Kursalon Trenčianske Teplice: Dizajn, elegancia a pôžitok

 Kursalon Trenčianske Teplice: Dizajn, elegancia a pôžitok

 

Trenčianske Teplice sú kúpeľné mesto preslávené nielen očarujúcou prírodou a liečivými prameňmi, ale aj množstvom kultúrnych podujatí, či donedávna uskutočňovaným filmovým festivalom. Okrem kultúry a oddychu však prinášajú čoraz viac dôvodov na návštevu nové gastro prevádzky, ktoré v meste vznikajú. Za ktorými novinkami sa oplatí vycestovať?

Musím sa priznať, že funkcionalistickým budovám som prišla na chuť len nedávno. Nové poznanie však vo mne vzbudilo nadšenie a vyslovene si teraz na nich “ulietavam”.  Možno by som sa pred pár rokmi na českého architekta Buhuslava Fuchsa aj nahnevala, že prestaval budovu z 19. storočia. Dnes sa však na túto dominantnú stavbu dívam s údivom. Zaujme už zdiaľky a sľubuje niečo veľkolepé. A priatelia, je to presne tak.

likerka-trencianske-teplice-40

V roku 2012 zmenil Kursalon majiteľa a prešiel jemnou rekonštrukciou a zmenou konceptu. Z pôvodne kultúrneho priestoru sa v priebehu rokov stala vyhľadávaná reštaurácia zaradená do rebríčka TOP TREND reštaurácie s jedinečnou gastronómiou a službami aj pre eventovú a svadobnú klientelu. To viedlo nových majiteľov k myšlienke kompletne reštauráciu zrekonštruovať. Výsledok je priam úchvatný, osloví každého. Mám rada, keď sa spája história a súčasnosť. A interiér reštaurácie je presne charakteristický originálnymi prvkami pôvodnej architektúry kombinovanými s dizajnovým nábytkom a doplnkami. Presvetlený priestor v kombinácii s ľadovými odtieňmi je skvelou kulisou pre originálne, nápadité, no zároveň tradičné menu z rúk šéfkuchára Mariána Žuffu.

trencianske-teplice-kursalon

Jedálny lístok je tvorený kombináciou sezónnych, prevažne moderných slovenských jedál s dôrazom na výnimočné chuťové kombinácie a trendový food design. Základom sú čerstvé a kvalitné suroviny. Keď sme sa pýtali na obľúbené jedlá hostí, dostali sme jednoznačnú odpoveď- “kulajda”. Pôvodne česká polievka, ktorú si privlastnilo viac šéfkuchárov a každý do tohto pomerne jednoduchého receptu pridá niečo svoje. A Martin Žuffa ju robí fakt skvelo, až tak, že je to vlastne jediná vec, ktorá sa v jedálnom lístku počas roka nemení. Jej jemná, krémová konzistencia je príjemná i v lete, rovnako ako aj počas sychravej jesene.

kursalon-trencianske-teplice-menu-jedlo-terasa

Po obede si treba dopriať ešte kávičku. Veď čo by sme to boli za gurmánov? Na to, nám pohotová čašníčka ponúkne podľa jej slov „dokonalý dezert, ktorý hostia už roky milujú.“ A tak nám na stole rozvoniavajú lahodné krupicové guľky plnené nugátovým krémom poliate vanilkovou omáčkou. Dozvedáme sa, že tento dezert sa stal pre hostí v Kursalone tradíciou, a ak ho raz ochutnáte, dáte si ho zaručene vždy, keď  sa do Kursalonu vrátite.  A ako pozeráme na naše deti, inú možnosť nemáme. Tie už veselo pobehujú po priestrannej terase a blízkom parku.  My si na chvíľku ešte vychutnáme oddych pri príjemnej chill-out hudbe. Trošku máme pocit, že sme na dovolenke. Hoci len na takej hodinkovej, ale predsa len. Vďaka ti, Kursalon.

kavickarisk-kursalon_K

 

Kursalon Trenčianske Teplice nájdete aj na instagrame.

Text: Simona Budinská

Foto: Ivana Santová, Matej Kmeť

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama troch detí, dvoch kníh a niekoľkých bedekrov. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kávičkári.sk. S nadšením sa venuje najmä víziám, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *