Aj tento rok budú môcť Piešťanci zažiť večeru s Petrom Duranským

 Aj tento rok budú môcť Piešťanci zažiť večeru s Petrom Duranským

Foto: Rudolf Sladkovský

Peter Duranský je jedným z najuznávanejších kuchárov na Slovensku a prvým, ktorý sa mohol „dotknúť“ michelinskej hviezdy. Jeho jedinečný prístup k príprave jedál a vynikajúce kulinárske schopnosti ho urobili jedným z najžiadanejších kuchárov v krajine. Podujatie, na ktorom sme sa v minulosti v Hoteli Thermia Palace zúčastnili aj my, jednoznačne patrí k tým najvydarenejším. Teraz si spoločne už 22. 3. 2025 môžeme dať repete. 

Lucia Mešková
Na svoje si prídu všetci gurmáni. Foto: Rudolf Sladkovský

Michelinská večera s Petrom Duranským

Peter Duranský je známy slovenský šéfkuchár, riaditeľ prestížnej súťaže Bocuse d’Or na Slovensku a zároveň prvý Slovák, ktorý sa mohol „dotknúť“ michelinskej hviezdy. So svojím tímom si ju „vyvaril“ v roku 2019 v reštaurácii viedenského hotela Das Loft. Peter je zástancom dobrého jedla, vyladených chutí, no a potešíme aj pánov – i klasických porcií. Úspešné podujatie z roku 2023 sa tento rok dočká vytúženého pokračovania.

Prekrásny Hotel Thermia Palace***** bude hostiť ďalšiu michelinskú večeru. Foto: Ondrej Bobek

Michelinská večera v hoteli Thermia Palace bude pre hostí jedinečnou príležitosťou ochutnať Duranského vynikajúce jedlá. Menu bude zložené z najkvalitnejších surovín a bude zahŕňať širokú škálu chutí a jedinečných kombinácií. Hostia budú mať možnosť vychutnať si niekoľko chodov, ktoré budú pripravené s láskou a dôrazom na detaily. Udalosť je otvorená aj pre verejnosť, a preto je potrebné vopred si rezervovať miesto.

Podujatie s Petrom Duranským v Hoteli Thermia Palace***** bolo jedným z najvydarenejších, na akých sme sa ako redakcia zúčastnili. Peter dokázal ulahodiť skutočne každému a moderátorka Alena Heribanová šarmantne sprevádzala celým gurmánskym večerom. Foto: Kristína Brezinová-Rídekyová

Thermia Palace – hotel, ktorý musíte zažiť

Hotel Thermia Palace sa nezaobíde bez spomenutia najslávnejšieho nájomcu kúpeľov, Ľudovíta Wintera. Práve on sa už ako 20-ročný podieľal na budovaní svetového mena Piešťan. Ľudovít Winter však preslávil toto mesto napríklad aj v ďalekej Indii. Po otcovej smrti sa zaslúžil aj o to, aby tu bol v roku 1912 vybudovaný nádherný secesný Hotel Thermia Palace. V tej dobe bol najmodernejším kúpeľným a hotelovým komplexom v strednej Európe. Hoci samotného Wintera postretol kvôli prenasledovaniu – fašistickým štátom a neskôr komunistami – neslávny osud, Thermia Palace sa aj dnes teší svetovej sláve. Prejdite sa týmto veľkolepým hotelom prepojeným s kúpeľným domom Irma spolu s nami a nechajte sa okúzliť.

Hotel Thermia Palace je známy svojou luxusnou atmosférou a vynikajúcimi službami. Michelinská večera je ďalším príkladom vynikajúcej kvality, ktorú hotel ponúka svojim hosťom. Ak chcete zažiť jedinečný gastronomický zážitok a ochutnať jedlá od jedného z najlepších kuchárov na Slovensku, potom si neváhajte rezervovať miesto na michelinskej večeri v hoteli Thermia Palace s Petrom Duranským. Táto udalosť je určená pre všetkých milovníkov kvalitnej kuchyne a jedinečných chutí. Foto: Rudolf Sladkovský

Hotel Thermia Palace je 5-hviezdičkový luxusný hotel nachádzajúci sa na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch. Svojim hosťom ponúka vynikajúce ubytovanie, kvalitnú stravu a širokú škálu relaxačných a wellness služieb. Secesný hotel z roku 1912 je známy svojou eleganciou a tiež starostlivosťou o detaily, čo ocenia i tí najnáročnejší hostia.

kávový festival Bratislava

Fermentovaná káva, matcha i nealko gin. Kávový festival v Bratislave, Kávičkárifest, ukázal chute slovenských pôžitkárov

Čítať viac >

 

Aké menu na vás čaká?

 

Michelin Dinner

Degustačné menu, 22. 3. 2025

 

Amuse bouche

Hacaj Chardonnay extra brut, šumivé víno
Slovensko, Malokarpatská vinohradnícka oblasť

 

**

Hovädzí tatarák, vafľa, koriander, čili, korenie

Kasnyik, Rizling vlašský organic, Slovensko

 

***

Zubáč, kaleráb, Granny Smith, sedano, bylinky

Sauvignon BIO Víno Natural Domin & Kušický
Slovensko, Stredoslovenská vinohradnícka oblasť

 

****

Jahňacie, paštrnák, smrčok, cibuľová omáčka

Frankovka V.O.C. Vinařství J. STÁVEK
Morava, Velkopavlovická podoblasť, Růžený

 

*****

Jogurt, mandle, maliny, vanilka

Káva

 

Viac informácií na: Ticketportal a recepcii hotela Thermia Palace*****

 

Text: Hotel Thermia Palace *****

Foto: archív Kávičkári

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články