Gourmettalk: Jedlé šišky z borovíc môžete ochutnať v tatranskej makrónke

 Gourmettalk: Jedlé šišky z borovíc môžete ochutnať v tatranskej makrónke

 

Zbožňujete prechádzky vysokohorskou prírodou a vôňu ihličia a šišiek tatranských borovíc? Ak áno, vďaka kreatívnemu tímu hotelovej Grand Restaurant v Grand Hotela Kempinski High Tatras  máte teraz príležitosť šišky z borovice ochutnať v jedinečnej tatranskej makrónke, v ktorej sa snúbi chuť jemného cesta z mandľovej múky, bielej čokolády a jedlých šišiek.

 

kavickari

 

seckuchar-grand-hotel-kempinski

 Miroslav Zamiška: Príprava jedál je ako maľovanie obrazu

Čítať viac >

„Hostia Grand Hotela Kempinski High Tatras sú zvyknutí, že sa im snažíme vždy priniesť niečo nové a radi ich prekvapujeme netradičnými chuťami Tatier na tanieri,“ hovorí o novom Kempinski dezerte roka 2021 šéfkuchár Miroslav Zamiška. O tom, ako v apríli nazbierali výhonky z ihličia a jedlé šišky borovíc z podtatranských lesov, prezrádza viac šéfcukrár Martin Gaňa. „Už vtedy sme vedeli, že z nich pripravíme niečo špeciálne. Šišky sú sedemkrát vyvarené a zblanžírované, naložené do cukru a zavákuované. Približne dva až tri týždne sa macerujú a za tento čas sa cukor premení na sirup a šišky sa stanú jedlými.“

 

Kempinski Fizz
Kempinski Fizz

 

Kempinski Dessert of the Year 2021
Teraz máte príležitosť šišky z borovice ochutnať v jedinečnej tatranskej makrónke, v ktorej sa snúbi chuť jemného cesta z mandľovej múky, bielej čokolády a jedlých šišiek.

 

Túto priam čarovnú premenu môžete ochutnať počas vášho najbližšieho výletu do Vysokých Tatier. K lesnej makrónke pripravil barman Valerio Sabatiieli aj drink Kempinski Fizz. „Okrem ginu všetky zmysly prebudí sirup z ihličia a limetová šťava, pretože som chcel pripraviť drink, ktorý bude k našej lesnej makrónke najkrémovejší, ale aj najosviežujúcejší,“ hovorí Valerio. Dezert a drink si môžete vychutnať v lobby Grand Hotela Kempinski High Tatras alebo po obede či večeri v hotelovej Grand Restaurant.

 

Lobby Bar small

 

 

Grand Hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom plese nájdete aj na instagrame.

 

 

 

Text: Grand Hotel Kempinski High Tatras

 

 

 

Foto: Grand Hotela Kempinski High Tatras

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články