Gourmettalk: Vyhadzujeme priveľa jedla

 Gourmettalk: Vyhadzujeme priveľa jedla

 

Až 1/3 potravín, ktoré sa vyprodukuje končí v odpade. Každý jeden z nás ročne vyhodí v priemere viac ako 100 kilogramov jedla. Slovenskí študenti prinášajú inovatívnu gastro aplikáciu Fridge Chef, ktorá pomáha znížiť objem odpadu z našich domácností a pomáha tak životnému prostrediu.

 

 

GastroloveTalks: Zero Waste - Slovák, ktorý založil prvú vegánsku zero-waste reštauráciu na svete

Čítať viac >

Ďalším benefitom aplikácie je, že zlepšuje aj kulinárske schopnosti. Používa sa veľmi jednoducho, intuitívne a obsahuje prehľadné zobrazenie širokej ponuky jedál. Okrem jej ekologickej stránky ponúka aj jednoduché recepty. Je veľmi vhodná pre začiatočníkov, no vie prekvapiť aj profesionálov. „Ak máš surovinu, ktorú by si chcel vyhodiť, radšej si ju naklikaj do našej aplikácie a sprav dobrú večeru“, vyzývajú k šetreniu študenti Gymnázia sv. Tomáša Akvinského z Košíc. „Sme skupina mladých študentov a snažíme sa bojovať proti plytvaniu jedla. Prostredníctvom našej aplikácie chceme pomôcť užívateľom, ktorí nevedia ako využiť suroviny v ich domácnosti,“ dodávajú študenti, ktorí založili v rámci predmetu Aplikovaná Ekonómia študentskú firmu HERO, ktorá sa venuje uskutočňovaniu inovatívnych nápadov.

 

krone-svaty-jur-kavickari-varenie-nedelnevarenie
Každý jeden z nás ročne vyhodí v priemere viac ako 100 kilogramov jedla.

 

Ako aplikácia funguje?

 

Stačia 4 jednoduché kroky k vašej chutnej večeri s benefitom – bez plytvania surovinami.

 

  1. Po otvorení aplikácie si môžete prezerať celý zoznam receptov ako na každej inej receptovej stránke, ALEBO si zvolíte možnosť nájsť si recept priamo pre vás.

 

  1. Po zvolení možnosti „Recept pre vás“ uvidíte zoznam surovín a vyhľadávacie okienko, do ktorého napíšete suroviny, ktoré máte aktuálne k dispozícii.

 

  1. Po navolení príslušných surovín aplikácia vyhodnotí recepty, ktoré vyhovujú vašim podmienkam.

 

  1. Smelo sa pustite do varenia s dobrým pocitom, že ste práve použili suroviny, ktoré mohli skončiť v koši bez využitia a ušetrili ste tak svoje peniaze a aj životné prostredie.

 

vzor
Stačia 4 jednoduché kroky k vašej chutnej večeri s benefitom.

 

„Naša aplikácia je určená pre širokú verejnosť, nemá vekové ohraničenie. Pomôže najmä ľuďom, ktorí si ťažko vyberajú jedlo, ktoré si chcú uvariť,“ dodávajú zanietení študenti. A my im držíme palce na Veľtrhu študentských firiem 2021 kde sa budú prezentovať práve ekologickou gastro aplikáciou Fridge Chef.

 

FOTKA HERO (1)
Skupina mladých študentov sa snaží bojovať proti plytvaniu jedla. My im držíme palce v ich práci.

 

Viac info nájdete aj na instagrame.

 

 

Text: Mária Baláž Gyuránová

 

 

Foto: Tomáš Turek a študentská firma HERO

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články