ENAK Bistro v Trnave

ENAK Bistro v Trnave

 

Pôvodne sme si o tomto bistre mysleli, že v názve sa ukrýva slovíčko inak, len v nejakom vtipnom nárečí alebo slovnej hračke. Až neskôr sme zistili, že je to indonézske slovíčko, ktoré znamená chutný, či dobrý. A presne kombináciu našich predstáv i samotného významu slova tu zažijete. Inú, avšak dobrú a chutnú kuchyňu.

 

V spolupráci s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Trnavský kraj, prinášame články o najlepších gastronomických prevádzkach v Trnavskom kraji.  Od uvoľňovania opatrení sme s našou redakciou navštívili desiatky podnikov, ktoré vám postupne predstavíme.

 

rozhovor-cremy-kavickari

Dominik a Zuzka Čírovci z Cremì gelato & caffè : "Z Ríma do Malého Ríma"

Čítať viac >

enak

 

enak-slovensko-trnava
Enak je dielom dvoch mladých ľudí.

 

Enak je dielom dvoch mladých ľudí, Matúša a Andrejky Janderlovcov. Manželia, ktorí našli svoju záľubu v cestovaní a jedení, prišli na to, že by nebolo zlé ponúknuť exotické chute i na Slovensku. A hoci bývajú v Piešťanoch, voľba padla na Trnavu. „To musíš skrátka ochutnať. Tie chute sú pospájané, vložili sme do nich nás,“ predstavuje v krátkosti koncept kuchyne majiteľ a šéfkuchár v jednom Matúš Janderla. A má pravdu. Exotika na tanieri.

 

chefs-kavickari
Matúš Janderla je šéfkuchár a majiteľ Enak-u.

 

enak-menu-ttsk-kavickari-chutre-jedlo-tt

 

Tandem v kuchyni dopĺňa Peter Vittek, ktorý exotické chute nasával priamo u svojho otca, dlhodobo žijúceho v Thajsku. A o tom, že to bolo úspešné, svedčia aj výsledné jedlá a ich foodstyling. Hoci, s takýmito ingredienciami je samotná štylizácia veľmi prirodzená.

 

chefs
Tandem v kuchyni dopĺňa Peter Vittek.

 

enak-jedlo

 

„Suroviny sú základom dobrej kuchyne a my si po ne chodíme do Bratislavy či Viedne,“ tvrdí Matúš Janderla. Jedným dychom dodáva: „Ľudia už vedia oceniť kvalitu. Latku sme si nastavili pomerne vysoko, a to sa už nedá nikdy podliezť.“ I preto Matúš kladie veľký dôraz na vzdelávanie. Keď sa dá, cestujú, učia sa nové chute a varia. Rovnako i v Trnave už mali možnosť hostiť kuchárov z exotickejších miest.

 

jedlo-enak-ttsk-slovensko
Základom sú suroviny.

 

enak-menu

 

Netradičné chute dopĺňajú i netradičné dezerty od kráľovnej raw koláčov Ivet z Trenčína. Tá je sama o sebe značkou a vyhľadávajú ju ľudia s mnohými intoleranciami. Bez mlieka, bez lepku, bez orechov, vegánske… Rovnako sa snažia vyjsť v ústrety ľuďom s intoleranciami aj v ENAK-u. „Stačí, ak u obsluhy zahlásite, na čo máte alergiu a ak nám to čas a možnosti povolia, radi vám pripravíme alternatívu. Vítaní sú u nás všetci.“

 

trnava-bar-enak

 

V ENAK sa iste najete. 600 g porcie zasýtia nejedného a ak by vás bralo na spánok, riešením je káva. 15 g espresso prebudí každého. Ak chcete urobiť niečo inak, skúste ENAK.

 

napoj.enak

 

ENAK Bistro v kocke:

  • Originálne twisty ázijskej kuchyne
  • Kvalitné suroviny
  • bezlepková i vegánska kuchyňa
  • 15 g káva

 

enak-kavickarisk-kavickari-slovensko
V Enaku sa snažia vyjsť v ústrety ľuďom s intoleranciami.

 

Tip šéfkuchára: Špenátovo-bazalková omáčka s krevetami podávaná s ryžovými rezancami.

 

enak-menu-jedlo-ttsk

 

Adresa:

ENAK bistro

Halenárska 10

Trnava

917 01

 

 

ENAK bistro nájdete aj na instagrame.

 

 

 

Text : Simona Budinská

 

 

Foto a video: Ondrej Bobek

Facebook Comments

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama dvoch detí a dvoch kníh. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kavickari.sk. S nadšením sa venuje najmä víziiam, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články