Šéfpekár Dávid Oroš a jeho vášeň v pečení kváskového chleba
V roku 2014 ukončil štúdium na hotelovej akadémii a už počas štúdia praxoval vo vtedajšom Kempinski Hotel River Park, čo bol ten najlepší štart. Šéfpekár Dávid Oroš sa učil od najlepších a časom mu učaroval najmä voňavý a chrumkavý chlebík. Prečítajte si príspevok od Zuzany Kvočekovej, z Hotelity.sk.
Ďalšie dva roky po škole pracoval v 5-hviezdičkovej kuchyni Kempinski Hotel River Park už ako pekár. Pri dobrom pečive zostal a podarilo sa mu otvoriť, rozbehnúť a viesť tri najlepšie remeselné pekárne v kraji. Dva roky šéfoval v pekárni @reštaurácie Fach, ktorá priniesla Bratislave prvý kváskový chlieb. Ten sa stal hitom a neskôr súčasťou každej dobrej reštaurácie.
Z Fachu viedli Davidove kroky do Trnavy, do nového a krásneho projektu @Akademia a remeselnej pekárne @Chlieb náš. Tu tiež pôsobil ako šéfpekár, a to celé tri roky.
Od júna 2021 je Dávid Oroš šéfpekárom jedinečného projektu @Od našich v Devíne. Za jeho kváskovým devínskym pecňom chodia zákazníci desiatky kilometrov, aj cez hranice. Nie je to len o zodpovednosti za chod pekárne, ale hlavne o poctivej pekárskej práci, ktorú je vidieť. Dávid pečie s tímom chlieb s voňavou a chrumkavou kôrkou a so srdcom.
Potraviny OD NAŠICH, v ktorých pečie výborný chlebík aj šéfpekár Dávid Oroš, nájdete na Instagrame.
Text: Zuzana Kvočeková
Fotografie: archív Dávid Oroš