Pinch of Sweet: Vianočná dielňa z Nitry

 Pinch of Sweet: Vianočná dielňa z Nitry

 

Do sladkého bezlepkového kráľovstva nás tentoraz priviedla neopakovateľná vôňa škorice. Tímea a Ninka si pre Vás pripravili recept na Vianočné škoricové hviezdičky, ktoré sa Vám lahodne rozpustia v ústach. A ten ich likér, och. Zavítali sme aj do Nitry k Pinch of Sweet.

 

Recept: ŠKORICOVÉ HVIEZDIČKY

6  bielkov

Rebarbora

ReBarbora: Voňavý a chutný príklad spojenia cukrárenského a barového sveta

Čítať viac >

440g práškového cukru

500 g mandľovej múky

20 g škorice

štipka soli

prípadne citrónová kôra

Bielková glazúra:

3 bielky

220g práškového cukru

štipka soli

POSTUP:

  1. Bielka so soľou vyšľaháme na tuhý sneh.
  2. Postupne pridávame citrónovú kôru a práškový cukor. Hmota musí byť veľmi tuhá, aby neskĺzala z lyžičky.
  3. Pridáme mandľovú múku a škoricu.
  4. Cesto odložíme na noc do chladničky.
  5. Bielka so soľou vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridávame práškový cukor.
  6. Z odstáteho cesta povykrajujeme požadovaný tvar a potrieme glazúrou.
  7. Na plechu ich necháme vyschnúť cca. 1 hodinu.
  8. Pečieme v rozohriatej peci na 160°C 10-15min.

pinchofsweet-vianoce

porozprávali sme a aj o plánoch a čase adventu a Vianoc.

Budú pre Vás tieto sviatky, iné, ako po minulé roky?

Zdá sa, že jedine v ich dĺžke kým napr. minulý rok sme mali obrovské fofry najmä posledný týždeň pred Vianocami, tento rok pre nás vianočné šialenstvo začalo už koncom novembra. Chystali sme špeciálne mikulášske balíčky, každý týždeň pečieme a balíme niekoľko desiatok kíl suchého pečiva, takže u nás už panuje riadna vianočná nálada niekoľko týždňov. Uvidíme, či zlomíme aj rekordy v napečených množstvách.

Akú ponuku koláčikov ste zvolili na tieto Vianoce?

Po skúsenostiach z minulého roka sme sa rozhodli už počas celého decembra piecť suché vianočné pečivo – v ponuke ich máme asi 12 druhov alebo je možné si objednať mixy v troch rôznych veľkostiach. Pred Vianocami budeme tradične pripravovať aj vianočnú krabičku, v ktorej bude nielen suché pečivo, ale aj vianočné špeciality a limitované edície cheesecake-ov, crêpe cakes, profiterolky, rôzne tartaletky a bonbóny. Tiež sme sa rozhodli túto krabičku ponúknuť aj v bezlaktózovej verzií. A najväčšia super novinka v našej ponuke sú vaječné likéry – klasický vanilkový, slowtellový a pistáciový.

hohoho-pinchofsweet

Podlieha každoročný výber aj trendom, alebo skôr staviate na overených stáliciach?

Pri vymýšľaní vianočnej ponuky sme vôbec neriešili, čo je in vo svete, skôr sme sa snažili reflektovať požiadavky našich zákazníkov a do ponuky sme zaradili obľúbené druhy koláčikov. Skôr sa snažíme vymyslieť vianočné príchute a limitované edície – ako napr. cheesecake z vaječného likéru, perníkový cheesecake alebo makovo-šípkový crêpe cake. A tiež sme sa tento rok nechali inšpirovať slovenskými tradičnými receptami – v krabičkách nechýbajú vanilkové rožky, grilážky či medovníčky. Mnohé recepty sme podedili po našich babičkách a prababičkách..

pinchofsweet-kolacik-kavickari

Aké sú Vaše plány pre rok 2021?

Momentálne na to ešte nemyslíme. Hlavami sme teraz v prítomnosti a sústredíme sa na vianočné objednávky a prípravy na ne, potom si chceme hlavne oddýchnuť a medzi sviatkami si spolu kamsi určite sadneme, zhrnieme si uplynulý, nie zrovna najľahší rok a vytýčime si nové ciele a plány.

vianocne-kolaciky-pinchofsweet

Pinch of Sweet nájdete aj na instagrame.

 

Text: Mária Baláž Gyuránová

 

Foto: Norbert Eggenhofer Simona Šínová

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články