Bratislava sa opäť stala na dva dni centrom svetovej barmanskej scény. Dňa 5. a 6. mája 2025 sa v srdci hlavného mesta, v hoteli Radisson Blu Carlton, uskutočnil už tretí ročník Mirror Hospitality Expo – prestížnej barovej výstavy strednej Európy. Návštevníci mali možnosť zažiť atmosféru plnú inšpirácie – nechýbali hviezdni barmani, talentovaní šéfkuchári, odborné prednášky, ochutnávky, ani exkluzívne masterclassy.
Ako to vyzeralo v priestoroch hotela Radisson Blu Carlton a v legendárnom Mirror Bare? Pozývame vás nazrieť. ǀ Foto: Dominika Noskovičová
Dva dni plné objavov
Toto dvojdňové podujatie ukázalo to, čo sľubovalo – kombináciu vzdelávacích zážitkov, ochutnávok miestnych slovenských výrobkov, kvalitného jedla a nápojov. Nechýbali ani jedinečné guest shifts, ktoré sa vyznačovali vysokou kvalitou.
Foto: Dominika NoskovičováFoto: Dominika NoskovičováKto by nepoznal legendárne čajovo-bylinné likéry TATRATEA? Vďaka šikovným rukám barmanov ste však mohli spoznať ďalší rozmer ich chutí. A to v podobe miešaných nápojov. ǀ Foto: Dominika Noskovičová
35 barov z celého sveta
Mirror Hospitality Expo sa pýši účasťou 35 barov z celého sveta, ktoré sa zapojili do seminárov, majstrovských kurzov a guest shifts.
Foto: Dominika NoskovičováFoto: Dominika NoskovičováPodujatie Mirror Hospitality Expo 2025 prinieslo do jedného priestoru odborníkov aj fanúšikov gastroscény a ponúklo pestrý program plný inšpiratívnych prednášok, praktických workshopov a atraktívnych guest shiftov. ǀ Foto: Dominika Noskovičová
Tento rok sa podujatie zaradilo do širšieho rámca cocktail týždňa, ktorý prebieha od 4. do 8. mája.
Foto: Dominika NoskovičováSlovenské remeselné giny TOISON, ktoré sa destilujú v Likérka Trenčianske Teplice, sú zárukou kvality. Čo je však dôležité, vždy ide o stretnutie plné nielen profesionality, ale aj ľudskosti. ǀ Foto: Dominika NoskovičováFoto: Dominika NoskovičováAko inak, nemohli chýbať ani kvalitné vína, vrátane vín z vinárstva Tajna. Skvelým spojením chuťového pôžitku a zábavného zážitku bola slepá degustácia, s ktorou prišla spoločnosť XY. ǀ Foto: Dominika Noskovičová
Program zahŕňal množstvo ďalších guest shifts na rôznych miestach. Rovnako aj popupy a aktivity, ktoré majú za cieľ podčiarknuť lokálnu kultúru a gastronomickú scénu.
Foto: Dominika NoskovičováFoto: Dominika NoskovičováKAVALERO, unikátna kávový likér, ktorý spája bohatú chuť 100 % arabiky s lahodnou harmóniou sladkých tónov, zožal veľké úspechy. Drinky vám pritom namiešal sám Rasty Kasár, baristický šampión, ktorý je pre našich čitateľov verne známy. ǀ Foto: Dominika Noskovičová
Tvorcovia Mirror Hospitality Expo sú súčasťou tímu Mirror Bar. Ten v roku 2024 nielenže udržal, ale aj zlepšil svoje umiestnenie na rozšírenom zozname The World’s 50 Best Bars, kde obsadil 62. miesto medzi najlepšími barmi na svete.
Mirror Hospitality Expo 2025 patrilo ďalším známym menám. Samozrejme, nechýbal ani Rusty Červeň, s ktorým sa uvidíme aj na našej (ne)konferencii Gastrolove už 26. septembra v Piešťanoch.(v strede). ǀ Foto: Dominika NoskovičováDobrú náladu i svoje skúsenosti rozdával aj Ľuboš Rácz(vľavo), ktorý je známym menom slovenskej baristickej scény. Vedľa neho, spoza čiernych okuliarov pozerá do objektívu fotografky Stan Vadrna, chodiaca legenda medzi barmanmi. ǀ Foto: Dominika Noskovičová
Okrem toho bol Mirror Bar ocenený ako TOP 10 Regional Honoree v kategóriách Best International Hotel Bar a Best International Bar Team v Európe na prestížnych Spirited Awards od Tales of the Cocktail.
Foto: Dominika NoskovičováFoto: Dominika NoskovičováFoto: Dominika NoskovičováFoto: Dominika NoskovičováFoto: Dominika NoskovičováMnožstvo vystavovateľov sa postaralo o nabitý program. Každý z nich s nadšením a ochotou predstavil svoju značku a pripravil vám aj ochutnávku. ǀ Foto: Dominika Noskovičová
Ochutnávky, vzdelania aj networking
Mirror Hospitality Expo bolo podujatie, kde sa stretávala vášeň pre pohostinstvo, inovácia a kvalitná zábava. Nechýbal tam nik, kto v barovom svete niečo znamená a venuje sa mu.
Foto: Dominika NoskovičováNeobišli sme ani ovocné koncentráty od slovenskej značky Pureé, ktoré sú skvelé do letných limonád, drinkov, smoothies či do jedál a dezertov. ǀ Foto: Dominika Noskovičová
Účastníci mali jedinečnú príležitosť zažiť tento festival a preskúmať, čo všetko ponúka svet barovej kultúry a gastronomie.
Foto: Dominika NoskovičováFoto: Dominika NoskovičováAko po minulé roky, ani tento rok nechýbali Vlčie sirupy so skvelými sirupmi a nealkoholickými aperitívmi. Predstavili nielen nový dizajn, ale aj rozšírené portfólio. ǀ Foto: Dominika Noskovičová
Foto: Dominika NoskovičováFoto: Dominika NoskovičováNechýbalo ani občerstvenie v Savoy Restaurant či jedna z našich najobľúbenejších pražiarní, Mlsnacava, ktorá sa postarala o kávový servis. ǀ Foto: Dominika Noskovičová
Za redakciu kávičkári.sk sa tešíme na ďalší ročník!
Tvor tvorivý s vášňou k písaniu, foteniu a iným kreatívnym aktivitám. Svoje študijné kroky smerovala k štúdiu divadelných, filmových a mediálnych vied na Viedenskej univerzite. A vďaka Kávičkárom mohla tieto svoje vášne spojiť s ďalším pôžitkom, akým je kvalitná káva.
Inšpiráciu a múzu hľadá vo všedných veciach. Svet rada objavuje cez hľadáčik fotoaparátu, zaznamenáva s perom v ruke a vychutnáva s kvalitnou kávou v ruke.
Ako každá žena a mama sa točí v nekonečnom kolotoči. Preto vyhľadáva činnosti, ktoré ju bavia a napĺňajú. Na Kávičkári.sk má Dominika na starosti najmä sekciu "Pražiarne", ktorej dodáva jej osobitý ráz a vzhľad. Ako autorka románu však svoju kreatívnu dušu potešuje aj tvorbou rozhovorov, či iných článkov na našom portáli.
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.
Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám o zariadení. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje, ako je správanie pri prehliadaní alebo jedinečné ID na tejto stránke. Nesúhlas alebo odvolanie súhlasu môže nepriaznivo ovplyvniť určité vlastnosti a funkcie.
Funkčné
Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Preferenčné
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistické
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely.Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketingové
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.