Castel Mierovo

 Castel Mierovo

 

Už 15 rokov môžu hostia kaštieľa v Mierove zažiť svoju vlastnú romantickú rozprávku. Citlivo zrekonštruovaná historická budova ponúka okrem kvalitnej reštaurácie aj ubytovanie a súčasťou areálu je i nádherná záhrada plná zelene.

 

slovensko

 

interier-dizajn-frida-kavickarisk

Frida Art Café: Bonbón so sladkým krémom uprostred

Čítať viac >

 

interier-castiel-mierovo
Reštaurácia je otvorená formou rezervácií À la carte.

 

Ich špecialitou sú eventy a ročne zorganizujú aj viac ako 70 svadieb, počas ktorých párom a ich hosťom poskytujú kompletný servis. Vybookované majú na rok dopredu. „Nebolo zámerom robiť svadby, chceli sme pôvodne prevádzkovať penzión a reštauráciu, no vďaka atraktívnemu priestoru a záhrade sa naša ponuka akosi sama vyvinula smerom k svadbám,“ usmeje sa Executive manažérka Júlia Végh Nagy. A aká by to bola svadba bez torty a koláčikov. V Castel Mierovo majú už šiesty rok aj svoju vlastnú cukrársku výrobňu, ktorá pripravuje kompletné Candy bary, torty, dezerty, kapkejky, tartaletky a rozhodli sa ju „otvoriť“ aj pre verejnosť. Srdcovkou šikovnej cukrárky sú svadobné torty, pri ktorých môže naplno prejaviť kreativitu. Využíva len kvalitné a prírodné suroviny – kvety, čerstvé ovocie, čokoládu a žiadny fondán ani umelé farbivá.

 

stol-kastielmierovo
Už 15 rokov môžu hostia kaštieľa v Mierove zažiť svoju vlastnú romantickú rozprávku.

 

dezert
V Castel Mierovo majú už šiesty rok aj svoju vlastnú cukrársku výrobňu.

 

Ak by ste si chceli vychutnať štýlovú atmosféru, ktorú toto miesto plné umenia ponúka, reštaurácia je otvorená formou rezervácií À la carte. Jedálny lístok ponúka najmä európsku kuchyňu z produktov a surovín zo Žitného ostrova. Nájdete u nich divinu, jesetera i kačicu. Štandardom sú aj bezlepkové, bezlaktózové, bezmliečne a nízkohistamínové suroviny. Chuťové kvality spájajú regionálnosť a atypický vizuál. Júlia priznáva, že dušu celému kaštieľu dodáva najmä stabilný personál. Vládne u nich rodinná atmosféra a nepoznajú slovo fluktuácia a to cíti aj hosť. Práve preto sa k nim mnohí pravidelne a radi vracajú.

 

castielmierovo
Ich špecialitou sú eventy a ročne zorganizujú aj viac ako 70 svadieb.

 

castiel-mierovo

 

Kráľom kuchyne je už 10 rokov šéfkuchár Ladislav Gányovics. „Má svoje kvality a sme na neho hrdí,“ hovorí Júlia. Na vínnej karte nachádzame primárne slovenské vína. „Preferujeme menej známe vinárstva rodinného typu, ale máme aj zahraničné a maďarské vína,“ vymenúva. Umenie vás tu bude sprevádzať na každom kroku, cez nádherne kovanú bránu, strechu terasy až po doplnky. Steny zdobia obrazy súčasných maliarov ako Stanislav Harangozó či Orest Dubay ml.

 

castiel-mierovo-slovensko-jedlo

 

Ak si chcete dopriať 5* servis, kvalitný gurmánsky zážitok a to všetko so štýlom a historickou atmosférou, rozhodne zabočte z hlavnej cesty do malej dediny Mierovo. Ak máte radi pokoj a rodinnú atmosféru, ubytovanie v Castel Mierovo s kapacitou 28 hostí je pre vás ako stvorené. A ak kapacita počas eventov nestačí, k dispozícii je shuttle bus. Ako hovoríme full servis na úrovni.

 

sedenie

 

Tip šéfkuchára: Variácie z kačky a k nemu Rulandské modré 2015, Château Belá, suché, neskorý zber

 

menu-castiel-mierovo
Kráľom kuchyne je už 10 rokov šéfkuchár Ladislav Gányovics.

 

Castel Mierovo v skratke:

  • Vlastná cukrárska výroba
  • Kvalitný šéfkuchár
  • Vernisáž obrazov od slovenských autorov
  • Nádherná záhrada
  • Organizovanie svadieb a osláv

 

castiel-mierovo-ttsk-slovensko
Súčasťou areálu je i nádherná záhrada plná zelene.

 

 

Castel Mierovo

Mierovo 20

930 41 Mierovo

 

ttsk-trnavskykrajzazitkov-castielmierovo
Citlivo zrekonštruovaná historická budova ponúka okrem kvalitnej reštaurácie aj ubytovanie.

 

Castel Mierovo nájdete aj na instagrame.

 

 

Text: Mária Baláž Gyuranová

 

 

Foto a video: Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Mária Baláž - Gyuranová

http://www.kavickari.sk

Vyzná sa v zákonoch, je rýchla ako blesk a zároveň si rada dopraje chvíľku pôžitku. Mária je redaktorkou portálu Kávičkári.sk, ktorá má pod palcom rozhovory, eventy, ale najmä novinky s vyhláškami týkajúce sa gastra.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *