Gastronómia s láskou: Mini (ne)konferencia Gastrolove Gemer už budúci týždeň

 Gastronómia s láskou:  Mini (ne)konferencia Gastrolove Gemer už budúci týždeň

| Foto: Michael Šuvada

Už štvrtý rok prichádza Mini (ne)konferencia Gastrolove Gemer, ktorá sa uskutoční 23. októbra 2025 v eventovej časti Zbojnícky Halaš na Salaši Zbojská. Podujatie so silným mottom „Ako žiť a prežiť v gastronomii s láskou“ je venované podpore cestovného ruchu a gastronomických služieb (nielen) v regióne Gemer. Tento ročník sľubuje opäť bohatý program, ktorý spojí vášeň, skúsenosti a najnovšie trendy v oblasti gastronómie.

Gastrolove Gemer
Gastrolove Gemer sa bude konať v eventových priestoroch Salaša Zbojská, na Zbojníckom Halaši. | Foto: Rudolf Sladkovský

Mini (ne)kofenrencia Gastrolove Gemer a jej bohatý program

Hosťami budú mnohé osobnosti – renomovaní kuchári Michal Konrád, ktorý predvedie aj live varenie v kooperácii so spoločnosťou KEMA- expertmi na profesionálne kuchyne. Svoj príbeh príde povedať i Lukáš Heuser, držiteľ prestížneho ocenenia „The Best Chef Awards“ v kategórii excellent, ktorý prispeje svojimi odbornými znalosťami.

Predstaví sa aj biznis mentor Imrich Kováľ z Merinea, ktorý odprezentuje tému o umelej inteligencii. Pridajú sa podnikatelia z regiónu z kaviarní Padme a Renys, o krásnom projekte Starej Tržnice porozpráva primo jej zakladateľ Vladimír Kováč. A o svojich výrobkoch a podnikaní povedia aj regionálni výrobcovia Rejdovka a Ovocovo.

Mladú generáciu iste osloví inšpiratívny riaditeľ Šimák Zámok Pezinok, Lukáš Špilák, študentka a stážistka z Michelin reštaurácii, Monika Pekarčíková i influencerka Xoxaxik.

Vianočne i marketingovo sa inšpirujeme spoločne s TIK Brno.

Rusty Červeň, Karloff

Barman Rusty Červeň: „Pohostinnosť je alfa a omega servisu, ktorá odlišuje priemerné podniky od výnimočných“

Čítať viac >

 

Prepojenie regiónu a osobností

Jaroslav Hric, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Gemer, zdôrazňuje význam podujatia:

„Našou konferenciou sa snažíme prinášať do regiónu vedomosti úspešných ľudí, pôsobiacich v službách, a ich inšpiratívne príbehy. Spolu so spíkrami nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia chceme pomôcť zlepšovať to, čo ponúkame návštevníkom i obyvateľom v regióne – v reštauráciách, kaviarňach, hoteloch, a tiež pri organizovaní podujatí. Som si istý, že aj tento ročník si udrží kvalitu, ktorú sme v minulosti nastavili, a že to bude produktívny a inšpiratívny deň pre všetkých účastníkov.“

Jaroslav Hric
“Chceme zlepšovať to, čo ponúkame návštevníkom v regióne”, približuje myšlienku riaditeľ OOCR Gemer, Jaroslav Hric.

Simona Budinská, spoluorganizátorka konferencie a autorka projektov Gastrolove, k tomu dodáva:

„Cieľom našej konferencie je spojenie odborníkov z gastronomie a cestovného ruchu, aby sme si navzájom vymenili skúsenosti a inšpirácie. Veríme, že práve na takýchto podujatiach môžeme posunúť našu nielen gastronomickú kultúru ďalej a ukázať, akými kvalitnými službami môžeme obohatiť nielen našich návštevníkov, ale aj domácich.“

Simona Budinská Gastrolove
“Na našich podujatiach sa snažíme posunúť našu nielen gastronomickú kultúru”, tvrdí Simona Budinská. | Foto: Michael Šuvada

 

Program Mini (ne)konferencie Gastrolove Gemer:

1. Lepšie služby v regiónoch

– 8:30 – 9:00: Registrácia účastníkov

– 9:00 – 9:15: Otvorenie a príhovory hostí (Simona Budinská, Jaroslav Hric)

– 9:15 – 9:45: Inšpiratívne príbehy (Renys a Padme) – panelová diskusia, moderuje Simona Budinská

– 9:45 – 10:15: Ako priniesť svetové ocenenia do Lučenca (Lukáš Heuser) – rozhovor

– 10:15 – 10:30: Coffee break (Mlsnacava & Madami & Breznianska cukráreň)

– 10:30 – 11:00: Stará tržnica – cesta k „chutnému“ a živému verejnému priestoru (Vladimír Kováč) – prezentácia

– 11:00 – 11:30: Druhé najlepšie Vianoce (TIK Brno) – prezentácia

– 11:30 – 12:00: Tradičné a pritom inovatívne regionálne produkty (Rejdovka & Ovocovo) – panelová diskusia, moderuje Jaro Hric

– 12:00 – 13:00: Obed (na objednávku za účastnícky poplatok)

Lukáš Heuser Gastrolove Gemer
Renomovaný slovenský šéfkuchár Lukáš Heuser porozpráva o tom, ako doniesť svetové ocenenia do Lučenca. | Foto: Rudolf Sladkovský

2. Gastro

– 13:00 – 13:30: Ako oslovovať mladú generáciu (Lukáš Špilák) – rozhovor

– 13:30 – 14:00: Ako preniesť svetové gastro na Slovensko (Monika Pekarčíková) – prezentácia

– 14:00 – 14:45: Od michelinských reštaurácií po závodné kuchyne (Kema a Michal Konrád) – ukážky a prezentácia

– 14:45 – 15:00: Coffee break (Mlsnacava & Kema)

Gastrolove Gemer
| Foto: Michael Šuvada

3. Marketing

– 15:00 – 15:15: Ako vyzerá práca influencerky (Klaudia Brnčíková – Xoxaxik) – prezentácia + diskusia

– 15:15 – 16:00: Umelá inteligencia v marketingu (Imrich Kovaľ) – prezentácia + príklady

Mini (ne)konferencia Gastrolove  je ideálnou príležitosťou pre profesionálov z gastronomického a cestovného ruchu obohatiť svoje vedomosti, vymeniť si skúsenosti a načerpať inšpiráciu v tradičnom, no zároveň modernom duchu regiónu Gemer a Salaša Zbojská.

Gastrolove Gemer
| Foto: Rudolf Sladkovský

 

Partneri podujatia:

OOCR Gemer

KEMA

Mlsnacava

Madami

Breznianska cukráreň

Zámocké vinárstvo Pezinok

 

Svoje miesto na podujatie si rezervujete tu.

 

Text: Kávičkári.sk

Foto: Rudolf Sladkovský, Michael Šuvada

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články