Gourmettalk: Hotelová sieť Kempinski oslavuje 125. výročie svojho vzniku
Najstaršia luxusná hotelová sieť v Európe oslavuje v tomto roku svoje 125. výročie vzniku. Históriu siete začal písať Berthold Kempinski so svojou manželkou Helene v Berlíne. Spolu s rodinou sa mu od skromného domu s reštauráciou a vinárňou cez prvý hotelový rezort podarilo vybudovať úspešnú hotelovú sieť. Dnes je v portfóliu siete 80 päťhviezdičkových hotelov a rezidencií v 35 krajinách.
Kempinski priniesol do berlínskej gastronómie revolúciu a stojí za mnohými inováciami v oblasti hotelierstva a gastronómie. Začal napríklad s podávaním vína k jedlám, ako sú ustrice, homár, kaviár či raky. Ako prvý začal ponúkať možnosť objednať si pohár vína namiesto celej fľaše a tiež otvoril najväčšiu reštauráciu v Berlíne pre 2 500 hostí. Rodina Kempinski si uvedomovala hodnotu značiek a tak v hoteloch tejto siete si môžu dať hostia unikátne produkty od súkromných značiek vytvorené exkluzívne pre sieť Kempinski, napríklad sekt, čaj či kávu.
Sieť Kempinski má hotely po celom svete, na Slovensku patrí pod krídla tejto značky Grand Hotel Kempinski High Tatras. „Sieť Kempinski priniesla nový štandard v hotelierstve založený na bezchybných službách. Vytvorila destinácie, v ktorých môžu hostia zažiť jedinečné zážitky. A my sme veľmi hrdí na to, že môžeme byť súčasťou tejto hotelovej rodiny a že Štrbské pleso patrí na mapu týchto výnimočných lokalít,“ hovorí Kathrin Noll, generálna manažérka Grand Hotela Kempinski High Tatras.
Oslavy 125. výročia začali 5. apríla slávnostným koncertom študentov Konzervatória Jozefa Adamoviča v Košiciach. Hotely Kempinski totiž v rámci projektu Kempinski Concertini podporujú mladé talenty a poskytujú im možnosť predviesť svoje umenie v lobby, ktoré sa pri tejto príležitosti mení na pódium.
Výročie môžu osláviť počas celého roka aj hoteloví hostia. V lobby bare si môžu pripiť na historický míľnik hotelovej siete s drinkom The Everlast, kde chuť šampanského dopĺňa malinový Oleo Saccharum, jahodové Bianco a bazový sirup. Alebo s nealkoholickým drinkom The Golden Sparkle, v ktorom sa snúbi chuť hroznového a jablkového shrubu s čerstvou šťavou z grepu a citrónu so sódou. Pre všetkých milovníkov sladkého si hoteloví cukrári pripravili dezert 125 Anniversary Lollipop, ktorý na prvý pohľad upúta svojim tvarom nanuku, modro-zlatou kombináciou farieb a chuťové poháriky uspokojí kombinácia čučoriedok, badiánového mlieka a bielej čokolády.
Grand Hotel Kempinski High Tatras nájdete aj na instagrame.
Foto: archív Kempinski a Kávičkári.sk