete na Instagrame.

akademia-ttsk-kavickari-mesto-trnava

Akadémia Bistro and Pub v Trnave

Čítať viac >

 

Text: Zuzana Kvočeková

Fotografie: archív Dávid Oroš

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Zuzana Kvočeková

https://www.facebook.com/zuzana.kvocekova.90

Milovníčka života a gurmánka s balkánskymi koreňmi. Takéto kombo v spojitosti s vášňou k hotelierstvu a k personalistike ju priviedlo neomylne k práci headhunterky so špecializáciou na cestovný ruch v rámci projektu www.hotelity.sk. Doma je vo svete najlepších chutí a šéfkuchárských osobností, s ktorými zdieľa lásku k vareniu a dobrému jedlu. Zuzana Kvočeková ďaka svojmu skvelému prehľadu zostavuje pravidelnú rubriku na Kávičkári.sk, Svet šéfkuchárov.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články