Gourmettalk: Jedlé šišky z borovíc môžete ochutnať v tatranskej makrónke

Zbožňujete prechádzky vysokohorskou prírodou a vôňu ihličia a šišiek tatranských borovíc? Ak áno, vďaka kreatívnemu tímu hotelovej Grand Restaurant v Grand Hotela Kempinski High Tatras máte teraz príležitosť šišky z borovice ochutnať v jedinečnej tatranskej makrónke, v ktorej sa snúbi chuť jemného cesta z mandľovej múky, bielej čokolády a jedlých šišiek.
„Hostia Grand Hotela Kempinski High Tatras sú zvyknutí, že sa im snažíme vždy priniesť niečo nové a radi ich prekvapujeme netradičnými chuťami Tatier na tanieri,“ hovorí o novom Kempinski dezerte roka 2021 šéfkuchár Miroslav Zamiška. O tom, ako v apríli nazbierali výhonky z ihličia a jedlé šišky borovíc z podtatranských lesov, prezrádza viac šéfcukrár Martin Gaňa. „Už vtedy sme vedeli, že z nich pripravíme niečo špeciálne. Šišky sú sedemkrát vyvarené a zblanžírované, naložené do cukru a zavákuované. Približne dva až tri týždne sa macerujú a za tento čas sa cukor premení na sirup a šišky sa stanú jedlými.“


Túto priam čarovnú premenu môžete ochutnať počas vášho najbližšieho výletu do Vysokých Tatier. K lesnej makrónke pripravil barman Valerio Sabatiieli aj drink Kempinski Fizz. „Okrem ginu všetky zmysly prebudí sirup z ihličia a limetová šťava, pretože som chcel pripraviť drink, ktorý bude k našej lesnej makrónke najkrémovejší, ale aj najosviežujúcejší,“ hovorí Valerio. Dezert a drink si môžete vychutnať v lobby Grand Hotela Kempinski High Tatras alebo po obede či večeri v hotelovej Grand Restaurant.
Grand Hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom plese nájdete aj na instagrame.
Text: Grand Hotel Kempinski High Tatras
Foto: Grand Hotela Kempinski High Tatras