Nedeľné varenie – jednoduchý luxus

Nedeľné varenie – jednoduchý luxus

Nechajte sa opäť inšpirovať, aby váš nedeľný obed bol zážitkom. Tentoraz skombinujte obľúbené suroviny našej kuchyne v netradičnej súhre s trochou exotiky. Veľmi jednoduché nedeľné menu zaváňajúce prepychom pre vás pripravil Daniel Hrivňák z Au Café.

 

Máte už nachystané “varešky”? Tak hor sa do práce, dnešné varenie delikátnych chuťoviek!

 

1. Ručne krájaný „tatarák“ s hubami shimeji a shiitake

 

SUROVINY:

100g pravej hovädzej sviečkovice, 30g červenej cibule, 10g kečupu, 10g horčice, 1 PL worcesterskej omáčky, 1 žĺtok, soľ, čierne korenie, huby shiitake, huby shimeji, maslo

 

Ručne krájaný „tatarák“ s hubami shimeji a shiitake

 

POSTUP:

 

Očistenú sviečkovicu nasekáme ostrým nožom na malé kúsky. Pridáme nakrájanú červenú cibuľu a pomiešame spolu s worcesterskou omáčkou, horčicou, kečupom, soľou a čiernym korením. Nakoniec zmes zjemníme vaječným žĺtkom. Huby shiitake a shimeji restujeme na panvičke na masle. „Tatarák“ podávame spolu s hubami. Ako dekorácia je zvolený tekvicový púder pripravený z pečenej tekvice na bylinkách.

 

 

Ručne krájaný „tatarák“ s hubami shimeji a shiitake

 

daniel hrivnak

 

2. Smrčkové rizoto s restovaným špenátom doplnené o klíčky z červenej repy

 

SUROVINY:

 

150g ryže arborio alebo carnaroli, 30g zeleru sedano, 20g mrkvy, 10g cibule, 0,5 dcl bieleho vína, huby “smrčky”, zeleninový vývar na podliatie, parmezán, maslo, listový špenát, soľ, čierne korenie

 

 

Smrčkové rizoto s restovaným špenátom doplnené o klíčky z červenej repy.

 

POSTUP:

 

Na olivovom oleji restujeme cibuľu, pridáme zeler sedano a nasekanú mrkvu. Pridáme ryžu, zalejeme bielym vínom a troškou vody a varíme do polomäkka. Na cesnaku a cibuli orestujeme huby – smrčky a následne podlejeme troškou zeleninového vývaru. Spolu s ryžou varíme skoro do mäkka. Zmes zahustíme parmezánom a zjemníme maslom. Zatiaľ na panvičke na olivovom oleji orestujeme listový špenát. Osolíme, okoreníme a podávame k rizotu.

 

 

Smrčkové rizoto s restovaným špenátom doplnené o klíčky z červenej repy.

 

3. Grilované kačacie prsia na pošírovanej zelenine na masle so šafranovým pyré

 

SUROVINY:

 

1ks kačacích pŕs, 150g zemiakov, šafran, maslo, mlieko, sezónna zelenina

 

IMG_6765

 

POSTUP:

 

Prsia osolíme, okoreníme a narežeme kožu. Prudko ich zapečieme na grile kožou smerom dolu. Následne dáme dopekať do rúry na 200°C na 5-7min. Kačacie prsia pečieme tak, aby zostali v strede ružové a šťavnaté. Pyré spravíme z domäkka uvarených zemiakov, pridáme trochu mlieka, masla a šafran a mixujeme. Sezónnu zeleninu blanšírujeme alebo paríme na pare, pridáme trochu masla, dochutíme soľou, korením a podávame s kačacími prsiami.

 

Grilované kačacie prsia na pošírovanej zelenine na masle so šafranovým pyré

 

 

Menu pripravil executive šéf AuCafe, ParCafe, Wine&Tapas Bar, Portofino, Daniel Hrivnák.

daniel hrivnák

 

Foto: Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Odporúčané články

0
Budeme radi za vaše názory, prosím zanechajte nám komentár.x